کد خبر: 334962
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۵ ۱۴:۰۵:۰۱
| |

عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی:

اگر دولت حمایت کند مشکل شکر حل می‌شود

عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: در صورتی که دولت حمایت کند حداکثر تا دو سال آینده دیگر مشکل تامین شکر نخواهیم داشت.

اگر دولت حمایت کند مشکل شکر حل می‌شود
کد خبر: 334962
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۵ ۱۴:۰۵:۰۱

اعتمادآنلاین| عباس کشاورز امروز در همایش ملی «کشاورزی محور رونق تولید و محور توسعه اقتصادی» با بیان اینکه در زمینه تولید شکر نیز مانند بسیاری دیگر از محصولات می‌توانیم به خودکفایی برسیم گفت: اگر از حمایت‌های همه جانبه دولت برخوردار شویم این توانمندی را داریم که حداکثر تا دو سال آینده به خودکفایی در تولید شکر نیز برسیم.

وی ادامه داد: البته برای رسیدن به خودکفایی محصولات کشاورزی باید مساله آب را نیز در نظر بگیریم.

کشاورز با تاکید بر اینکه رونق تولید در بخش کشاورزی بدون مشارکت بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست افزود: در حال حاضر ما در بسیاری از محصولات علاوه بر تامین نیاز داخل امکان صادرات را نیز داریم اما در برخی دیگر از محصولات برای توسعه تولید و رونق آنها نیازمند کمک بخش خصوصی هستیم.

وی اضافه کرد: محصولاتی مانند گوجه فرنگی و خیار، بادمجان و ... محصولاتی هستند که نه تنها در تولید آنها کمبود نداریم بلکه امکان صادرات آنها نیز فراهم است.

کشاورز با تاکید بر اینکه در تولید این محصولات کنترل لازم اجرا نمی‌شود، افزود: در کنترل کشت این محصولات موفق نبودیم چرا که تشکل‌های بخش خصوصی در این زمینه با ما مشارکت ندارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور ما به هشت محصول اصلی وابستگی غذایی دارد اظهار کرد: گندم و شکر دو مورد از محصولات مهمی هستند که وابستگی غذایی ما به آنها بالا است.

وی ادامه داد: در تولید گندم به خودکفایی رسیده‌ایم اما در خودکفایی تولید شکر همچنان با موانعی روبرو هستیم که نیازمند حمایت دولت است.

کشاورز با اشاره به کمبود منابع آبی کشور گفت: البته نباید فراموش کرد در تمام برنامه‌هایی که در راستای تولید محصولات کشاورزی در نظر گرفته می‌شود آب و منابع آبی نقش بسیار مهمی دارند.

وی از دیگر محصولاتی که کشور ما به آن وابستگی غذایی دارد را دانه‌های روغنی دانست و افزود: گام‌های خوبی برای کاهش وابستگی به واردات دانه‌های روغنی و کنجاله سویا انجام شده است اما نیاز به سرعت بیشتری در اجرای برنامه‌های مربوط به تولید این محصولات داریم.

کشاورز میزان تولید دانه روغنی کلزا در کشور را 360 هزار تن عنوان کرد و گفت:‌ انتظار می‌رود تولید این محصول در سال جاری به 420 هزار تن برسد که رکورد چشمگیری است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما امکان این را داریم که طی سه سال درصد خوداتکایی دانه‌های روغنی را به 40 تا 50 درصد برسانیم.

کشاورز تحقق این مهم را نیز همچنین در گرو حمایت دولت و همکاری بخش خصوصی دانست.

وی توضیح داد: ما یک طرح فنی آماده کردیم که امکان افزایش 25 درصدی تولیدات کشت دیم را ظرف پنج سال آینده فراهم می‌کند اما این مورد نیز نیازمند کمک بخش خصوصی است.

معاون امور زارعت وزیر جهاد کشاورزی همچنین از تدوین طرحی برای افزایش تولید گیاهان علوفه‌ای در کشور خبر داد و گفت: یکی از اهداف ما افزایش تولید شیر برای افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور است که این امر بدون تامین علوفه برای دامداران امکان‌پذیر نمی‌شود.

کشاورز ادامه داد: در طرح آماده شده برای تامین علوفه دامداران به برخی محصولات توجه ویژه‌ای شده که از پاییز سال جاری در حال اجرای طرح مربوط به این محصولات هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با اشاره به اظهار نظر برخی در ارتباط با واردات به جای تولید گفت: برخی افراد به ما می‌گویند چرا به جای تولید گندم وارد نمی‌کنید و گاهی برای این خواست خود به ما فشار نیز می‌آورند.

کشاورز تاکید کرد: تمام کشورهای دنیا فارغ از وضعیت اقتصادی خود همواره امنیت غذایی را مدنظر قرار می‌دهند چرا که از دست رفتن آن می‌تواند برای هر کشوری هزینه زیاد داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه با هر نگاه سیاسی که باشیم راضی نگه داشتن کشاورزان بسیار مهم است افزود: بخش کشاوزری همواره مورد حمایت دولت قرار دارد و ما نسبت به اهمیت رضایتمندی کشاورزان با توجه به نقش مهم آنها در امنیت غذایی واقف هستیم اما برخی در این شرایط حرف از واردات می‌زنند.

کشاورز تصریح کرد: ما نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا باید هزینه امنیت غذایی خود را مانند امنیت سیاسی کشور پرداخت کنیم و در این راه توجه به کشاورزان بسیار پراهمیت است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت گندم در کشور ما با قیمت نان گره خورده است افزود: برای متعادل ساختن باید برنامه‌ریزی درستی شود و نباید کشاورزان مظلوم هزینه آن را پرداخت کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فشار در واردات از سوی برخی در حالی است که حمایت از بخش کشاورزی کمتر از کشورهای فقیر است، افزود: یکی از مشکلاتی که در بخش کشاورزی وجود دارد مداخلات دولت در این بخش زیاد و حمایت‌ها حداقلی است در حالی که در کشورهایی مانند هند و پاکستان تمام امور به دست بخش خصوصی انجام می‌شود و دولت تنها وظیفه حمایت را بر عهده دارد.

کشاورز بخشی از مشکلات تولیدکنندگان محصولات کشاورزی را مربوط به تامین سرمایه دانست و گفت: سیاست‌های عمومی که برای پرداخت تسهیلات انجام می‌شود را نباید در بخش کشاورزی اجرا کرد چرا که این بخش بیشتر از سایر بخش‌ها نیاز به حمایت دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی کمبود تکنولوژی را یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی دانست و گفت: علاوه بر کمبود تکنولوژی شاهد ناکارآمدی آن در بخش کشاورزی هستیم ضمن آنکه دسترسی به آنها برای کشاورزان بسیار دشوار است.

کشاورز در پایان سخنان خود بوروکراسی‌های پیچیده در دولت را از دیگر مشکلات پیش روی بخش کشاورزی برشمرد که نیازمند فراهم ساختن یک پنجره واحد برای رفع این مشکل است.

منبع:

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها