بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق مطرح کرد:
اهمیت قابل توجه آخال (ضایعات کاغذ) برای صنعت کاغذ کشور / رونق صنعت ضایعات منجر به تولید ارزش افزوده می شود
محمدرضا خیرخواه کرمانی، بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق گفت: ضایعات کاغذ یا همان آخال جزو مواد اولیه تولید کاغذ کارتن و صنایع بسته بندی کشور محسوب میشود.
اعتمادآنلاین| محمدرضا خیرخواه کرمانی، بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق، با اشاره به ردیف های تخصیص ارز دولتی و برخورد این نهاد در برابر عدم تخصیص ارز دولتی به آن ها، گفت: صنعت کاغذ و کارتن هم مانند سایر صنایع مستلزم حمایتهای تخصصی و کارشناسی است. بر همین اساس با مطرح شدن بحث تخصیص ارز دولتی به اقلام اساسی کشور صاحب نظران تصمیم گرفتند با توجه به اولویتهای مورد نیاز جامعه فعلا خود را ملزم به دریافت ارز دولتی نکنند.
او ادامه داد: زیرا معتقدیم خط مقدم تخصیص ارز 4200 تومانی مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و داروهای ضروری بیماران صعب العلاج است.
خیرخواه کرمانی در پاسخ به این سوال که آیا ردیف تخصیص ارز دولتی به کالاها قابل قبول است؟ گفت: در شرایط حال حاضر تخصیص و اولویت بندی مناسب و مطلوبی در ارز دولتی است و بعید میدانم ارز رسمی به کالاهای غیر ضرور پرداخت شود.
این مقام مسئول بیان کرد: اینکه کاغذ بسته بندی از اهمیت بسزایی در کشور برخوردار است قابل کتمان نیست چرا که بسته بندی از کوچکترین اقلام نظیر دارو، تجهیزات پزشکی، خوراکی و مواد شیمیایی آغاز و به اقلام حجیمی نظیر لوازم خانگی، کاشی و موزاییک را شامل میشود.
بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق تصریح کرد: میزان تولید کارتن در کشور مقیاس و نمادی برای رونق تولید است، ولی ما مزیتهای نسبی آن را ترجیح می دهم. مزیت نسبی در کشور ما هم اکنون محصولات کشاورزی ما هستند. ما 22 میلیون تن محصولات باغی در کشور داریم که همین امر مسبب کسب رتبه 6 تولید محصولات باغی در دنیا شده است.
او توضیح کرد: تنها دلیل بسته بندی نامناسب 30 درصد این محصولات باغی تبدیل به محصولات زاید میشوند. اگر بتوانیم این درصد را با بسته بندی مناسب پوشش دهیم قطعا رونق تولید در بخش کشاورزی و همچنین رونق صادرات را شاهد خواهیم بود.
بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق توضیح داد: اینجا فقط کارتن را به عنوان صنعت مستقل نباید دید بلکه رونق این صنعت منجر به تولید ارزش افزوده در سایر عرصههای کشور خواهد شد.
او ادامه داد: تولید به موقع و با کیفیت کارتنهای بسته بندی منجر به افزایش ثروت کشاورزان کشور خواهد شد. چرا که کارتن بسته بندی مناسب با کیفیت بالا و استانداردهای جهانی مانع فرسودگی و در نهایت تخریب محصولات کشاورزی میشود.به طور مثال تولید به موقع جعبههای خرما در جنوب کشور بر زندگی و درآمد کشاورزانی که تنها سرمایه زندگی اشان تولید خرما است تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. زمانی که بسته خرما به موقع به دست تولید کننده برسد مواد دور ریز آن کاسته شده و فرد با سود بیشتری همراه خواهد بود.
این مقام مسئول تاکید کرد: آخال در چند سال قبل به عنوان یک مواد مضر و خطرناک تلقی میشد در صورتی که این مواد برای صنعت تولید کاغذ کارتن بسیار حائز اهمیت و کاملا بی خطر بود. حتی محیط زیست معتقد بود ما زباله را وارد کشورمی کنیم. دلایل عمده بی اهمیتی به آخال در کشور وجود 2 کارخانه مهم چوب و کاغذ در شمال کشور و همچنین واردات بی دغدغه و تحریم کاغذ بود.
خیرخواه کرمانی بیان کرد: آخال در بسیاری از شهرها سوزانده میشد. اما با گذر زمان و درک اهمیت این بازیافت ها، تکنولوژی تولید این نوع مواد اولیه در دسترس کشورها قرار گرفت. میزان تولید کاغذ با کیفیت مناسب از ضایعات کاغذ افزایش پیدا کرده است بروز رسانی کشورها و خرید دستگاههای بروز اهمیت این ضایعات بیشتر شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: تلاش کردیم دیدگاه سازمان محیط زیست را نسبت به آخال تغییر دهیم. آنها معتقد بودن ضایعات کاغذ نوعی زباله است درصورتی که چنین نیست و بسیاری از کشورها برای تولید کاغذ کارتن خود از آخال استفاده میکند. استفاده از آخال در صنعت چوب، 10 درصد از برون رفت ارز جلوگیری میکند.
بازرس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق تاکیدر کرد: محیط زیست در برخی موارد باید بنا به شرایط حال حاضر اقتصاد کشور مدارا کند. کاغذی که تنی 200 هزار دلار وارد میشد حالا با استفاده از آخال به تنی 180 دلارکاهش خواهد یافت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید