کد خبر: 334842
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۵ ۱۱:۲۲:۴۶
| |

سقوط؛ ترمز تولید جهانی هواپیما را کشید

به تازگی آمار و گزارش‌های منتشر شده در گاردین نشان می‌دهد که تولید جهانی هواپیما تحت‌تاثیر توقف ساخت و تحویل بوئینگ 737 در ژوئیه 2019 میلادی 88 فروند گزارش شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد یک کاهش 24 درصدی بوده است.  

سقوط؛ ترمز تولید جهانی هواپیما را کشید
کد خبر: 334842
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۵ ۱۱:۲۲:۴۶

اعتمادآنلاین| سال گذشته برای بوئینگ، یکی از بزرگترین و فعال ترین غول‌های تکنولوژی در جهان سال بسیار جنجال‌برانگیز و بحران‌آفرینی بود چراکه به فاصله کمتر از شش ماه، دو فروند هواپیمای بوئینگ 737 مکس تنها دقایقی بعد از آغاز پرواز سقوط کردند که به موجب آن تمامی خدمه پروازی و مسافران آن جان باختند. بعد از حادثه ناگوار سقوط دو فروند هواپیما تحقیقات بسیاری به منظور یافتن علت حادثه صورت گرفت که به نظر می‌رسد تاکنون موفقیت آمیز نبوده است چراکه هواپیماهای بوئینگ 737 مکس هنوز مجوز پرواز را دریافت نکرده و در بالغ بر 100 ایرلاین و فرودگاه بین‌المللی زمین‌گیر شده‌اند.

حالا به تازگی آمار و گزارش‌های منتشر شده در گاردین نشان می‌دهد که تولید جهانی هواپیما تحت‌تاثیر توقف ساخت و تحویل بوئینگ 737 در ژوئیه 2019 میلادی 88 فروند گزارش شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد یک کاهش 24 درصدی بوده است.

بوئینگ بعد از دومین حادثه سقوط هواپیمای 737 مکس، علت حادثه را یک نقص نرم‌افزاری اعلام کرد و در تلاش بود تا با ارائه یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری آن را برطرف کند اما نتایج پژوهش‌های متخصصان سازمان هوانوردی فدرال آمریکا نشان می‌داد که سیستم اتوماتیکی که در دماغه هواپیما برای جلوگیری بالا رفتن هواپیما بکار رفته، در شرایط بخصوصی کنترل هواپیما را از دستان خلبانان خارج کرده و موجب حرکت سریع رو پایین و در نهایت سقوط آن شده است. همین امر موجب شد که بلافاصله تمامی ایرلاین‌هایی که هواپیمای مذکور را در اختیار داشتند، پرواز آن را لغو کرده و اعلام کنند که تا اطلاع ثانوی مجوز پرواز برای این نوع خاص از هواپیما صادر نخواهند کرد.

نتایج بررسی‌های سازمان هوانوردی فدرال آمریکا با همکاری شرکت سازنده این هواپیما یعنی بوئینگ، پیش‌تر نشان می‌داد که سیستم جدیدی که از سنسورهای پیشرفته در نوک دماغه جت به‌کار برده شده، موجب سقوط آن شده است. این بدان معناست که سنسورهای موجود در دماغه هواپیما احتمالاً به دلیل مشکلات نرم‌افزاری اطلاعات نادرستی به سیستم مرکزی هواپیما مخابره کرده و این بدان معناست حتی در زمانی که خلبان کنترل و هدایت هواپیما را بر روی اتو پایلوت (هدایت خودکار و اتوماتیک) می‌گذارد، این سنسورهای موجود در سیستم جدید، سر هواپیما را به سمت پایین می‌کشانند و این امر موجب می‌شود کنترل جت برای خلبان دشوار شود و به سرعت سقوط کند. همین امر موجب شد که اندونزی سفارش این نوع از هواپیما از شرکت بوئینگ را لغو کند و از مسئولان و مدیران آن درخواست بررسی دقیق و تحقیقات ویژه کند تا این غول هواپیماسازی از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری به عمل بیاورد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها