کد خبر: 314029
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۹ ۱۶:۱۴:۵۱
| |

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی:

زهکشی اراضی شمال نیازمند 8000 میلیارد تومان اعتبار است

علی مراد اکبری، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: زهکشی اراضی کشاورزی شمال کشور به 8000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

زهکشی اراضی شمال نیازمند 8000 میلیارد تومان اعتبار است
کد خبر: 314029
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۹ ۱۶:۱۴:۵۱

اعتمادآنلاین| علی مراد اکبری، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در اولین نشست تخصصی زهکشی اراضی شمال کشور با بیان اینکه این طرح نیازمند 8,000 میلیارد تومان اعتبار است، گفت: تهیه طرح زهکشی 400 هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی در سه استان شمالی مازندران، گیلان و گلستان در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که زمین‌های کشاورزی کشور به دلیل مشکلات منابع آبی امکان توسعه را ندارد و با همت و توجه ویژه مسئولین، آبیاری نوین این طرح در مراحل کسب اعتبار است.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هدف از زهکشی زمین‌های کشاورزی، فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد گیاه از لحاظ تهویه و شوری است، گفت: جلوگیری از شور شدن زمین، کنترل ماندابی شدن، فرسایش، سیل، حفاظت محیط زیست، سلامت عمومی و بهداشت، جلوگیری از راکد شدن آب و ایجاد بوی تعفن و نامطبوع در محیط مزرعه، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، حفاظت از تأسیسات عمومی و توسعه روستایی و امنیت غذایی از مزایای مهم اجرای طرح زهکشی است.

اکبری خاطرنشان کرد: با عملیاتی شدن این طرح حدود 250 هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان‌های شمالی زیر کشت دوم دانه روغنی کلزا می‌رود و با توجه به قیمت دانه روغنی کلزا در بازار جهانی و نیاز 80 درصدی به واردات به عنوان کشت دوم در استان‌های شمالی، طی سه سال آینده هزینه اجرای زهکشی تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه به کمک نمایندگان مردم استان‌های شمالی، مسئولان و مردم این طرح به دفتر مقام معظم رهبری ارائه شد تا بتوانیم از صندوق ذخیره ارزی استفاده کنیم، افزود: در حال حاضر از 500 هزار هکتار زمین‌های کشاورزی فقط در 150 هزار هکتار زهکشی درجه 2 و 3 انجام شد که نیاز به زهکشی مویرگی دارد.

اکبری با بیان اینکه ساماندهی و لایروبی آب‌بندان های شمال در 30 هزار هکتار انجام شد، خاطرنشان کرد: اجرای طرح یکپارچه سازی در سطح 250 هزار هکتار به عنوان طرح‌های مکمل زهکشی بود که ساماندهی آن با اعتبار 760 میلیارد تومان از سال گذشته آغاز شد و تاکنون مرمت و بهسازی 1000 هکتار آب‌بندان عملیاتی شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها