3.5 میلیارد دلار ارز برای گوشت و مرغی که ارزان نشد
در حالیکه دولت بالغ بر 3.5 میلیارد دلار ارز دولتی برای تامین نهادههای تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ هزینه کرده است، اما همچنان در بازار شاهد ارزانی و ثبات قیمتها نیستیم و مشخص نیست که گره کور این داستان کجاست و این ارزها چطور هزینه شده که مردم حاصل آن یعنی ارزانی را نمیبینند.
اعتمادآنلاین| براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی بیش از 11 میلیون و 541 هزار تن خوراک دام و طیور به ارزش بالغ بر سه میلیارد و 685 میلیون دلار در 11 ماهه سال گذشته به کشور وارد شده است که 10.72 درصد از نظر وزنی و 33.75 درصد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
نگاهی دقیقتر به این آمارها نشان میدهد که در این میان بیش از دو میلیون و 372 هزار و 570 تن جو به ارزشی بالغ بر 535 میلیون و 590 هزار دلار، هشت میلیون و 59 هزار و 810 تن ذرت به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و 899 میلیون و 690 هزار دلار و یک میلیون و 250 هزار و 430 تن انواع کنجاله به ارزشی بالغ بر 557 میلیون و 490 هزار دلار به کشور وارد شده است که همه آنها از نظر ارزشی افزایش داشته و به ترتیب 16.17، 27.77 و 12.90 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد یافتهاند، اما از نظر میزان تنها ذرت با 21.58 درصد رشد داشته و جالب اینکه جو 1.35 درصد و انواع کنجاله 1.54 درصد نسبت به همین بازه زمانی کمتر وارد شده است.
اما با این وجود سوال اینجاست که چرا با صرف حدود چهار میلیارد دلار ارز دولتی برای تأمین نهادهها، بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز کنترل نشده است آن هم در حالیکه بیش از 70 درصد هزینههای تولید این دو محصول، به همین نهادهها و خوراک دام و طیور بستگی دارد؟
البته روز گذشته علیاکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به رئیس کل گمرک نسبت به به وجود آمدن انحراف قیمتی در کنجاله سویا هشدار داده و اعلام کرد بدون دستور و مجوز این وزارتخانه کنجاله سویا و دانه سویا به هیچ وجه ارز گمرکات کشور ترخیص نگردد.
اما باز هم این سوال مطرح میشود که انحراف قیمتی چرا و اساساً آیا صرف میلیاردها دلار ارز دولتی آنهم در محدودیتهای کنونی دولت و کشور نیاز به نظارت دقیقتر و بهتر ندارد که همه بتوانند نتیجه آن را در سبد و سفره خود ببینند؟
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید