واگذاری میادین گازی پاکستان به شرکتهای خارجی
پاکستان برای مقابله با کمبود سوخت در این کشور، قصد دارد امتیاز توسعه دهها میدان گازی را در سال آینده به شرکتهای خارجی عرضه کند.
اعتمادآنلاین| با وجود اکتشافاتی که قدمت آنها به دهه 1950 بازمی گردد، عمده ذخایر این کشور اکتشاف نشده مانده است. ذخایر گاز مرسوم پاکستان 20 تریلیون فوت مکعب یا معادل 560 میلیارد مترمکعب برآورد شده و ذخایر گاز شیل این کشور به بیش از 100 تریلیون فوت مکعب میرسد.
شرکتهای انی ایتالیا و اکسون موبیل آمریکا مشترکا حفاری فراساحلی گاز را در آبهای سرزمینی پاکستان انجام میدهند اما بسیاری از شرکتهای غربی پس از این که بیش از یک دهه پیش به دلیل فعالیت گروههای تندرو پاکستان را ترک کردند، به این کشور بازنگشته اند.
ندیم بابار، مسئول اصلاحات انرژی در دولت عمران خان، نخست وزیر پاکستان به رویترز گفت: دولت در حال اصلاح مقررات گاز طبیعی بوده و سرگرم تدوین نخستین مقررات مربوط به سیاست گاز شیل است.
دولت امیدوار است امنیت در سالهای اخیر بهبود پیدا کند و شبکه خطوط لوله گسترده این کشور سرمایه گذاران خارجی را جذب کند.
این مقام پاکستانی گفت: بیش از 30 بلوک گازی در خشکی شناسایی شده اند و دولت قصد دارد تا پایان سال 2019 مناقصهای برای بخش بزرگی از آنها برگزار کند. وی در ادامه افزود: انتظار دارم در نیمه دوم امسال مناقصه برای حداقل 10 بلوک از 20 بلوک برای اکتشاف انجام بگیرد.
طبق اعلام وزارت نفت پاکستان، تولید گاز این کشور در پنج سال گذشته تغییر چندانی نداشته و از 1.51 تریلیون فوت مکعب در سال مالی 2013-2012 به 1.46 تریلیون فوت مکعب در سال مالی 2018-2017 کاهش پیدا کرده است.
این امر به کمبود شدید گاز در پاکستان منجر شده که رشد جمعیتش به 208 میلیون نفر در همین مدت، تقاضا برای سوخت از سوی صنایع و نیروگاههای جدید را بالاتر برده است.
سازمان نفت و گاز پاکستان اعلام کرده تقاضا برای گاز در سال 2018-2017 به میزان 6.9 میلیارد فوت مکعب برآورد شد که حدود 3 میلیارد فوت مکعب بیش از تولید روزانه است.
پاکستان برای کمک به رفع این کمبود، دو پایانه واردات گاز طبیعی مایع (LNG) ساخته است و انتظار میرود تقاضا در سال مالی 2019-2018 به 6.97 میلیارد فوت مکعب و در سال مالی 2020-2019 به 7.06 میلیارد فوت مکعب برسد.
اما LNG گران است به همین دلیل اسلام آباد میخواهد شرکتهای خارجی اکتشاف داخلی را توسعه دهند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید