رئیس اتحادیه مشاوران املاک پاسخ داد؛
ایرانیان بیشتر در کدام کشورها خانه میخرند؟
مصطفی قلیخسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تاکید دارد اقبال ایرانیان به خرید ملک در ترکیه، گرجستان، قبرس، ارمنستان و البته اسپانیا بالاتر از سایر نقاط است و در نتیجه فعالیت برای جذب مشتری در این نقاط نیز بالاست.
اعتمادآنلاین| هر چند محدودیتهای ارزی بازار خرید ملک در خارج از کشور را برای ایرانیان اندکی کساد کرده اما بررسیها نشان میدهد همچنان تقاضا برای خرید ملک در دیگر کشورها از سوی ایرانیان بالاست.
مصطفی قلیخسروی با تاکید بر اینکه طرفین با آگاهی از این نکته، تلاش دارند شرایطی را برای خرید ملک ایرانیان فراهم کنند اما هموطنان باید مراقبتی جدی در این حوزه به عمل بیاورند.
مصطفی قلیخسروی در توضیح این مطلب افزود: در داخل کشور آگهیهای فراوانی با هدف ترغیب ایرانیان به خرید ملک در خارج از کشور منتشر می شود اما نکته مهم این است که فعالیت برای فروش خانه به ایرانیان در خارج از کشور غیر قانونی است و مشاوران املاکی که دارای جواز کسب و پروانه فعالیت هستند، چنین اقدامی را نمیتوانند انجام دهند.
وی ادامه داد: طبق قانون، هیچ مشاور املاک دارای جوازی حق معاملهای که منجر به خروج ارز از کشور شود را ندارد و تحت هیچ شرایطی چنین اقدامی صورت نمیگیرد اما باید بگویم که عدهای بیاعتنا به قانون این اقدامات را در دستور کار قرار میدهند که البته در حیطه اختیارات ما نیست.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون ایرانیها 8000 واحد مسکونی در ازمیر خریداری کردهاند، افزود: من معتقدم که این وضعیت برای کشور ما فاجعه است چرا که با وجود نیاز ما به سرمایهها برخی برای خرید خانه سرمایههای ارزی را از کشور خارج میکنند.
او در توضیح دلایل استقبال ایرانیان از خرید ملک در خارج گفت: نکته مهمی در این حوزه وجود دارد که باید به آن توجه کرد. برخی این اقبال را ناشی از مسائل اجتماعی و فرهنگی میدانند در حالی که من معتقدم باید به مولفههای اقتصادی نیز در این حوزه توجه داشت.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: به عبارت دیگر ارزانتر بودن قیمت ملک در خارج از ایران نسبت به داخل ایران خصوصا تهران، برخی را به این نتیجه میرساند که بهتر است در خارج از کشور ملکی بخرند. در حقیقت خرید ملک در خارج از ایران بسیار سهلتر از خرید ملک در مناطق گرانقیمت تهران است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: البته باید توجه داشت بسیاری از خریداران خانه در خارج از ایران با پوچبودن ادعاها در خصوص تبعات مثبت خرید ملک روبهرو میشوند، در عین حال پیشتر نیز کسادی بازار مسکن دوبی بسیاری از ایرانیانی که در این بخش سرمایهگذاری کردند را متضرر کرد.
او اضافه کرد: برای ممانعت از تداوم این وضعیت لازم است تدابیری برای افزایش سرمایهگذاری در ساخت و ساز صورت گیرد. خرید ملک در داخل کشور اقدامی در راستای توسعه اقتصاد ملی است چرا که ملک را نه مانند ارز و نه مانند طلا نمیتوان از کشور خارج کرد و در عین حال رونق خانهسازی صدها رشته صنعتی را تحرک بخشیده و اشتغالزایی را در کشور افزایش میدهد.
قلیخسروی با تاکید بر اینکه 85 درصد از پروسه ساخت و ساز در داخل کشور تدارک دیده میشود، ادامه داد: این عرضه و تقاضای نامناسب و البته عدم مدیریت مناسب بازار است که سبب میشود قیمتها با جهشهای شدید روبهرو شود.
وی گفت: برای مقابله با این وضعیت لازم است جدا از اقدامات نظارتی مانند پیشگیری از خروج ارز، اقداماتی برای متعارفشدن قیمت مسکن در داخل کشور نیز فراهم شود. در عین حال باید توجه داشت که سازندگان مسکن در کشورهای هدف ایرانیان در راستای ایجاد جذابیت، اقداماتی را در دستور کار قرار میدهند و لازم است در ایران نیز سازندگان به این مهم توجه کنند.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید