مرتضی اسلام زاده، نماینده شهرکهای صنعتی استان تهران:
در رکود اقتصادی، مالیات یک میلیاردی میگیرند/ ارزش نقدینگی صنعتگر در یک سال اخیر به یک ششم رسیده است
مرتضی اسلام زاده نماینده شهرکهای صنعتی استان تهران، با بیان اینکه مالکان و مدیران واحدهای شهرکهای صنعتی استان تهران قصد داشتند در اعتراض به روند محاسبه بیمه و مالیات تجمع کنند از جلسه خود با مدیران این واحدها خبرداد.
اعتمادآنلاین| نماینده شهرکهای صنعتی استان تهران گفت: مالیات عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده، بیمه تامین اجتماعی همه را میخواهند با فرمولهای جدید از صنعتگر اخذ کنند که اتفاقا همه این فرمولها به گونهای است که صنعتگر باید چند برابر دوره قبل پول پرداخت کند. بنابراین با این وضعیت درب صنعت بسته میشود، آن هم در سالی که در راستای رونق تولید است.
مرتضی اسلام زاده نماینده شهرکهای صنعتی استان تهران، با بیان اینکه مالکان و مدیران واحدهای شهرکهای صنعتی استان تهران قصد داشتند در اعتراض به روند محاسبه بیمه و مالیات تجمع کنند از جلسه خود با مدیران این واحدها خبرداد.
وی ادامه داد: صنایع کوچک و متوسط شامل واحدهایی میشوند که 1 تا 100 نفر کارگر دارند، به طور کلی تا 50 کارگر را صنایع کوچک و تا 100 کارگر صنایع متوسط تعریف میکنند. حالا برای این واحدها که خود مدیر حساب و کتاب، صدور فاکتور و پیگیری مطالبات را انجام میدهد، سازمانی ندارد و حتی از استخدام حسابدار عاجز است برگههای مالیاتی 500 میلیونی تا 1 میلیاردی صادر شده است. مالکین این واحدها جزو قشر ضعیف و آسیبپذیر هستند و با حداقل امکانات فعالیت میکنند تا بتوانند فعالیت اقتصادی توجیهپذیر داشته باشند.
اسلام زاده درخصوص مشکل این واحدها با تامین اجتماعی گفت: در نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تاریخ 31/4/96 به صراحت ذکر شده هنگام بررسی دفاتر فقط سال آخر مورد محاسبه و بررسی قرار گیرد اما آقایان خیلی راحت و بدون اعتنا به این مصوبه، 10 سال آخر را بررسی میکنند و بر همان اساس جریمههای سنگینی را اعمال میکنند از طرف دیگر ما به سازمان مالیات و اداره ارزش افزوده اعلام کردیم که ملاک وحدت رویه است، یعنی مصوبهای که گفته تامین اجتماعی سال آخر را بررسی کند حوزه ارزش افزوده را نیز شامل میشود اما آنها این استدلال را قبول نمیکنند .
مالیات و تامین اجتماعی کمر تولید را خم کرده
وی با اشاره به زمان اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: اصلا چرا آقایان سال 88 که مالیات ارزش افزوده اجرایی شد نیامدند مالیات همان سال را محاسبه و اخذ کنند تا روال آن برای مودیان مشخص شود و ایرادات آن رفع شود، اکنون بعد از 10 سال که صنعتگر هزار مشکل دارد، آمدهاند مالیات 10 سال گذشته را محاسبه میکنند آن هم درست در سالی که قیمت دلار 7 برابر شده، همه کالاها گران شده، سطح معیشت مردم و قدرت خرید همه کاهش پیدا کرده، تحریم و جنگ اقتصادی کمر واحدهای تولیدی را خم کرده و نقدینگی به حداقل رسیده است و حالا به دنبال این هستند که مالیات 10 سال پیش را بگیرند آن هم با رقمهای وحشتناک و عجیب و غریب که هیچ توجیهی ندارد.
وی با انتقاد از نحوه برخورد کارمندان و مدیران دولتی با صنعتگران گفت: مالیات عملکرد، مالیات برارزش افزوده، بیمه تامین اجتماعی همه را میخواهند با فرمولهای جدید از صنعتگر اخذ کنند که اتفاقا همه این فرمولها به گونهای است که صنعتگر باید چند برابر دوره قبل پول پرداخت کند. بنابراین با این وضعیت درب صنعت بسته میشود، آن هم در سالی که در راستای رونق تولید است.
دوران رکود اقتصادی مالیات 500 میلیونی و یک میلیاردی میگیرند
اسلام زاده ادامه داد: از ابتدای سال فیشهای 200 میلیونی، 500 میلیونی و یک میلیاردی برای کارخانهها آمده است و مالکهای آنها ترجیح دادند که درب کارخانه را ببندند. در این وضعیت چه کسی میتواند این رقمها را آن هم بابت مالیات 10 سال پیش پرداخت کند.
وی تصریح کرد: ما به آقایان اعلام کردیم که سه خواسته از آنها داریم که در حوزه اختیارات سازمان مالیات است : 1- رسیدگی به پروندهها را تا تعیین تکلیف و رفع ابهامات متوقف کنند 2-فقط سال آخر را برای مالیات ارزش افزوده مورد بررسی قرار دهند و سوم اینکه با توجه به بند 6 بودجه سال 98 ضریب 9 درصد مالیات ارزش افزوده را برای صنایع کوچک 5 درصد محاسبه کنند یعنی دو در هزار صنایع متوسط و نیم درصد یعنی 5 در هزار برای صنایع کوچک .
اسلام زاده با اشاره به سابقه این گونه تصمیمات در سازمان مالیات گفت: اداره مالیات طلافروشان را از پرداخت این مالیات معاف کرده یا از نمایشگاه داران اتومبیل دو درصد میگیرد، آن وقت از بخش تولید که موتور محرک اقتصاد کشور است 9 درصد آن هم با احتساب 10 سال گذشته را اخذ میکند. آقایان باید باور کنند که امروز صنعتگر در عسر و حرج است ارزش نقدینگی آنان در عرض یک سال به یک ششم رسیده است و بیمه و تامین اجتماعی و اداره مالیات عملا دارند واحدهای تولیدی کوچک و متوسط را تعطیل میکنند .
وی افزود: جالب اینجا است که اگر ارزش افزوده را پرداخت کنیم بهانه میگیرند که چرا برای فلان کالا که خریدید چک فلان روز را دادید و یا چرا قیمتها را اینگونه محاسبه کردید.
اسلام زاده تصریح کرد: آقایان اینقدر سختگیری نکنند، صنعتگر خسته است و سیستم او فرسوده شده با مشکلات فراوان مواد اولیه را تهیه میکند و با هزار بدبختی در این شرایط چراغ کارخانه را روشن نگه داشته است. اگر همین واحدهای باقیمانده هم تعطیل شود دولت از چه کسی میخواهد پول آب، برق و مالیات بگیرد و حقوق کارمندانش را بدهد. تمام این موارد به کنار، بیکاری که در اثر این تصمیمهای اشتباه ایجاد می شود در نهایت جامعه را به آشوب می کشد.
نماینده شهرکهای صنعتی استان تهران خاطرنشان کرد: ممیزان، کارشناسان و ادارات دولتی هر روز به هر طریق یا بهانهای، صنعتگران و تولیدکنندگان را تحت فشار قرار میدهند به طوری که امروز با جرات میگوییم بیشتر صنعتگران با مشکلات روحی مواجه شدهاند، در حالی که صنایع کوچک نیاز به آرامش و خلاقیت دارد اما چنین چیزی امروز وجود ندارد.
وی در پاسخ به اینکه بازرسان چه استدلالی برای بازرسی دفاتر در بازه زمانی در سال گذشته میآورند، گفت: چند روز پیش یکی از مالکان واحد کوچک شهرک صنعتی عباس آباد دفاتر سال آخر خود را به اداره تامین اجتماعی پاکدشت برده، اما مورد پذیرش بازرس نبوده و ادعا کرده که هر کجا خواستید، شکایت کنید. آیا این برخورد و حرف زدن با یک صنعتگر و یا کارآفرین است؟ این کارمندان چرا از دستور صریح دولت امتناع میکنند آن هم بدون هیچ ترس و واهمهای از بازخواست و یا سازمان نظارتی.
وی ادامه داد: گزارش دیگری از مراجعه به اداره دارایی داشتیم که به اداره دارایی مراجعه کرده و دفاتر خود را برای مالیات عملکرد ارایه داده، در حالیکه مثلا میزان مالیاتش 500 میلیون تومان بوده ممیز 800 میلیون زده است و گفته به صورت علیالراس محاسبه میکنم. اما بعدا همین رقم مبنای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده شد یعنی الان 9 درصد را روی 800 تومان میگیرند که قرار بود علیالراس باشد. چرا ممیز یا کارشناس به دنبال فریب دادن صنعتگر است اصلا مالیات بر ارزش افزوده ربطی به عملکرد ندارد و باید دفاتر آن جدا باشد، حتی بازه زمانی آن متفاوت است اما چگونه آنها را مورد محاسبه قرار میدهند.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید