کد خبر: 226572
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۴ ۱۸:۰۸:۰۰
| |

ییس سازمان شیلات ایران:

تغییرات رژیم حقوقی دریای خزر به نفع صیادان ایرانی شد/ وزیر اخراجی نروژ به عنوان گردشگر به ایران آمده بود

رییس سازمان شیلات ایران با بیان این که وزیر اخراجی نروژ به عنوان گردشگر به ایران آمده بود گفت: تغییرات رژیم حقوقی دریای خزر به نفع صیادان ایرانی شد.

تغییرات رژیم حقوقی دریای خزر به نفع صیادان ایرانی شد/ وزیر اخراجی نروژ به عنوان گردشگر به ایران آمده بود
کد خبر: 226572
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۴ ۱۸:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| حسن صالحی ییس سازمان شیلات ایران امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال درباره حضور وزیر شیلات نروژ در ایران که منجر به برکناری وی شد، اظهار کرد: از وزیر شیلات نروژ برای حضور در ایران دعوت نشده بود و دیداری نیز در ورود اخیر وی به کشورمان صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در جریان سفر اخیر وزیر شیلات نروژ به ایران نبوده است افزود: ایشان به عنوان یک فرد عادی و به شکل گردشگر خود اقدام به در یافت ویزا کرده و به ایران آمده است.

رییس سازمان شیلات ایران ادامه داد: اینکه دولت نروژ و حزب ایشان تصمیم به برکناری وی گرفته است ارتباطی به ما ندارد.

صالحی تاکید کرد که با وزیر نروژ تماس یا رفت و آمدی نداشتیم و از حضور وی در ایران مطلع نبودیم.

صالحی در ادامه با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای توسعه پرورش آبزیان در کشور گفت: در خلیج فارس به دنبال توسعه صید بدون تور هستیم به همین منظور افزایش صید به صورت رشته قلاب در دستور کار است که این عملیات با قایق‌های صیادی انجام می‌شود.

توسعه پروش قورباغه در کشور

رئیس سازمان شیلات ادامه داد: توسعه پرورش ماهیان زینتی، خاوریاری، غورباغه، زالو و گیاهان آبزی در دستور کار قرار گرفته و برای صادرات از آن استفاده می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع حضور صیادان چینی در آبهای سرزمینی ایران گفت: با اطمینان عرض می‌کنم که هیچ شناور خارجی در خلیج فارس اقدام به صیادی نمی‌کند، بلکه ما تنها از دانش فنی سایر کشورها برای صیادی استفاده می‌کنیم که امیدواریم به تدریج نیروهای خودمان جایگزین آنها شود.

صالحی همچنین به موضوع توسعه منطقه مکران اشاره کرد و گفت: سازمان شیلات ایران به عنوان سازمان پیشرو در توسعه منطقه مکران در حال فعالیت است و دستور مقام معظم رهبری را اجابت کرده است.

قزل‌آلای ایرانی بر سر سفره اروپاییان می‌رود

رئیس سازمان شیلات در ادامه با اشاره به اینکه ایران دارای بزرگترین مزارع پرورش ماهیان خاویاری در دنیا است، گفت: علاوه بر توسعه پرورش ماهیان خاویاری در سالجاری به دنبال آن هستیم که صادرات ماهی قزل‌آلا را در کنار ماهیان خاوریاری داشته باشیم و آن را بر سر سفره اروپاییان ببریم که این امر از نیمه دوم سالجاری محقق می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه تمام شناورهای موجود در آبهای سرزمینی ایران مربوط به کشور خودمان است و تنها از تکنولوژی خارجی در برخی موارد استفاده می‌شود گفت:‌این فضا که کشتی‌های خارجی در حال غارت آبزیان ایران هستند توسط مخالفین جمهوری اسلامی ایران دامن زده می‌شود و صحت ندارد و به دنبال ناامید کردن مردم هستند.

صالحی در ادامه اظهار داشت: با چند شرکت اروپایی در بخش شیلات قرارداد داریم و از لحاظ تکنیکی ظرفیت‌های لازم در کشور موجود است و تنها در بخش ماهی در قفس نیاز به واردت برخی از تجهیزات داریم که این واردات از کشورهای نروژ، ایتالیا و فرانسه انجام می‌شود.

رئیس سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره طرح دریابست، گفت: این امر برای مدیریت صیادی در کشور انجام می‌شود که هماهنگی امور آن با تشکل‌های مربوطه صورت می‌گیرد و آنها نیز خودشان از این طرحها استقبال می‌کنند.

وی افزود: برای زادآوری تخم‌ریزی و لانه‌سازی ماهیان باید شرایطی فراهم شود و در مقاطعی از سال صید صورت نگیرد که این امر منجر به صید پایدار در کشور خواهد شد.

صالحی یادآور شد: زیستگاه‌های مصنوعی نیز در مناطق کم عمق و ساحلی با کمک استانداری‌ها شروع شده است تا زیستگاه‌های پرورشی نیز برای آبزیان به وجود آید.

در زمان دریابست چه فکری به حال معیشت صیادان میشود؟

رئیس سازمان شیلات در پاسخ به سوال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه در فاصله زمانی دریابست آیا فکری به حال معیشت صیادان کرده‌اید یا خیر، گفت: با توجه به اینکه زمان دریابست از ابتدای سال به صیادان اعلام می‌شود آنها نیز برنامه‌ریزی خود را طوری انجام می‌دهند که در این اوقات اقدام به استراحت و یا تعمیر شناور و تجهیزات خود بپردازند.

تغییرات رژیم حقوقی دریای خزر به نفع صیادان ایرانی شد

وی در پاسخ به اینکه آیا تغییراتی که اخیرا در رژیم حقوقی دریای خزر صورت گرفته آیا در صید صیادی نیز تاثیر دارد یا خیر، گفت: براساس توافق جدید که ایران آن را از سال 72 دنبال می‌کرد 15 مایل سرزمینی به علاوه 10 مایل فراسرزمینی برای ماهیگیری به ایران و دریای خزر اختصاص یافته است که فضای مناسبی برای امور شیلاتی و حتی پرورش ماهی در قفس است.

صالحی تاکید کرد: تصمیمات جدید در رژیم حقوقی دریای خزر قطعا به نفع بخش شیلات کشور است.

شیلات خواستار همکاری محیط زیست و وزارت نیرو برای احیایی زیستگاه ماهیان شد

رئیس سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: از این جایگاه استفاده می‌کنم تا به همکاران خود در سازمان محیط زیست بگویم که از ورود پساب کارخانه‌ها به ویژه مواد شیمیایی به رودخانه‌ها جلوگیری کنند زیرا این امر بشدت زیستگاه پرورش ماهیان و محل تخم‌ریزی آنها را با مشکل مواجه کرده است. همچنین از وزارت نیرو نیز می‌خواهم که حق‌آبه رودخانه‌های کشور به ویژه در زمان تخم‌ریزی آبزیان را پرداخت کند.

ورود اولین تیلاپیایی ایرانی به بازار از نیمه دوم سال

وی در ادامه همچنین از ورود اولین ماهی تیلاپیای تولید شده در کشور به بازار مصرف خبر داد و گفت: از نیمه دوم سالجاری ماهیان تیلاپیای پرورش یافته در کشورمان در سفره مردم قرار می‌گیرد که این ماهیان در چهار استان کویری کشور یعنی یزد، سمنان، خراسان جنوبی و قم پرورش یافته و مجوزهای لازم در این خصوص صادر شده است.

وی تاکید کرد: با این کار علاوه بر احیای اراضی این مناطق منجر به افزایش تولیدات داخلی می‌شود که در این راستا و برای حمایت از کالای ایرانی واردات این محصول به کشور ممنوع شده است.

صالحی همچنین تاکید کرد:‌برای حمایت از تولید داخل دیگر هرگونه مجوز صیادی تنها به شناورهای ساخت داخل داده می‌شود که این مهم از اول سالجاری در جریان است.

رئیس سازمان شیلات در پایان صحبت‌های خود همچنین از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی شیلات ایران در تاریخ 11 تا 14 مهرماه سالجاری خبر دا دو گفت:‌این نمایشگاه در بخشهای شیلاتی، آبزی‌پروری، ماهیگیری و صنایع وابسته در مرکز نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

منبع:

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها