معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛
کاهش 30 درصدی قیمت مسکن با اجرای طرح کارت مصالح
امیر امینی معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای اجرای طرح کارت مصالح ساختمانی به منابع مالی 7500 میلیارد تومانی نیاز داریم، عنوان کرد: برآوردها نشان میدهد این روش 25 تا 30 درصد قیمت تمام شده تولید مسکن را کاهش میدهد.
اعتمادآنلاین| امیر امینی درباره جزئیات طرح کارت مصالح ساختمانی و ساز و کار اجرای این طرح گفت: روش تهاتری از طریق ارائه کارت مصالح به سازندگان پیشنهادی بنیاد مسکن برای ساخت 100 هزار واحد مسکونی است که اگر با موفقیت به اجرا برسد به سایر پروژهها هم تعمیم داده میشود.
وی افزود: یکی از شیوهها برای اجرای پروژههای ساخت واحدهای مسکونی تعهد داده شده، استفاده از بازار تهاتری است و برای اجرای این پروژه باید منابع مالی را به بازار تولید مصالح متصل و از سوی دیگر هم انبوهسازان را به این بازار معرفی کنیم. قاعدتا وقتی که به صورت انبوه این مصالح ساختمانی ارائه شود تخفیفاتی هم در آن اعمال خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت یعنی وزارت راه و شهرسازی در این پروسه مسئولیت نظارت را بر عهده دارد، گفت: وظیفه ما این است که منابع را به بازار متصل کنیم و از سوی دیگر انبوهسازان را به این بازار معرفی کنیم.
ارائه تخفیف 10 درصدی در مصالح ساختمانی
وی در پاسخ به این سوال که میزان تخفیفات چقدر خواهد بود، گفت: میزان تخفیف در این مصالح بستگی به میزان اعتماد ایجاد شده دارد اینکه چه تصامینی ارائه شود و میزان مداخله دولت چقدر باشد. معتقدم در بدو کار میتواند چیزی حدود پنج تا 10 درصد از هزینه مصالح را کاهش دهد.
امینی با تاکید بر اینکه گردش مالی که در بازار مصالح به وجود میآید از میزان تخفیفها بسیار مهمتر است و میتواند موثرتر عمل کند،اظهار داشت: وقتی سازندگان مسکن به بازار متصل شوند، تولیدکنندگان مصالح از فروش محصولات خود مطمئن میشوند و یک گارانتی فروش به وجود میآید بنابراین تولیدات هم مستمر خواهد شد. وقتی تولید استمرار پیدا کند، عرضه افزایش پیدا میکند بنابراین طبیعی است که در این پروسه قیمت به سطح معقولی برسد.
طرح کارت مصالح 30 درصد از قیمت تمام شده تولید مسکن را کاهش میدهد
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه این سازوکار تا چه حد میتواند قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهد، گفت: برآوردها نشان میدهد این روش 25 تا 30 درصد قیمت تولید را کاهش میدهد.
وی افزود: با اجرای این روش، تولیدکنندگان به تناسب نیاز در بازار مسکن، نسبت به عرضه مصالح ساختمانی اقدام میکنند بنابراین با افزایش عرضه متناسب با نیاز بازار قیمتها کاهش پیدا میکند. از سوی دیگر با این برنامه عرضه مسکن افزایش مییابد و از التهابات و جو روانی بازار میکاهد.
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اگر قیمت تولید مسکن یک میلیون و 500 هزار تومان در هر مترمربع باشد برآوردهای اولیه نشان میدهد که این روش میتواند 400 تا 500 هزار تومان از قیمت را کاهش دهد. البته عدهای هم بر این باورند که قیمت ساخت مسکن در هر مترمربع 2 میلیون تومان است. به هر حال این سازوکار میتواند 30 درصد از این قیمت را کاهش دهد. باید توجه داشته باشیم که مصالح سهمی در این قیمت دارند و عواملی چون قیمت زمین، انشعابات، عوارضی هر یک در قیمت مسکن سهم تعیینکنندهای خواهند داشت.
نرخ سود کارت مصالح برای انبوهسازان یارانهای خواهد بود
وی درباره نرخ بهره برای انبوهسازان در این روش گفت: نرخ بهره به میزان کمک دولت به این پروژه بستگی دارد. اگر دولت نخواهد در ارائه تسهیلات و نرخ سود آن یارانهای پرداخت کند نرخ سود کارت مصالح هم چیزی حدود 18 درصد خواهد بود اما به طور قطع باید دولت نسبت به ارائه یارانه برای این طرح اقدام کند تا مشارکت بخش خصوصی هم توجیهپذیر باشد.
اجرای کارت مصالح 7500 میلیارد تومان منابع میخواهد
امینی در پاسخ به این سوال که منابع مالی این طرح از کجا تامین خواهد شد، اظهار داشت: برآوردهای ما این است که منابع مالی برای اجرای کارت مصالح در ابتدای کار چیزی حدود 7500 میلیارد تومان باید باشد. محل تامین این منابع در ظرفیتهای تبصره 8 لایحه بودجه سال 98 و امکاناتی که سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری و شرکت عمران شهرهای جدید دارند دیده شده است.
انتخاب انبوهسازان برای دریافت کارت مصالح در شرایط رقابتی
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه چگونه از ایجاد رانت احتمالی در این پروژه جلوگیری میکنید و بر چه اساسی انبوهسازان برای ارائه کارت مصالح انتخاب میشوند؟ گفت: انبوه سازان در یک شرایط رقابتی انتخاب خواهند شد. قراردادی بین انبوهساز و بازار تامین مصالح برای اجرای یک پروژه خاص منعقد میشود و حواله دریافت مصالح به انبوه ساز داده میشود که پس از اجرای پروژه باید منابع مالی را برگشت دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اگر این سازوکار در پروژه احداث 100 هزار واحد مسکونی بنیاد مسکن موفق عمل کند در سایر پروژهها هم از این روش استفاده خواهیم کرد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید