کد خبر: 311186
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۹ ۱۸:۱۴:۴۸
| |

رئیس صندوق بین‌المللی پول:

تنش‌ تجاری، تهدید اصلی اقتصاد جهانی است

هم‌زمان با برگزاری نشست وزرای اقتصاد و روسای بانک‌های مرکزی عضو گروه 20، نمایندگان این کشورها در مورد تنش‌های تجاری، مالیات و پیری جمعیت به گفت‌وگو نشستند که در این نشست کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول عنوان کرد: تنش‌ تجاری، تهدید اصلی اقتصاد جهانی است.

تنش‌ تجاری، تهدید اصلی اقتصاد جهانی است
کد خبر: 311186
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۹ ۱۸:۱۴:۴۸

اعتمادآنلاین| کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول امروز یکشنبه در نشست وزرای اقتصاد گروه 20 گفت: «تنش‌های بین‌المللی اقتصادی می‌تواند ضربه سهمگینی به اقتصاد جهانی وارد کند و همینطور اعمال تعرفه‌ها چشم‌انداز مثبتی را برای اقتصاد جهانی رقم نخواهد زد».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس صندوق بین المللی پول در جمع وزرای اقتصاد و روسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو گروه 20 گفت: «تهدیدات اقتصادی رویکرد خوبی برای تعامل نخواهد بود».

30 ساعت پس از بحث‌های مستمر و مذاکره که فضای بسیار سنگین و خشنی از سوی وزرای اقتصاد این کشورها بر آن حاکم بود، نهایتا این نشست منجر به بیانیه‌ای شد که مضمون اصلی آن کاهش رشد اقتصادی و همینطور کاهش ریسک تجارت بین اعضا بود.

در این بیانیه آمده است: «تنش های اقتصادی به صورت فزاینده‌ای بیشتر شده است و کشورها باید آماده تعامل با یکدیگر باشند».

این نشست که در فوکوئوکای ژاپن برگزار شد، برای اولین بار کشورهای درگیر در بحث اعمال تعرفه را به مذاکره در یک میزگرد مشترک نشاند. این در صورتی است که با اعمال فشار آمریکا برای تنظیم این بیانیه جمله‌ «اعمال فشار به کشورها برای پایان دادن به تنش اقتصادی» از یک بند حذف شد.

صندوق بین المللی پول اعلام کرده است که تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین باعث خواهد شد که تولید ناخالص داخلی جهان به مقدار نیم درصد یا معادل 455 میلون دلار در سال 2020 کاهش یابد.

وزرای اقتصاد گروه 20 پس از اعلام خبر توافق آمریکا و مکزیک بر سر مسائل مهاجرتی و برطرف شدن خطر اعمال تعرفه نفس راحتی کشیدند و اندکی از تنش میان اعضا در گفتمان اقتصادی وزرا کاسته شد.

همینطور «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: «در صورتی که دونالد ترامپ و شی جینپینگ به توافق نرسند، این کشور آماده است تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای چینی اعمال کند.»

وی همچنین اضافه کرد: «در صورتی که چین به میز مذاکرات بازگردد و بر سر آنچه که پیش از آن مذاکره می‌کردیم به گفت‌وگو بنشیند، قطعا به توافقی تاریخی دست خواهیم یافت در غیر اینصورت ما با اعمال تعرفه‌ها مشکلی نخواهیم داشت.»

یکی از مباحثی که در این اجلاس مطرح خواهد شد بحث سالخوردگی در میان اعضای این گروه است و این فرصت که ژاپن به عنوان کشوری با سالخوردگی بیش از حد با 28 درصد جمعیت بالای 65 سال میزبان است نیز فرصت خوبی برای ارائه این موضوع خواهد بود.

«انگل گوریا» رئیس سازمان جهانی توسعه اقتصادی با ابراز نگرانی نسبت به این مساله به خبرگزاری فرانسه گفت: «شما با جمعیت سالخورده زیادی مواجه هستید که به مرور از نیروی کار توانمند آن کاسته شده است. پیدا کردن راه حلی برای این موضوع تاثیر مثبتی در سازماندهی جهانی خواهد داشت».

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها