وزیر ارتباطات:
کمبود عرضه در بازار گوشی همراه حباب قیمتی ایجاد کرد/ قاچاق تلفن همراه صفر شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه علاوه بر مشکلات ناشی از افزایش نرخ ارز، کمبود عرضه نیز موجب بروز حباب در این بازار گوشی همراه شده است،گفت: آمار 95 درصدی قاچاق گوشی همراه به صفر رسید.
اعتمادآنلاین| کارگروه تنظیم بازار گوشی تلفن همراه به میزبانی وزیر صنعت معدن و تجارت و با حضور وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات برای تصمیمگیری درباره گوشیهای موجود در انبارها و توقیف شده، حمایت از تولید کنندگان داخلی گوشی تلفن همراه و ساماندهی واردات گوشی تلفن همراه برگزار شد.
محمد جواد جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست تسهیل مجوز واردات گوشی را خواستار شد و گفت: باید برای رفع کمبود بازار شرایطی فراهم شود تا واردکنندگان جدید بتوانند به سهولت مجوز بگیرند و کار به سرعت انجام شود.
جهرمی تصریح کرد: علاوه بر مشکلات ناشی از افزایش نرخ ارز، کمبود عرضه نیز موجب بروز حباب در این بازار شده است که امیدواریم با افزایش عرضه، هرچه سریعتر این کالا کاهش قیمت یابد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر باید صنوف این بخش پای کار بیایند و با همکاری دستگاههای اجرایی این موضوع برطرف شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حمایت از تولید داخلی را در بهبود شرایط بازار بسیار موثر برشمرد و خواستار کمک و همراهی وزارت صنعت از تولیدکنندگان این بخش شد.
به گفته وزیر ارتباطات یکی از برندهای تلفن همراه داخلی که پیشتر از نظر میزان استفاده رتبه 20 را نیز نداشت به رتبه هفتم برندهای بازار ایران صعود کرده که این امر نشان میدهد اگر قیمت و کیفیت گوشی تولید داخل مطلوب باشد مردم به آن رغبت پیدا میکنند.
جهرمی در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در راستای کاهش قاچاق تلفن همراه پرداخت و گفت: اقدام ارزشمندی در قالب دولت الکترونیک با محوریت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع شد که مبارزه با قاچاق گوشیهای تلفن همراه بود.
وی افزود: در جلسهای که در سال گذشته برگزارشد و توافقی که با وزرا صمت و اقتصاد و ... انجام شد، وزارت ارتباطات مسئولیت هماهنگی و پیشبرد موضوع را بر عهده گرفت و در آن دوران با یک همدلی بین همه دستگاهها از جمله وزارت صمت، اپراتورهای مخابراتی وزارت ارتباطات، گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق و کالا و ارز و وزارت اطلاعات کنترلهای خوبی برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه انجام شد و نشان داد این توانمندی برای مبارزه با قاچاق وجود دارد و نتیجه این عزم همگانی باعث شد، آمار 95 درصد قاچاق گوشی همراه به صفر برسد.
جهرمی با اشاره به اقدامات دستگاهها در حوزه دولت الکترونیک گفت: وزارت صمت یکی از دستگاههای پیشتاز در حوزه دولت الکترونیک است و بر اساس آخرین ارزیابی رتبه دوم کشور را به دست آورده و مهمتر از آن وزارت صمت در اشتراک و تبادل اطلاعات بر خلاف بعضی دستگاهها همواره با آغوش باز برخورد کرده است و همکاری لازم برای ارتباط دهی سامانههای تحت نظر خود را دارد.
همچنین رضا رحمانی وزیرصنعت، معدن و تجارت در این نشست مشترک با اشاره به حمایت از تولید محصولات متنوع و تامین اقلام مخابراتی، گوشی تلفن همراه و سایر تجهیزات در حوزه تولید IT و ITC گفت: خوشبختانه ظرفیت خوبی در کشور برای توسعه تولید این صنایع و تجهیزات مخابراتی وجود دارد و با اتخاذ برنامههای حمایتی میتوان شاهد پیشرفتهای مناسبی در توسعه این صنعت در کشور بود.
رحمانی به سهم بالای فارغ التحصیلان در حوزه IT و ITC در کشور اشاره و تصریح کرد: اقدامات و هماهنگیهای خوبی برای تولید مشترک و تنظیم بازار داخلی صورت خواهد گرفت که این موضوع در افزایش تولید و ایجاد اشتغال برای فار التحصیلان این حوزهها بسیار موثر خواهد بود.
وزیر صمت ضمن اشاره به حرکت به سمت دولت الکترونیک در وزارت صمت گفت: سامانههای متعددی در وزارت صمت برای خدمت رسانی وجود دارد که بسیاری از امور را در حوزههای مختلف تخصصی تسهیل کردهاند و به زودی با مرتبط کردن این سامانهها به یکدیگر و دیگر سامانههای موثر در کشور ضمن افزایش نظارت در حوزه تولید و تجارت، از این فرایندها برای تصمیم سازی و تصمیمگیریهای کلان بهره خواهیم برد.
در این نشست که جمعی از بازرگانان و واردکنندگان صنایع الکترونیکی، تولید کنندگان انواع صنایع مخابراتی و الکترونیکی و جمعی از نمایندگان دستگاههای مختلف از جمله گمرک، قوه قضاییه و دادستانی و وزارت اطلاعات حضور داشتند راههای کاهش قیمت تجهیزات الکترونیکی از جمله گوشی تلفن همراه و ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل بررسی شد.
مهمترین تصمیمات کارگروه تنظیم بازار گوشی تلفن همراه
این کارگروه در نخستین مصوبه خود به ستاد مبارزه با قاچاق کالا ماموریت داد با همکاری سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و دادستانی و تعزیرات حکومتی نسبت به تعیین تکلیف رفع توقیف و قیمتگذاری گوشیهای موجود در انبارها و دریافت مابه التفاوت نرخ ارز اقدام و نسبت به توزیع آنها برنامهریزی کند.
در مصوبهای دیگر برای تسهیل و توسعه واردات گوشی تلفن همراه و در راستای رفع کمبود بازار و کاهش قیمت مقرر شد با توجه به مسائلی که وارد کنندگان قبلی داشتند از ظرفیتهای وارد کنندگان جدید از طریق فراخوان وزارت صمت برای تامین گوشیهای مورد نیاز بازار استفاده و فرایند واردات برای تنظیم بازار داخلی تسهیل شود.
حمایت همه جانبه از تولیدات داخلی با کیفیت گوشی تلفن همراه از دیگر تصمیمات این کارگروه بود و مقرر شد، دفتر صنایع الکترونیک وزارت صنعت با همکاری معاونت فناوری وزارت ارتباطات طرح ویژهای برای حمایت از شرکتهای تولید کننده گوشی تلفن همراه داشته باشند تا شرکتهای داخلی با ارتقای کیفیت محصولات خود بتوانند بخشی از نیاز بازار را تامین کنند.
از سوی دیگر برای تسهیل در تامین منابع ارزی مورد نیاز واردکنندگان گوشی تلفن همراه مقرر شد از سوی وزاری صمت و ارتباطات موضوع در مذاکره با هیات دولت و رییس کل بانکمرکزی تعیین تکلیف گردد.
منبع: میزان
دیدگاه تان را بنویسید