عمار صالحی، کارشناس و تولیدکننده آبزیان:
آسیب جدی به خودکفایی تولید ماهی قزلآلا وارد شده است
عمار صالحی، کارشناس و تولیدکننده آبزیان، معتقد است، ایران که در چرخه تولید ماهی قزلآلا دارای خودکفایی کامل بود، بهدلیل سیاستهای عجیب اعمال شده به وابستگی به کشورهای غربی رسیده و در معرض آسیب جدی امنیتی قرار گرفته است.
اعتمادآنلاین| عمار صالحی، کارشناس و تولیدکننده آبزیان، گفت: ایران در سالهای گذشته با همت تولیدکنندگان و متخصصان داخلی توانسته بود به خودکفایی در تولید قزلآلا برسد و تمام چرخه تولید از پرورش تخم چشم زده تا سایر مراحل رشد داخلی بود، اما با اعمال سیاستهای عجیبی که در سالهای اخیر اعمال شده با انبوه واردات تخم چشم زده و بیماری همراه آن روبرو هستیم که امنیت ملی را به خطر خواهد انداخت.
وی افزود، درحالی برخی مسئولان از ارقامی مانند واردات 300 میلیون دلار و لزوم افزایش آن تا پایان برنامه ششم به 600 میلیون دلار سخن میگویند که کشور در گذشته در تولید آن خودکفا بود و در صورت حمایت حداقلی، و یا بهتر عرض کنم عدم اتحاذ سیاست مخرب ضدتولید؛ نیازی به این حجم از واردات نیست و کشور نهتنها خودکفا خواهد شد، بلکه در مسیر اصلاح نژاد با دانش بومی قرار میگیرد.
این تولیدکننده آبزیان ادامه داد، زمانی که تصمیم به انبوه واردات تخم چشم زده قزلآلا گرفتند، به سراغ کشورهایی رفتند که دشمنی خود را با ملت ایران نشان دادهاند و همراه با این تخمهای چشم زده وارداتی بیماری هم وارد استخرهای کشور شد و میلیونها قطعه ماهی از بین رفت و صدها تولیدکننده خرد که با سیلی صورت خود را سرخ نگاه داشته بودند ورشکست شدند.
صالحی با اشاره به برهم خوردن مزیتهای قیمتی و رقابتی به دلیل ارز چندنرخی گفت، به واردات تخم چشم زده ارز 4200 تومانی میدهند، اما حداقلها را از تولیدکننده داخلی دریغ میکنند که معلوم است چه نتیجهای دارد. عملا مزیتهای رقابتی تولیدکنندگان داخلی از بین میرود، که رفته است.
مدیرعامل شرکت آبزی اکسیر کوثر افزود، با ارز 4200 تومانی نهادههای دامی وارد کرده و از آنطرف اجازه صادرات پودر ماهی میدهند، که غیر از حیرت و شگفتی واکنش دیگری به این همه توزیع رانت نمی توان داد.
صالحی در پایان تاکید کرد، با اتخاذ این سیاستها و وابسته کردن کشور به واردات، امنیت غذایی کشور به شدت دچار آسیب شده و با خباثتی که در طرفهای غربی همواره شاهد بودهایم، اگر این چرخه ایجاد وابستگی قطع نشود باید شاهد بحرانی شدید در تولید پروتئین سفید آبزیان باشیم، که امیدوام با اقدام عاجل مسئولان چنین اتفاق روی ندهد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید