کد خبر: 309141
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۵:۴۵:۴۶
| |

44.4 میلیارد مترمکعب حجم ورودی امسال به خوزستان/ آمادگی سدهای خوزستان برای مواجهه با تابستان

داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان، از 44 میلیارد و 430 میلیون متر مکعب حجم ورودی به حوضه‌های آبریز استان در سال آبی 98-97 خبر داد و گفت: میزان ورودی به حوضه‌های آبریز استان نسبت به سال گذشته، از افزایش 35.2 میلیارد مترمکعبی آب حکایت دارد.

44.4 میلیارد مترمکعب حجم ورودی امسال به خوزستان/ آمادگی سدهای خوزستان برای مواجهه با تابستان
کد خبر: 309141
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۵:۴۵:۴۶

اعتمادآنلاین| داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پایان دوره آبگیری سدهای استان خوزستان، گفت: در حال‌حاضر سدهای خوزستان آماده تامین مصارف کشت‌های تابستان، حقابه‌های محیط زیستی، آب شرب با کیفیت و کمک به چرخه تولید انرژی کشور است.

وی با بیان اینکه میزان ورودی سال آبی جاری 77 درصد بیشتر از متوسط بلندمدت برآورد شده است، سال آبی جاری را سالی منحصربه‌فرد قلمداد کرد و گفت: بیشترین میزان ورودی آب با 14.6 میلیارد مترمکعب متعلق به حوضه کارون است، اما به لحاظ رشد و تغییرات مثبت، حوضه کرخه نسبت به مدت مشابه دوره بلندمدت آماری 184 درصد رشد داشته و در رتبه نخست قرار می‌گیرد.

به گفته وی، میزان ورودی آب از ابتدای سال جاری تاکنون در دو حوضه کرخه و دز که درگیر سیلاب بوده‌اند، به ترتیب 12.8 و 12.7 میلیارد مترمکعب بوده است که 57 درصد ورودی‌های آب را شامل می‌شود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به حجم قابل برنامه‌ریزی سدهای استان افزود: هم اکنون سدهای دز، کرخه و مارون تا تراز نرمال دارای آب بوده و در این میان همچنان حوضه کرخه بالاتر از تراز نرمال بهره‌برداری قرار دارد که به‌رغم کاهش خروجی آب به‌منظور آماده‌سازی بستر فعالیت‌ها در بخش کشاورزی و ساماندهی تالاب هورالعظیم، می‌بایست طی ماه جاری کاهش ارتفاع در آن صورت گیرد.

بهارلویی در حوضه کارون از پرشدن حجم قابل برنامه‌ریزی سدهای کارون 3، کارون 4 و شهید عباسپور خبر داد و گفت: در آخرین روزهای آبگیری سد گتوندعلیا به‌سر می‌بریم.

وی با بیان اینکه خروجی‌ آب سدهای استان به‌گونه‌ای‌ تنظیم شده تا تمام اقدام‌های موردنیاز کشت‌های تابستانه در مناطق مختلف قابل انجام و اراضی آماده کشت شوند، افزود: تامین آب با کیفیت و تولید انرژی برق‌آبی مطمئن به‌منظور کمک به چرخه تولید برق کشور که دارای رشد مصرف سالیانه است، از اهداف سال جاری بهره‌برداری سدهای استان در ماه‌های گرم است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: سیاست برنامه‌ریزی منابع آبی به‌گونه‌ای تنظیم شده که ضمن تامین مصارف در تابستان، سال آبی آینده نیز کمترین کمبود و تنش آبی حاصل شود؛ هر چند این امر نیز مستلزم مصرف درست منابع آبی موجود و همکاری سایر بخش‌ها و سازمان‌هاست.

بهارلویی با بیان اینکه از هم اکنون نمی‌توان شرایط آبی سال بعد را تشخیص داد، اظهار کرد: خشکسالی و ترسالی دو روی سکه اقلیم منطقه بوده و می‌بایست به‌رغم ترسالی شدید سال آبی جاری، نگاهی ویژه به مصارف و بهبود راندمان در این بخش داشت.

وی یادآور شد: ما همچنان موظف به رعایت الگوی مصرف، حرکت به‌سمت کشت‌های متناسب با اقلیم گرم و کم آب منطقه و بهره‌وری منطقی از این نعمت خداوندی هستیم.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر اینکه درحال‌حاضر تالاب‌های استان جان دوباره‌ای‌ گرفته‌اند و نباید تداوم این حیات، حفظ محیط زیست و تامین حقابه‌ها فدای مصرف بی‌رویه آب شود، خاطرنشان کرد: پایان دوره خشکسالی با وقوع یک سال پر آب محقق نمی‌شود.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها