معاون وزیر راه و شهرسازی:
ساخت و ساز در بستر رودخانهها سبب خسارت سیل اخیر شد
فرزانه صادق مالواجرد معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: مهمترین عامل خسارت سیل اخیر در شهرها و روستاهای کشور، ساخت و سازهای واقع در بستر رودخانه هاست.
اعتمادآنلاین| فرزانه صادق مالواجرد روز پنجشنبه در نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور در مشهد گفت: بررسی های انجام شده در سیلاب اخیر استان لرستان نشان می دهد ساخت و ساز در مسیر رودخانه ها سبب خسارت جانی و مالی شده است.
وی با بیان اینکه مسیر رودخانه ها باید حفظ شود اظهار داشت: سیل اخیر پیامدهای حذف رودخانه ها در شهرها را به خوبی به ما یادآوری کرد لذا شهرداری ها باید برای احیا و پاکسازی مسیل و رودخانه ها اقدام کنند.
وی گفت: مسیر رودخانه ها در برخی شهرها تبدیل به توقفگاه خودرو یا بوستان شده است که باید اصلاح شود.
صادق مالواجرد افزود: باید برای تخریب بوستان ها یا کاربری های دیگری که در مسیر رودخانه ها احداث شده اقدام و مردم را از خطرات سیلاب آگاه سازیم تا نارضایتی ایجاد نشود زیرا جان و مال آنان برای ما اهمیت دارد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از عواملی که در سیل اخیر اهواز از آن درس گرفتیم، افزایش حریم شهر با ساخت و سازها بود که قبل از هر گونه اقدام باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
وی با بیان اینکه نمی توان در همه شهرهای کشور بلند مرتبه سازی انجام داد گفت: برخی شهرهای کشور تجهیزات و امکانات ایمنی مطلوبی ندارند لذا احداث ساختمانهای مرتفع، بحران اجتماعی به وجود می آورد که باید شهرداری ها به آن توجه داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: قبل از صدور هرگونه مجوز احداث ساختمانهای مرتفع باید به مسائلی که باعث بحران از جمله در زلزله، آتش سوزی و سیلاب می شود، توجه کرد.
دبیر شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور نیز در این نشست گفت: کلانشهرهای کشور حدود 30 میلیون از 60 میلیون نفر جمعیت شهری را در خود جای داده اند که معادل 50 درصد جمعیت شهری است.
محمد عزتی افزود: چهار کمیته مشترک بین شهرداری های کلانشهرهای کشور با وزارت راه و شهرسازی به عنوان دو نهاد تصمیم گیر مجری طرح های توسعه ای تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: کمیته طرح های توسعه شهری با عضویت شهرداری های قم، شیراز، تبریز، رشت، اصفهان، اراک و مدیران راه و شهرسازی تهران و کمیته معماری و طراحی شهری با عضویت شهرهای کرج، مشهد، اهواز، یزد و عضویت مدیران راه و شهرسازی البرز و مشهد تشکیل شده است.
وی گفت: همچنین کمیته ضوابط، مقررات و دستوالعمل های شهرسازی با عضویت شهرهای ارومیه، همدان، اراک، تهران، کرمان، اهواز، مشهد و بندرعباس و مدیران راه و شهرسازی قم و تهران و کمیته نوسازی و بازآفرینی شهری با عضویت شهرهای یزد، زاهدان، همدان، بندرعباس، قم و مشهد تشکیل شده که نمایندگان راه و شهرسازی در آن هنوز مشخص نشده اند.
عزتی افزود: هدف از تشکیل این کارگروه ها، بررسی مباحث تخصصی در این چهار حوزه همراه با دستورالعمل ها و بخشنامه ها قبل از اجراست تا مشکلی وجود نداشته باشد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید