//ویژه
منابع مالى متنوع براى سازمان نظام مهندسى ساختمان
سازمان هاى نظام مهندسى ساختمان اگر در ایجاد منابع مالى متنوع براى خود کوشیده بودند، اکنون چندین برابر همین درآمد ناشى از حق نظارت مهندسین را در حسابهاى خود داشتند و از محل تفسیرهاى مختلف قانونى درخصوص معرفى ناظر توسط سازمان نظام مهندسى یا معرفى توسط خود مالک، تا این اندازه آسیب پذیر نبودند.
اعتمادآنلاین| سیدحامد محتشمى پور مهندس عمران در یادداشتی نوشت: سازمان نظام مهندسى ساختمان که بنا به قانون با هدف تنسیق امور مهندسین و ارتقاى جایگاه ایشان در جامعه بنا نهاده شده، جهت فعالیتهاى خود داراى منابع مالى گوناگونى هست که از آن جمله مى توان به حق عضویت سالانه اعضا، درصدى از حق نظارت مهندسین ناظر، مبالغى بابت کنترل نقشه و تهیه شناسنامه فنى ساختمان و مواردى از این دست اشاره کرد.
در مواردى مانند حق نظارت مهندسین ناظر، مبالغ دریافتى در حجم انبوه، قابل توجه بوده و با توجه به انباشت این نقدینگى و سپرده گذارى ها مخالفین را در مخالفت خود و موافقین را در موافقت خود، با وجود این مبالغ مصرّ نموده است و بدلیل این نقدینگى ناشى از حق نظارت، اصل معرفى ناظر توسط سازمان نظام مهندسى ساختمان محل مناقشه فراوان شده است و همگى به معلول این وضعیت پرداخته اند و نه علّت. علّت نقدینگى فراوان است.
سازمان هاى نظام مهندسى ساختمان اگر در ایجاد منابع مالى متنوع براى خود کوشیده بودند، اکنون چندین برابر همین درآمد ناشى از حق نظارت مهندسین را در حسابهاى خود داشتند و از محل تفسیرهاى مختلف قانونى درخصوص معرفى ناظر توسط سازمان نظام مهندسى یا معرفى توسط خود مالک، تا این اندازه آسیب پذیر نبودند.
هیئت مدیره سازمانهاى نظام مهندسى ساختمان اگر براساس خردجمعى و استراتژى مناسب، سعى در شناسایى راهکارى براى درآمد جدید بودند، اکنون دست بالا را در مذاکره نزد هر مجموعه دولتى و غیر دولتى داشتند.
متأسفانه هیئت مدیره سازمانها بازى در زمین دیگران را بر فکر جمعى و چگونگى درآمدزایى متنوع براى سازمان ترجیح دادند.
سازمانهاى استان باید خزانه اى پر، ناشى از درآمدهاى متنوع داشته باشند. سبد درآمدى سازمانها باید آنقدر متنوع و گسترده باشد که با از بین رفتن یکى از موضوعات درآمدى، مابقى درآمدها، خلل مربوطه را جبران نمایند.
مدیریت ریسک درآمد در سازمانهاى استان انجام نشد و مسائل سیاسى و اقتصادى روزمره، همیشه سازمانها را در قبال وضعیت مالى خود دچار مشکل نمود و تنش فکرى براى عموم مهندسین بوجود آورد.
ایجاد صندوق هاى سرمایه گذارى مهندسین بویژه در بخش مسکن، ایجاد صندوقهاى پوشش دهنده ریسک براى عموم مهندسین و شرکتها، تشویق و حمایت جدّى براى ایجاد شرکتهاى نوپا، حمایت از فناورى هاى نوین و در اختیار گرفتن امتیاز استفاده از فناورى هاى خاص صنعت ساختمان، ایجاد و حمایت از شرکتهاى نرم افزارى در حوزه ساختمان، تشویق اختراعات و ابداعات در صنعت ساختمان و حمایت مادى و معنوى از آنها، ایجاد و مدیریت برند در حوزه ساختمان، تهیه برنامه هاى مستند و تلویزیونى (که اهداف ترویجى و درآمدى داشته باشد)، صدور خدمات فنى-مهندسى، ایجاد شبکه هاى متنوع نخبگان، حمایت از ایجاد شبکه هاى اقمارى خدماتى (نظیر بیمه اى، مالى، رفاهى، علمى و...)، تألیف و نشر کتب فاخر، مجبور کردن دستگاهها، نهادها و شرکتهاى مختلف به استفاده از خدمات مهندسین در هفت گرایش عمران، معمارى، مکانیک، برق، شهرسازى، نقشه بردارى و ترافیک و بسیار مواردى از این دست، مى تواند سبد درآمدى سازمان را متنوع، گوناگون و کم ریسک نماید.
قطعاً با تنوع بخشى به منابع درآمدى سازمان، علاوه بر قدرتمندى سازمان نظام مهندسى ساختمان و اعضاى آن، لزوم پاسخگویى مدیران آن نیز بیشتر شده و در مورد تک تک موارد یاد شده مکانیزم هاى نظارتى درونى و بیرونى اجتناب ناپذیر مى نماید.
دیدگاه تان را بنویسید