کد خبر: 255387
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۸ ۱۳:۴۷:۰۰
| |

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا:

ظرفیت تولید بنزین توسط قرارگاه 54 درصدی افزایش یافت/ 41 درصد به ظرفیت ریلی افزودیم

فرمانده قرارگاه خاتم‌ با بیان اینکه قرارگاه با احداث 3900 کیلومتر زیرسازی و روسازی راه‌آهن‌ 41 درصد به ظرفیت کشور در این زمینه اضافه کرد، گفت: در بخش تولید بنزین، کل ظرفیت کشور روزانه 68 میلیون لیتر بود‌ که قرارگاه روزانه 37 میلیون لیتر معادل 54 درصد به این رقم‌ اضافه کرد.

ظرفیت تولید بنزین توسط قرارگاه 54 درصدی افزایش یافت/ 41 درصد به ظرفیت ریلی افزودیم
کد خبر: 255387
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۸ ۱۳:۴۷:۰۰

اعتمادآنلاین| قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا بعد از مأموریت سازندگی کشور در دوران پس از دفاع مقدس، تلاش کرده است، در کنار این مأموریت، رفع گلوگاه‌های اقتصادی نظام و پاسداری از نظام در حوزه‌های اقتصادی را در دستور کار قرار دهد.

این را سعید محمد‌، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا(ص)، می‌گوید و معتقد است: ‌در این بین رسانه‌ها که در آگاهی‌سازی مردم سهم بسزایی دارند و یاری‌رسان نظام و دولت‌ها هستند، خیلی خوب می‌توانند در حوزه اطلاع‌رسانی فعالیت‌های سپاه برای مردم، ‌کمک کنند، فعالیت‌های مجموعه سپاه در حوزه سازندگی، که دست کمی از حوزه نظامی ندارد، مظلوم واقع شده است و این در حالی است که فشارهای استکبار جهانی هم عمدتاً در حوزه اقتصادی و سازندگی است.

در ادامه بخش دیگری از گفت‌و‌گو با فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا را می‌خوانید، پیش از این دو گفت‌‌وگو از وی در حوزه‌های ‌پروژه‌های آبی و نفتی در این رسانه منتشر شد و فصل‌های بعدی گفت‌وگو با فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به زودی منتشر خواهد شد.

رفع گلوگاه‌های اقتصادی نظام در اولویت قرارگاه خاتم

قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا در رفع مشکلات اقتصادی کشور چه کمکی به دولت‌ها و نظام می‌کند؟

سپاه چون پاسدار انقلاب اسلامی است باید در حوزه سازندگی هم نقش خود را ایفا کند، ‌در کل دنیا نیروهای مسلح نقش مهم و اثرگذاری در سازندگی کشورها ایفا می‌کنند و بخشی از فعالیت خود را در این حوزه ‌متمرکز کرده‌اند، ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گلوگاه‌ها‌ی نظام را شناسایی و سعی کرده‌ایم برای رفع مشکل در این حوزه‌ها ورود کنیم و به هیچ عنوان دنبال تجارت و سود نیستیم.

ارتباط قرارگاه خاتم با دولت‌های مختلف در جمهوری اسلامی چگونه است؟

قرارگاه خاتم کمک به دولت‌ها را همیشه در دستور کار دارد و ارتباط مناسبی با همه دولت‌ها داشته است، قرارگاه ‌هم نظیر هر سازمان دیگر، نیازمند روزآمد شدن است، ماموریت ما عمق بخشی به نظام است و رسالت ما پاسداری از نظام در حوزه اقتصادی است، در حال بررسی خلاءها و گلوگاه‌های نظام در حوزه سازندگی هستیم تا در آن حوزه‌ها حرکت کنیم‌ و همه توان مهندسی سپاه را برای خدمت‌رسانی به مردم متمرکز کرده‌ایم‌.

در حوزه اقتصادی مقاومتی چه تدابیری را دنبال می‌کنید؟

پس از تحریم‌ها امروز به همه ثابت شده است که باید با نگاه به درون، حرکت کنیم و از ظرفیت‌ داخلی استفاده شود و قرارگاه در این حوزه با نظام همراهی دارد، ما احساس می‌کنیم، بخشی از تدابیر رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی‌ مغفول مانده و نیاز است کل بدنه کشور در آن جهت حرکت کند و کارها در این حوزه سرعت بگیرد؛ مقام معظم رهبری همیشه بخش‌هایی از سپاه که در این حوزه حرکت کرده‌اند نظیر بخش‌های هوافضا را به عنوان الگو معرفی می‌کند،‌ این نشان می‌دهد، کشور در اقتصاد مقاومتی نیازمند الگو است و سپاه باید در این حوزه ابتدا پیش‌رونده‌ و سپس پیش برنده باشد.

یکی از راهبردهای قرارگاه خاتم تلاش برای کاهش خام‌فروشی است، در این‌باره توضیح دهید

متأسفانه مشکل خام‌فروشی در کشور‌‌ وجود دارد، مقام معظم رهبری در موضوع خام‌فروشی تذکر داده‌اند، به هر حال همه ارکان نظام در این حوزه کم کار کرده‌اند، یکی از هدف‌گذاری اساسی ما در دوره جدید مدیریتی قرارگاه خاتم، این است که این حوزه‌ها شناسایی شود و به نظام کمک کنیم، در بخش‌های بالادستی و میان‌دستی حوزه‌های نفتی کار زیادی شده است، اما در حوزه پایین‌دستی ابتدا به صادرات و سپس به خرید با چند برابر قیمت می‌رسیم و همه فشارهای استحصال‌، فرآوری و پالایش نفت را تحمل می‌کنیم، اما نتیجه به کسانی که این تکنولوژی را دارند واگذار می‌کنیم.

‌ما باید اول نیازهای داخلی خود را طی سنواتی برطرف کنیم و سپس در حوزه صادرات که بازار خوبی است، خلق ثروت کنیم، به ازای سرمایه‌گذاری در بخش های بالادستی و میان‌دستی، نسبت اشتغال ایجاد شده یک به سه است، یعنی اگر همان سرمایه‌گذاری که در بخش بالادستی انجام می‌شود، در بخش پایین دستی هم انجام شود، سه برابر تولید اشتغال داریم، ضمن آنکه‌ محصولات استراتژیکی را که از سایر کشورها گران می‌خریم، خودمان تولید می‌کنیم و در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

عده‌ای معتقد هستند، قرارگاه خاتم رقیب بخش خصوصی در کشور است...

قرارگاه خاتم رقیب بخش خصوصی نیست، اتفاقا ما پیمانکاران زیادی داریم، قرارگاه خاتم در پروژه‌هایی که بخش خصوصی علاقه‌‌ای به حضور ندارد، یا ابهامی داشته باشد، حضور می‌یابد؛ خواستگاه قرارگاه خاتم ‌سازندگی کشور پس از جنگ تحمیلی است، ‌پس از جنگ همه پیمانکاران خارجی از کشور رفته بودند و پیمانکاران داخلی هم توان نداشتند، آن زمان هر پروژه‌‌ای نظیر ساخت یک جاده، یک سد، یک آزادراه و غیره که مطرح می‌شد، پروژه‌های بزرگ به نظر می‌رسید و در توان مدیریتی کشور نبود.

در همان مقطع مباحث ساخت سد‌های کرخه و کارون سه که مطرح شد، به سمت شرکت‌های خارجی رفتند مناقصات بین‌المللی برگزار شد، اما قرارگاه خاتم برای سد کرخه مطابق یک سوم قیمت خارجی، قیمت داد و در زمان‌بندی مناسب پروژه را اجرا کرد؛ یا در کارون سه قرارگاه خاتم در بخش‌هایی از پروژه فعال شد و همین موجب شد شرکت‌های پیمانکار به خود اجازه دهند در پروژه‌ها ورود کنند، پس از آن قرارگاه تصمیم گرفت به تدریج از بازسازی فراتر رفته و پروژه‌های سنگین‌تری را تقبل کرد، بنابراین به سمت خلاء‌های نظام در حوزه‌های عمرانی و اقتصادی حرکت کردیم.

‌قرارگاه خاتم به اجرای پروژه‌هایی نظیر تونل‌های بزرگ وارد شد، دستگاه‌های TBM را وارد کار کرد و امروز رکورد ساخت یک کیلومتر تونل طویل در ماه توسط قرارگاه خاتم به ثبت رسید و این دستاورد مهمی است.

اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در شعاع 70 کیلومتری پروژه‌های اصلی

در خصوص محرومیت‌زدایی و ایجاد معیشت پایدار در مناطق محروم، قرارگاه خاتم چه راهبردهایی را دنبال می‌کند؟

امروز مجموعه قرارگاه خاتم موضوع محرومیت‌زدایی را از محل منابع خود دنبال می‌کند، در شعاع 70 کیلومتری پروژه‌های قرارگاه خاتم، موضوع محرومیت‌زدایی دنبال می‌شود و برحسب نیاز، مدرسه، خانه بهداشت، پل، جاده، سرویس بهداشتی، حمام، مسجد و غیره می‌سازیم.

قرارگاه خاتم در شعاع 70 کیلومتری پروژه‌های خود بسته به محرومیت منطقه، از محل منابع آن پروژه، رقمی به محرومیت‌زدایی منطقه اختصاص می‌دهد، ضمن آنکه برای این کار از همکاری مردم منطقه هم استفاده می‌کنیم، یعنی مصالح تأمین و ماشین‌آلات‌ اعزام می‌شود و کار مردمی را انجام می‌دهیم.

آمار کلی از خدماتی که‌ در شعاع‌ 70 کیلومتری پروژه‌‌های اصلی در حوزه محرومیت‌زدایی اجرا کرده‌اید، دارید؟

قرارگاه خاتم در حوزه محرومیت‌زدایی تاکنون ساخت 6 هزار واحد مسجد، 600 واحد بازسازی گلزار شهدا، ساخت 550 واحد مدرسه و حوزه علمیه، ساخت 250 واحد کتابخانه‌، 805 پروژه آب‌رسانی و آبخیزداری‌، 655 باب‌خانه بهداشت، 2715 غسالخانه، حمام و سرویس بهداشتی، ساخت 876 مجموعه ورزشی، 510 واحد گلخانه و جایگاه پرورش دام و طیور، ‌ساخت 1665 کیلومتر ‌جاده و تونل و ساخت 377 دهنه پل را انجام داده است‌.

در حوزه محرومیت‌زدایی‌ به عنوان مثال در کنار پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس، خیاط‌خانه راه‌اندازی کرده‌ایم و در اختیار کمیته امداد گرفته است همه لباس‌های پرسنل این پروژه (هر 6 ماه 12000 دست) توسط این خیاط‌خانه تأمین می‌شود و 35 نفر اشتغال‌زایی انجام‌ شده است.

شنیده‌ایم در حوزه کشاورزی هم قرارگاه خاتم موضوع محرومیت‌زدایی را دنبال می‌کند‌.

بله، در حوزه کشاورزی که با پروژه‌های محرومیت‌زدایی قرارگاه مرتبط است، ما قراردادی با دولت داریم مبنی بر اینکه که در نوار مرزی، اراضی مستعد شناسایی می‌کنیم، تسطیح اراضی و انتقال آب تا آنجا را ما انجام دهیم، سپس شرکت‌های تعاونی تأسیس می‌شوند، زمین در اختیار شرکت‌های تعاونی قرار می‌گیرد و مردم می‌توانند از این فضا استفاده کنند و درآمدزایی برای مردم دارد؛ تا امروز در این حوزه حرکت خوبی انجام شده و بخشی از اراضی تحویل شرکت تعاونی‌ها شده است.

افزایش 54 درصدی ظرفیت تولید بنزین در کشور توسط قرارگاه

در مورد ظرفیت‌هایی که با فعالیت و تلاش قرارگاه خاتم در کشور ایجاد شده‌ است، آماری بابت اطلاع مخاطب‌ ارائه کنید.

در بخش تولید بنزین کل ظرفیت کشور روزانه 68 میلیون لیتر بود‌ که قرارگاه روزانه 37 میلیون لیتر معادل 54 درصد به این رقم‌ اضافه کرده است.

‌در تولید گاز شیرین ظرفیت کشور 650 میلیون متر مکعب‌ بود که قرارگاه 150 میلیون متر مکعب‌ معادل 23 درصد به این رقم افزوده است.

‌در بخش مخازن نفت و گاز و پتروشیمی ظرفیت کشور 5 میلیارد متر مکعب بوده است که قرارگاه 6 میلیارد متر مکعب معادل 120 درصد به آن افزوده است.

‌در بخش گازوئیل و سایر فرآورده‌ها، ظرفیت کشور تولید روزانه 90 میلیون لیتر بوده است که قرارگاه 23 میلیون لیتر به آن افزوده است.

‌خطوط انتقال نفت و گاز در کشور 9000 کیلومتر بود‌، 4600 کیلومتر قرارگاه خاتم به اتمام رساند یا در حال اتمام است و این معادل 51 درصد است.

قرارگاه با ساخت 62 سد حجم مخزن 25 میلیارد متر مکعبی به ظرفیت سدهای کشور اضافه کرد

در حوزه ساخت سد چه ظرفیت‌هایی توسط قرارگاه خاتم تاکنون ایجاد شده است؟

حجم مخزن سدهای کشور 21 میلیارد متر مکعب بود که قرارگاه با ساخت 62 سد حجم مخزن 25 میلیارد متر مکعبی به ظرفیت سدهای کشور اضافه کرد و این رقمی معادل 119 درصد است، قرارگاه خاتم با ساخت 6400 کیلومتر خطوط انتقال لوله در 15 استان، به میزان 79 درصد به ظرفیت کشور افزوده است.

قرارگاه خاتم 41 درصد به ظرفیت ریلی کشور اضافه کرد

گزارشی از ظرفیت‌های ایجادی توسط قرارگاه خاتم در حوزه حمل و نقل داشته‌ باشید.

در بخش آزادراهی ظرفیت کشور بیش از 1400 کیلومتر بود که قرارگاه خاتم حدود 900 کیلومتر به این ظرفیت اضافه کرده است‌؛ در حوزه راه‌آهن قرارگاه خاتم با احداث 3900 کیلومتر زیرسازی و روسازی راه‌آهن‌ 41 درصد به ظرفیت کشور در این زمینه اضافه کرده است، همچنین در بخش مترو 227 کیلومتر خط مترو در کشور وجود دارد که قرارگاه هم 250 کیلومتر معادل 90 درصد به این ظرفیت اضافه کرده است.

‌ظرفیت کشور در بخش اسکله و بندر 33 پست بود که 52 پست معادل 157 درصد هم قرارگاه به آن افزوده است، همچنین 28 میلیون متر مکعب لایروبی در کشور انجام شده بود، قرارگاه خاتم هم 58 میلیون متر مکعب معادل 128 درصد به آن ‌‌افزود؛ قرارگاه در مقطعی 100 پست اسکله صیادی و مردمی با رقمی مناسب ساخت و تحولی در زندگی مردم منطقه ایجاد شد.

از ظرفیت‌های ایجاد شده توسط قرارگاه در بخش صنایع بگویید.

در صنایع مس ظرفیت کشور 810 هزار تن بود که قرارگاه 250 هزار تن معادل 31 درصد به این ظرفیت افزوده یا در حال اضافه‌کردن است، همچنین در صنایع فولاد ظرفیت کشور 14 میلیون تن بود که قرارگاه 1.6 میلیون تن معادل 11 درصد به این ظرفیت افزوده است.

ثبت رکورد 1125 کیلومتر حفاری و لاینینگ تونل در یک ماه توسط قرارگاه‌

آیا قرارگاه خاتم در خدمات عمرانی و اقتصادی برای کشور‌، توانسته است رکورد‌هایی را در اجرای پروژه‌ها ثبت کند؟

بله، پالایشگاه ستاره خلیج فارس در کمترین زمان ممکن توسط قرارگاه اجرا شد و یک رکورد محسوب می‌شود، همچنین در حوزه حفاری‌ها رکورد 55متر حفاری در یک روز را ثبت کرده‌ایم، همچنین در انجام عملیات خاکریزی رکورد 50 هزار مترمکعب در یک روز را ثبت کرده‌ایم.

‌لوله‌گذاری در دریا جزو توانمندی خاص قرارگاه است، طرح و اجرای بزرگترین مرکز دیسپچینگ گاز، توسط قرارگاه انجام شد؛ 11 هزار کیلومتر فیبر نوری در سه سال توسط قرارگاه خاتم در کشور اجرا شد که رکورد محسوب می‌‌شود.

همچنین پروژه آبرسانی غدیر در خوزستان به مدت زمان 10 ماه و خط لوله به طول 86 کیلومتر، جزو رکوردهای قرارگاه محسوب می‌شود.

قرارگاه در حوزه حفاری تونل تجهیزات خاصی دارد، آیا در این حوزه هم موفق به ثبت رکورد شده‌اید؟

رکورد 1125 کیلومتر حفاری و لاینینگ تونل در یک ماه داریم که در پروژه‌هایی نظیر قم‌رود اجرا شده است؛ راه‌آهن گرگان - اینچه‌ برون به طول 121 کیلومتر در کمتر از 9 ماه توسط قرارگاه انجام شد، همچنین 154 کیلومتر آزادراه در مدت 2 سال توسط قرارگاه ساخته شد که این هم یک رکورد محسوب می‌شود.

‌احداث 65 کیلومتر تونل در یک سال از دیگر رکوردهای ثبت شده قرارگاه خاتم است، همچنین یک میلیون متر مکعب لایروبی در ماه توسط قرارگاه خاتم انجام شد که این هم خود رکورد محسوب می‌شود.

در زلزله کرمانشاه قرارگاه خاتم چه خدماتی داشت؟

در زلزله کرمانشاه در 35 روز، طراحی و نصب 8350 دستگاه کانکس 16متری توسط قرارگاه خاتم انجام شد.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها