معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد؛
تامین 70 هزار تن پرتقال و سیب برای عید امسال
حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از تامین 70 هزار تن پرتقال و سیب برای تنظیم بازار شب عید و افتتاح 89 پروژه حوزه تعاون روستایی در دهه فجر خبر داد.
اعتمادآنلاین| نشست خبری دکتر حسین شیرزاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، با حضور جمعی از اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از تامین 70 هزار تن پرتقال و سیب برای تنظیم بازار شب عید و افتتاح 89 پروژه حوزه تعاون روستایی در دهه فجر خبر داد.
حسین شیرزاد در نشست مطبوعاتی به مناسبت چهلمین دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: از این میزان 40 هزار تن پرتقال تامسون و والنسیا و 30 هزار تن سیب با مشارکت اتحادیه مرکزی باغبانی کشور و مباشرت اتحادیه های مرکزی تعاونی روستایی برای تنظیم بازار عید سال 98 تدارک دیدهایم که با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور در 10 تا 15 روز پایانی سال از طریق میادین میوه و تره بار و بخشی هم به طور مستقیم توسط شبکه های تعاونی روستایی عرضه می شود.
وی گفت: تمهیداتی صورت گرفته که 30 هزار تن پرتقال تامسون شمال و 10 هزار تن پرتقال والنسیا جنوب کشور به استان ها منتقل شود.
شیرزاد اضافه کرد که اکنون به 12 استان کشور پرتقال تامسون شمال انتقال یافته و مابقی استانها در حال انتقال است.
وی افزود: امسال با توجه به شرایط خاص کشور نباید بگذاریم حاشیه بازار زیاد شود و در این راستا سامانه ای در این سازمان به منظور رصد و پایش بازار پرتقال و سیب شب عید طراحی شده است.
شیرزاد درباره پروژه های دهه فجر امسال نیز اعلام کرد: تعداد 89 پروژه به ارزش نزدیک به 42 میلیارد تومان در 19 استان کشور در ایام دهه فجر به بهره برداری می رسد که 19 میلیارد تومان آن تسهیلات و 23 میلیارد تومان دیگر، آورده تعاونی ها می باشد.
وی میزان اشتغالزایی از محل اجرای این طرح ها را 1375 نفر عنوان کرد.
شیرزاد در پاسخ به پرسشی در زمینه اقدامات این سازمان برای تامین بخشی از نهاده های دام و طیور نیز گفت: در دوران تحریم، این سازمان توانست با کمک شرکت بازرگانی تعاونی های کشاورزی برای نخستین بار بخشی از کنجاله و ویتامین های مورد نیاز کشور را وارد کند و در این راستا مکمل های پروتئین، لیزین و متیونین و همچنین ویتامین K و B5 وارد شده است.
وی افزود: ما برای نخستین بار کنجاله ها را از کشورهای آسیای میانه همچون قزاقستان، تاجیکستان و همچنین روسیه وارد کرده ایم که با قیمت مورد نظر شرکت پشتیبانی امور دام عرضه می شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره کشت فراسرزمینی گفت: کشت فراسرزمینی در دستور کار این سازمان قرار دارد که در فاز نخست قرار شده در سطح 270 هزار هکتار کشت محصولاتی مانند جو و گندم را در کشورهای آسیای میانه و اوکراین داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان این که 14 قلم کالای کشاورزی در حوزه تنظیم بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی قرار دارد، به خرید 4 هزار تن خرمای استعمران، بیش از 3 میلیون و 300 هزار تن خرید تضمینی گندم ، 26 هزار تن سیب زمینی در منطقه جنوب کرمان،جیرفت و کهنوج و سه استان خوزستان، گلستان و اصفهان اشاره کرد.
شیرزاد ادامه داد: این سازمان به منظور جلوگیری از افت قیمت برخی کالاها توانسته مدیریت و کنترل 2.7 درصد کل بازار شیر کشور را به دست بگیرد و 44 هزار تن شیر از دامداران خریداری و با قیمت عادلانه به واحدهای خرد و سنتی کمک کند.
وی عرضه 61 تن زعفران در بازار بورس کالاهای کشاورزی را از دیگر اقدامات این سازمان در سال 96 عنوان و خاطر نشان کرد که عرضه این کالا در بورس به دو روش سپرده کالایی و عرضه فیزیکی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به صادرات 13 هزار تن محصولات زراعی و باغی توسط شبکه های تعاون روستایی اذعان داشت: این صادرات را به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، اقلیم کردستان عراق و کشورهای آسیای میانه انجام دادهایم.
وی در عین حال از راهاندازی نخستین شرکت تجاری تولید بذور از نوع اصلاح شده و گواهی شده با مشارکت 12 اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی کشور خبر داد و گفت: این شرکت تجاری با هدف توسعه تولید و تجارت محصولات گواهی شده و ارگانیک تاسیس شده و مراحل ثبت را طی می کند.
شیرزاد درباره جذب اعتبارات و تسهیلات اشتغال روستایی نیز اظهار داشت: در این راستا تا کنون 1800 طرح کشاورزی به بانکهای عامل معرفی کردهایم که از این تعداد حدود 36 طرح پذیرفته شده است.
وی افزود: از طرح های پذیرفته شده 11 طرح به مرحله وام دهی رسیدهاند.
شیرزاد مشکل وثیقه را از جمله موانع دریافت تسهیلات اشتغال روستایی توسط طرحهای کشاورزی عنوان کرد.
منبع: تیتربرتر
دیدگاه تان را بنویسید