18 هزار تن ماهی کیلکا در دریای مازندران صید شد
قاسم کریم زاده معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران مقدار صید سال گذشته ماهی کیلکا از دریای خزر در استان را 18هزار تن به ارزش 490میلیارد ریال اعلام کرد.
اعتمادآنلاین| قاسم کریم زاده به فعالیت 44 فروند شناور صیادی کیلکا اشاره کرد و گفت: 85درصد ماهیان کیلکا صید شده تبدیل به پودر ماهی می شود و بقیه پس از فرآوری به مصارف انسانی می رسد.
وی سرانه صید هر شناور را بیش از420 تن اعلام کرد و افزود: به لحاظ ارزش اقتصادی، کیلکاگیران 160 درصد افزایش درآمد نسبت به سال 96داشته اند. این مقدار صید نسبت به سال 96حدود 20درصد افزایش نشان می دهد.
تعطیلی داوطلبانه صید ماهی کیلکا در دریای مازندران
کریم زاده گفت: جامعه صیادی کیلکا گیر استان به منظور حفظ وبازسازی ذخایر این گونه های ارزشمند دریای خزر با مشاهده گونه های غیراستاندارد در سبد صیادی در اوج صید و صیادی، تا پایان خرداد ماه امسال به صورت داوطلبانه و آگاهانه ازصید خودداری کردند.
بر اساس تصمیم شیلات هر ساله فروردین ماه زمان رسمی تعطیلی صید کیلکاست، اما امسال نیز همانند چند سال گذشته صیادان با مشاهده تخم ریزی ماهیان ، تا پایان خرداد به صورت داوطلبانه صید را تعطیل و وارد دریا نمی شوند.
بازندگی بهاری و ورود آب شیرین رودخانه ها به دریا سبب می شود تا تغذیه ریزپلانکتون ها به عنوان غذای اصلی ماهیان کیلکا بیشتر شود.
بر اساس آمار شیلات ایران ، از سال 1380 با ورود مهاجم شانه دار به آبهای خزر و نابودی ماهیان کیلکا، صید این گونه آبزی کاهش محسوسی یافت .
تا پیش از ورود شانه دار مهاجم به دریای خزر ،صیادان استان های مازندران و گیلان سالانه 100 هزار تن کیلکا صید می کردند اما این میزان در سه سال اخیر به حدود 25 هزار تن کاهش یافت .
کیلکا ماهیان مهم ترین غذای بسیاری از جانوران دریایی از جمله ماهیان خاویاری، ماهی آزاد و فک دریای خزر است و هرگونه تهدید برای این گونه آبزی، تهدید برای زنجیره غذایی دریای خزر محسوب می شود.
مازندران 338کیلومتر ساحل در دریای خزر را در اختیار دارد. علاوه بر کیلکا، صد ماهیان استخوانی به صورت پره نیز در دریای خزر انجام می شود.
فصل صید ماهیان استخوانی در دریای مازندران نیز هفته گذشته با 6هزار تن ماهی سفید، کفال و کپور به پایان رسید.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید