کد خبر: 273813
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۲:۵۴:۰۰
| |

وزیر امور اقتصادی و دارایی:

سازمان مالیاتی نیازمند توسعه ظرفیت‌های تخصصی است

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: اکنون سازمان امور مالیاتی در مرحله گذار از سازمان سنتی به دستگاه مالیاتی مدرن است و در این مسیر نیازمند توسعه ظرفیت‌های تخصصی منابع انسانی، اصلاح قوانین و بکارگیری شیوه‌های جدید فناوری نوین است.

سازمان مالیاتی نیازمند توسعه ظرفیت‌های تخصصی است
کد خبر: 273813
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۲:۵۴:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد زمانی معاونت پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان مالیاتی روز سه شنبه در دوازدهمین همایش سیسات های مالی و مالیاتی پیام «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی را قرائت کرد.


دژپسند در پیام خود آورده است: وقوع برخی نوسان های اقتصادی در سال های گذشته که بخش مهمی از آن مربوط به تحریم های همه جانبه علیه اقتصاد کشورمان است، درس های مفیدی برای سیاستگذاران اقتصادی کشور داشته و مهمترین آن تکیه بر ظرفیت داخلی اقتصاد است.


وی در این پیام یادآور شد: کاهش درآمدهای نفتی موجب شد تا اهمیت کاهش وابستگی به درآمدهای ناپایدار و لزوم تکیه به منابع جایگزین داخلی بیش از پیش نمایان شود.


به اعتقاد دژپسند، نظام مالیاتی کشور می تواند با تامین منابع مالی دولت و همچنین پیگیری سیاستگذاری های عالمانه در بخشهای مختلف به شکل کارا در ایفای تعهدات دولت در قبال ملت در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اثرگذار باشد.


وزیر امور اقتصادی و دارایی در این پیام به موضوع مالیات پرداخته و یادآور شد: کارکردهای چندگانه مالیات نقش بسیار مهمی در سیاست گذاری های اقتصادی، تامین مالی بودجه و تامین عدالت و رفاه عمومی دارد و به عنوان ابزار تنظیم سیاست‌های مالی برای ایجاد تعادل مورد نظر در سطح کلان اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد و به کارگیری این ابزار تاثیرات عمده ای در بخش های مختلف اقتصادی کشور خواهد داشت.


وی تاکید کرده است: بی شک توسعه نظام مالیاتی با تکیه بر روش های سنتی امکان پذیر نیست و اصلاح و طراحی سیاست های مالیاتی مناسب به عنوان بخش لاینفک برنامه های توسعه نظام مالیاتی جز با همکاری مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و انجام مطالعات گسترده و بررسی نظام های مالیاتی پیشرو و البته با تاکید بر بومی سازی این یافته ها مبتنی بر ساختارهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور میسر نخواهد شد.


دژپسند: تشکیل دسته های اندیشه ورزی و تصمیم سازی برای حوزه های تخصصی مختلف در وزارت امور اقتصادی و دارایی از جمله حوزه مالیات به عنوان یکی از راهبردهای این وزارتخانه در انجام تصمیمات و روش های علمی و بهره گیری از تجربیات جامعه علمی و پژوهشی کشور، گام اساسی در این مسیر به شمار می رود.


وی در پیام خود یادآور شد: نظام مالیاتی کشور هنوز ظرفیت های زیادی برای شکوفایی دارد و در صورت تحقق آن، بدون شک بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی کشور حل شده و اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی محقق می شود.


وی اضافه کرد: اکنون سازمان امور مالیاتی کشور در مرحله گذار از یک سازمان سنتی به یک دستگاه مالیاتی مدرن قرار دارد و البته در مسیر انجام ماموریت های خود مشکلات گسترده‌ای دارد و رفع این چالش ها با توسعه ظرفیت‌های تخصصی و انگیزشی منابع انسانی، اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی، به کارگیری ساز و کارهای نوین فناوری اطلاعات و نیز همکاری نهاد ها و دستگاه‌های دولتی مرتبط در سطوح ملی و استانی ممکن نیست و جامعه دانشگاهی و پژوهشگران در رفع چالش ها و گذار از این مسیر نقش بسیار مهمی می توانند ایفا کنند.

تحقق کمتر از 67 درصدی درآمدهای مالیاتی


همچنین در ابتدای این مراسم «یدالله دادگر» دبیر همایش، گفت: بر اساس آخرین آمار سهم مالیات از بودجه کشور به 9 درصد می‌رسد در حالی که در سقف بودجه این سهم 19 درصد در نظر گرفته شده و در کشور‌های دیگر این سهم بیشتر از 17 درصد است.


وی افزود: وابستگی کشور به درآمدهای نفتی یکی از علت‌های محقق نشدن مالیات‌ است و نخستین قدم برای اصلاح ساختار نظام مالیاتی بهره وری بخش خصوصی است، زیرا به علت نبود بخش خصوصی پر نشاط واحد‌های تولیدی قدرت پرداخت مالیات ندارند.


دبیر همایش سایست های مالی و مالیاتی افزود: براساس بودجه امسال کمتر از 65 درصد درآمد‌های مالیاتی محقق شده است.

وی تاکید کرد: لازم است برای شناسایی ظرفیت‌های جدید مالیاتی بسترسازی شود و مالیات بر ترکیب درآمد وضع شود.


دادگر افزود: یکی از ضروریات دیگر کشور استانداردسازی صندوق توسعه ملی و تقویت این صندوق به شکل واحد سرمایه گذاری است که می‌تواند در درمان بیماری هلندی کشور موثر باشد.


دوازدهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی امروز سه شنبه با مشارکت سازمان امور مالیاتی کشور در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی برپا شده است.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها