کد خبر: 250008
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۸ ۱۰:۲۶:۰۰
| |

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو:

رئیس مجلس با افزایش قیمت خودرو به پنج درصد زیر نرخ بازار موافق بود/ کسانی که برای سود خودرو ثبت نام کردند ضرر هنگفتی خواهند کرد/ راهکارهایی برای عدم مراجعه مردم برای پس‌گرفتن پول دیده شده است

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: افرادی که برای سود و حفظ ارزش پول خود ثبت نام کردند و در واقع بازار را این گونه بی ثبات کرده اند مطمئنا ضرر خواهند کرد زیرا قرار نیست خودرو یک کالای سرمایه ای باشد و به کسی سود برساند.

رئیس مجلس با افزایش قیمت خودرو به پنج درصد زیر نرخ بازار موافق بود/ کسانی که برای سود خودرو ثبت نام کردند ضرر هنگفتی خواهند کرد/ راهکارهایی برای عدم مراجعه مردم برای پس‌گرفتن پول دیده شده است
کد خبر: 250008
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۸ ۱۰:۲۶:۰۰

اعتمادآنلاین| مازیار بیگ لو در خصوص جلسه قطعه سازان و خودروسازها با رییس مجلس گفت: هفته قبل جلسه‌ای با حضور آقای لاریجانی رییس مجلس، همتی رییس بانک مرکزی، رحمانی وزیر صنعت و معاونین آنها همراه با مدیران عامل ایران خودرو و سایپا و اعضای هیات رییسه انجمن قطعه سازان درخصوص بررسی آخرین وضعیت تولید خودرو و قطعه در کشور برگزار شد.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو ادامه داد: محور اصلی بحث در این جلسه عادی سازی قیمت خودرو بود. آقای لاریجانی نیز به این موضوع واقف بودند و اطلاعات کاملی از مشکلات و دغدغه‌های خودروسازها و قطعه سازان داشتند که باعث تعجب ما شد.

وی افزود: نظر رییس مجلس نیز بر این بود که قیمت‌ها پنج درصد حاشیه بازار اعمال شود کما اینکه ما این تجربه را در دهه 70 و 80 نیز داشتیم اما وزیر صمت معتقد بودند نباید فقط بحث قیمت را در نظر گرفت بلکه باید یک بسته کامل که شامل کیفیت خودرو و خدمات پس از فروش و تعامل با مصرف کننده است را لحاظ کرد.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو افزود: قطعه سازان و خودروسازان در این جلسه بیان کردند که این صنعت در حال مرگ است و فعلا اولویت زنده نگه داشتن آن با آزادسازی قیمت‌ها است بعد از آن می‌توان به سراغ حاشیه‌هایی همچون کیفیت و نحوه تعامل با مصرف کننده رفت که در صورت این اتفاق شاهد افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت خودروهای کمتر از 45 میلیون تومان خواهیم بود.

وی گفت: در این جلسه در خصوص کمبود نقدینگی خودروسازان و قطعه‌سازان و اتخاذ راهکارهایی برای جبران آن همچون ارائه تسهیلات و حضور در بازار سرمایه بحث و تبادل نظر شد اما نظر قاطع جمع بر این بود که باید هر چه زودتر آزادسازی قیمت‌ها صورت بگیرد.

بیگ‌لو در خصوص تعیین تکلیف خودروهای پیش فروش شده و این که با این افزایش قیمت احتمال هجوم ثبت نام کنندگان برای پس گرفتن پول خود وجود دارد، گفت: افرادی که برای سود و حفظ ارزش پول خود ثبت نام کردند و در واقع بازار را این گونه بی‌ثبات کرده‌اند مطمئنا ضرر خواهند کرد زیرا قرار نیست خودرو یک کالای سرمایه‌ای باشد و به کسی سود برساند.

وی ادامه داد: علی‌رغم تاکید مکرر بانک مرکزی، خودروسازها و کارشناسان مبنی بر اینکه مردم پول خود را جهت سرمایه گذاری در این بازار وارد نکنند و به سایر بازارها همچون بورس و تولید بروند اما باز هم عده زیادی چندین خودرو ثبت کردند که به طور حتم ظرف روزهای آینده ضرر هنگفتی خواهند کرد.

بیگلو گفت: خودروسازان برای اینکه با هجوم افراد برای پس گرفتن پول خودرو مواجه نشوند به صورت پلکانی قیمت‌ها را بالا خواهند برد و یک شبه پنج درصد حاشیه بازار را اجرا نخواهیم کرد.

وی اظهار داشت: از طرف دیگر راهکارهای خوبی برای این که حداقل جذابیت برای افرادی که ثبت نام کردند وجود داشته باشد تا ترجیح ندهند که پول خود را پس بگیرند و خودروساز با مشکل نقدینگی مواجه شود، اندیشیده شده است.

بیگلو در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد با افزایش 70 درصدی قیمت‌ها و با توجه به اینکه در آمد هیچ گروه از افراد جامعه این مقدار افزایش نداشته است و به این ترتیب آنها دیگر توانایی خرید خودرو نخواهند داشت، گفت: در همان جلسه راهکارهایی مطرح شد تا قدرت خرید مردم برای خودرو پایین نیاید قرار است بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار مجوزهای لازم را صادر کنند تا خودروسازان بتوانند با حداقل پیش پرداخت و سود مشارکت پایین خودروهای خود را به فروش برسانند.

وی افزود: در برخی اوقات دیگر کاری از دست تولید کننده بر نمی‌آید بلکه این وظیفه نهادهای دولتی است که از مصرف کنندگان حمایت کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در خصوص تسهیلات آزادسازی خودروها گفت: در صورت اجرای این طرح مردم بیشترین نفع را خواهند برد. چند ماه پس از آزادی قیمت‌ها دوباره تولیدات هر خودروساز به روزی دو هزار خودرو خواهد رسید و کارگرهایی که در صنعت قطعه سازی تعدیل شده بودند دوباره به کار برخواهند گشت کما اینکه نگرانی اصلی رییس مجلس و سایر حاضرین بحث بیکاری کارگران بود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر همانند دهه 70 و 80 کیفیت و تیراژ تولید بالا خواهد رفت و ما در هر سال شاهد ورود خودروهای جدید و پلت فرم های جدید هستیم کما اینکه در همان سال‌ها سمند و پژو وارد بازار شدند.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها