کد خبر: 260562
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۳ ۱۳:۲۴:۰۰
| |

دبیرکل اوپک:

هرگز اوپک دیگری وجود نخواهد داشت

«محمد سانوسی بارکیندو» دبیرکل سازمان صادرکنندگان نفت (اوپک) با بیان اینکه معتقدم که ایران در صف اول آینده اوپک باقی می‌ماند، تصریح کرد: هرگز نمی‌تواند اوپک دیگری وجود داشته باشد، این سازمان بی‌همتاست.

هرگز اوپک دیگری وجود نخواهد داشت
کد خبر: 260562
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۳ ۱۳:۲۴:۰۰

اعتمادآنلاین| «محمد سانوسی بارکیندو» گفت: هنگامی که اوپک در سال 1960 میلادی تاسیس شد، برخی پیش‌بینی می‌کردند که این سازمان مدت طولانی دوام نخواهد آورد. اما اوپک به ‌تدریج تأثیرگذاری خود را آغاز کرد.


دبیرکل اوپک ادامه داد: آن گروه اولیه کوچک کشورهای در حال توسعه، اکنون به گروهی بسیار بزرگ‌تر بدل شده است که همگان به احترام از آن یاد می‌کنند و بخش مهمی از جامعه بین‌المللی انرژی است و ضمن فائق آمدن بر بسیاری از چالش‌ها در مسیر شکوفایی ادامه طریق می‌دهد.


بارکیندو با بیان اینکه در 2 سال گذشته اوپک موفقیت های داشته و ایران نقش مهمی در این موفقیت ایفا کرد، اضافه کرد: معتقدم که بهترین روزهای ما همچنان در پیش هستند.


وی تصریح کرد: ما به حرکت در مسیر تکامل، توجه به دیدگاه‌های همه کشورهای عضو و تلاش برای حفظ توازن و ثبات در بازار برای حفظ منافع توأم تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان ادامه می‌دهیم.


دبیرکل اوپک درباره کاهش 20 دلاری قیمت نفت در 6 ماه گذشته، گفت: مدیران و تحلیلگرانی از همه کشورهای عضو از جمله ایران در دبیرخانه اوپک شاغل هستند. آنها با هم کار می‌کنند و با هم تصمیم می‌گیرند.


وی ادامه داد: دبیرخانه اوپک، چشم‌اندازهای بازار نفت را به این روش تهیه و تدوین می‌کند. به نظر من می‌توان اذعان کرد که پیش‌بینی یک علم دقیق نیست.


بارکیندو با بیان اینکه در 6 ماه گذشته به شکل بارزی شاهد تغییرات در عوامل روانی بازار بوده‌ایم، اضافه کرد: در ماه اکتبر (مهر-آبان) ، صحبت‌ از نبود عرضه کافی در بازار بود، در حالی که فقط یک ماه بعد در ماه نوامبر (آبان- آذر) ما بر عرضه بیش از حد در بازار تمرکز داشتیم.


وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که افزایش مورد انتظار عرضه غیراوپک در سال 2019 میلادی، نه تنها اوپک بلکه همه نهادهای پیش‌بینی‌کننده را غافلگیر کرده است. این مسئله، حاکی از این واقعیت است که در تاریخ طولانی نفت، عوامل جدید و تحولات غیر منتظره‌ای رخ می‌دهند.


دبیرکل اوپک درباره چرایی سقوط قیمت‌های جهانی نفت خام از ماه ژوئن (خرداد-تیر) گفت: چشم‌انداز رشد اقتصاد جهانی برای سال 2019، کمی پایین‌تر از سال 2018 میلادی است که در کنار پیامدها درباره سیاست‌های اقتصاد کلان و نااطمینانی‌های همراه آن، می‌تواند به شکل بالقوه پیامدهای نامطلوبی برای تقاضای جهانی نفت در سال آینده میلادی داشته باشد.


بارکیندو اضافه کرد: این مسائل سبب شد اوپک در نشست هفتم دسامبر (16 آذرماه) تصمیمی مبنی بر کاهش مجموع کل تولید خود نسبت به ماه اکتبر بگیرد و تولید خود را به مدت 6 ماه 800 هزار بشکه در روز کاهش دهد که این تصمیم، همزمان با همراهی کشورهای غیر عضو اوپک امضاکننده «بیانیه همکاری» به منظور کاهش 400 هزار بشکه در روز به مدت 6 ماه بود.


دبیرکل اوپک یادآور شد: هرگز نباید میزان شدت و آسیب‌رسانی بالقوه افت قیمت در سال‌های 2015 و 2016 میلادی را که همه کشورهای عضو اوپک را تحت تاثیر قرار داده بود را دست‌کم بگیریم.


وی اظهار داشت: در دسامبر 2016 (آذر 95) همه ما توافق کردیم که برای مهار این شرایط نامساعد باید کاری انجام شود.
بارکیندو ادامه داد: در سطح جهانی، انجام حدود یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری در صنعت (نفت) تعلیق یا متوقف شده بود و صدها هزار نفر شغل خود را از دست دادند و شرکت‌های زیادی اعلام ورشکستگی کردند.


وی درباره دستاورد همکاری کشورهای اوپک با تولیدکنندگان غیراوپک از سال 2016 تاکنون، گفت: بیانیه همکاری تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک به دلیل مورد حمایت قرار گرفتن از سوی دیگر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.


دبیرکل اوپک افزود: «بیانیه همکاری» همچنین تاثیر مثبتی بر اقتصاد جهانی داشته و به کمک مشوق ارائه‌شده در قالب این بیانیه، سطح تجارت جهانی افزایش یافته است.


بارکیندو اضافه کرد: این بیانیه همکاری با بازگرداندن ثبات به بازار نسبت به 2 سال گذشته موجب فراهم آمدن خوش‌بینی و اعتماد بیشتر در صنعت نفت شده است؛ این جهش سبب بهبود و تسهیل روند بازسازی اقتصاد جهانی در سال‌های 2017 و 2018 میلادی شده است.


دبیرکل اوپک درباره رفتار سیاسی برخی اعضای اوپک در مقابل تحریم نفتی ایران، اظهار داشت: زمانی که در اوت 2016 (مرداد 95) به دبیرکلی اوپک رسیدم، سعی داشتم ضمن حفظ بی‌طرفی به عنوان داور و پلی میان همه کشورهای عضو ایفای نقش کنم.


بارکیندو تصریح کرد: باید تأکید کنم که همه کشورهای عضو از حق اظهارنظر مساوی در سازمان برخوردار هستند. همه کشورها یک رأی دارند. البته، گاهی ما اختلاف‌هایی در دیدگاه داریم، این اختلاف سلیقه در همه سازمان‌های بین‌المللی طبیعی است، اما همواره به دنبال اجماع هستیم.


وی افزود: اعتقاد راسخ دارم که بهترین روزهای اوپک همچنان پیش رو است. ممکن است ما همیشه با نظرات یکدیگر موافق نباشیم، اما تاریخ نشان داده هنگامی که برای رسیدن به توازن و ثبات در بازار نفت تلاش می‌کنیم، منافع مشترک همه حفظ می‌شود.


دبیرکل اوپک گفت: سال‌هاست که من افتخار آشنایی و همکاری با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک را دارم. من برای رویکرد حرفه‌ای آنها، برای حفاظت از منافع کشورشان و همچنین برای حمایت مستمر آنها از اوپک، احترامی عمیق قائل هستم.


همزمان با ورود به سال 2019 میلادی، روند اجرای توافق کاهش یک میلیون و 200 هزار بشکه‌ای نفت اوپک و غیراوپک آغاز شد.


14 کشور عضو اوپک در نشست 175 ماه دسامبر 2018 (آذر97) این سازمان در وین تصمیم گرفتند تولید نفت خود را 800 هزار بشکه در روز کاهش دهند. متعهدان غیراوپکی نیز با کاهش 400 هزار بشکه‌ای موافقت کردند.


ایران، ونزوئلا و لیبی سه کشوری هستند که بر اساس توافق دسامبر 2018 (آذر97) از کاهش تولید معاف شدند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها