کد خبر: 226386
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۴ ۱۰:۳۰:۰۰
| |

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای تهران:

ساکنان بافت فرسوده دستوری جا به جا نمی شوند

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: درست است که در بافت فرسوده مشکلاتی داریم اما ساکنان این بافت از نظر فرهنگی به گونه ای نیستند که بتوان دستوری آنان را جا به جا کرد.

ساکنان بافت فرسوده دستوری جا به جا نمی شوند
کد خبر: 226386
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۴ ۱۰:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| مساحت بافت فرسوده تهران را افزون بر سه هزار و 260 هکتار عنوان می کنند که حدود 15 درصد جمعیت این کلانشهر را در خود جا داده است.


محمدسالاری با تاکید بر ضرورت احیای بافت های فرسوده اظهارداشت: برخی ساکنان بافت فرسوده از محل اسکانشان کسب درآمد دارند، چگونه می توان آنها را به آپارتمان برد و دستوری این افراد را جا به جا کرد.


وی با بیان اینکه بافت فرسوده دارای اقتصادی پویا است، افزود: اقتصاد بسیار فعال غیررسمی از جمله در قالب کارگاه های سبزی خردکنی، دوزندگی و ... در بافت فرسوده جریان دارد.


عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مجموعه ای از نهادها باید در موضوع بافت فرسوده با هماهنگی یکدیگر مشارکت کنند تا امور به سرانجام برسد.
سالاری گفت: شیوه مداخله بافت فرسوده یکی از مشکلات نوسازی و بهسازی این بافت است و هنوز مجموعه تصمیم گیران (دولت، مدیریت شهری، دانشگاه ها و صاحب نظران) به یک روش واحد برای آن به اجماع نرسیدند.


وی افزود: در موضوع بافت فرسوده مطرح است که بافت فرسوده را کلا خراب و ساکنان آن را در محلات دیگری ساکن کنیم که این ایده با قوانین و فرهنگ کشور ما امکان پذیر نیست.


عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در سال های گذشته شیوه‌های مختلف مداخله در بافت های فرسوده را تجربه کرده ایم عنوان کرد: گاهی نوسازی، گاهی بهسازی و بعد احیا، نوسازی و بهسازی و اکنون بحث بازآفرینی شهری درباره بافت های فرسوده مطرح شده است.


سالاری خاطر نشان کرد: بافت های فرسوده جزئی از بافت های ناکارآمد است؛ بافت هایی که حاشیه نشینی، سکونتگاه های غیررسمی و آسیب های اجتماعی در آن شکل می گیرد.


وی افزود: برای اجرای طرح بازآفرینی که متولیان می گویند اجرای آن مناسب است ستادهایی تشکیل شده که در سال های گذشته شهردار وقت تهران( محمدباقر قالیباف) به دلایلی تشکیل آن را نمی پذیرفت.


سالاری تاکید کرد: در نهایت توانستیم شهردار تهران را مجاب کنیم، ستاد بازآفرینی شهر تهران تشکیل و سازمان نوسازی شهرداری تهران نیز دبیری آن را برعهده گرفت که کمیته های تخصصی با حضور دستگاه‌های خدمات رسان دولتی(حدود 32 دستگاه) در قالب آن شکل گرفت.


عضو شورای شهر تهران طرح بازآفرینی را الگوی خوبی خواند که به دنبال آن نوعی مدیریت یکپارچه ایجاد شده و اظهار داشت: برای مثال در این ستاد ایجاد زیرساخت های بهداشت و درمان به عهده وزارت بهداشت و ایجاد زیرساخت های فرهنگی به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


وی یادآور شد: در این ستاد به طور کلی حدود 40 درصد مردم و توسعه گرها، 30 درصد مدیریت شهری، 30 درصد هم دولت برای اجرای برنامه بازآفرینی نقش دارند.

آمادگی شهرداری برای ارائه مشوق


عضو شورای شهر تهران تاکید کرد:برای انجام این طرح شهرداری آمادگی دارد و ایجاد زیرساخت ها در حال انجام است؛ مشوق هایی نیز از جمله حذف عوارض صدور پروانه و ارائه یارانه به اجرای نمای ایرانی- اسلامی از سوی شهرداری انجام شده است اما دولت وارد نشده و شهرداری مشکلی در انجام وظیفه خود ندارد.

دولت بسته های تشویقی ببیند


وی پیشنهاد کرد: دولت سهم خود را به صورت بسته تشویقی ارائه تا سرمایه گذار به بافت فرسوده ورود کند.


سالاری افزود: دستگاه های خدمات رسان مانند آب و فاضلاب ، گاز، مخابرات و امثال آن هم به بافت فرسوده انشعابات رایگان دهند.
سالاری گفت: می توان بارگذاری ها در شمال شهر را محدود کرد و به بافت فرسوده بارگذاری بیشتری ارائه اختصاص داد تا سرمایه گذار نیز سرمایه خود را به این نوع ساخت و ساز اختصاص دهد.

راهکار شورای شهر


عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بافت فرسوده در مناطق مختلف شهر تهران وجود دارد اما بیشترین آن متعلق به مناطق 10، 11 ، 12 و 17 است.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها