کد خبر: 335653
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۹ ۱۳:۰۰:۰۰
| |

محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

سرعت رشد تورم کاهش یافته است نه میزان آن/ عوامل سیاسی به شدت در امور اقتصادی اثرگذارند/ نرخ تورم 6ماهه دوم سال قابل پیش‌بینی نیست/ سیاست خارجی کشورمان در میزان نرخ تورم دخیل است

محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: کاهش رشد تورم به این معنا نیست که مردم دیگر از نظر اقتصادی تحت فشار نیستند، بلکه بدان معناست که سرعت رشد آن کنترل شده است.

سرعت رشد تورم کاهش یافته است نه میزان آن/ عوامل سیاسی به شدت در امور اقتصادی اثرگذارند/ نرخ تورم 6ماهه دوم سال قابل پیش‌بینی نیست/ سیاست خارجی کشورمان در میزان نرخ تورم دخیل است
کد خبر: 335653
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۹ ۱۳:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین ، گفت: گزارش مرکز آمار مبنی بر کاهش رشد تورم در کشور است و این حرف با کاهش میزان تورم فرق دارد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: کاهش رشد تورم به این معنا نیست که مردم تحت فشار نیستند، بلکه بدان معناست که تورم مثلاً 45، 46 درصد بوده و حالا به 42 درصد رسیده، اما همچنان بالای 40 درصد است و این اصلاً رقم پایینی نیست.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تورم ماه به ماه از سه و نیم درصد در اول اردیبهشت سال جاری به 3.2 درصد در آخر تیرماه رسیده که البته در این چند ماه روند کاهشی داشته است. البته این به معنای کاهش تورم نیست بلکه به منزله کاهش سرعت تورم است.

او همچنین گفت: رشد نقدینگی میزان تورم را تعیین می‌کند و تا زمانی که رشد نقدینگی کنترل نشود، کنترل تورم به صورت پایدار امکان‌پذیر نیست.

تابش در پاسخ به اینکه «اگر شرایط به همین منوال پیش رود، وضعیت تورم در 6ماهه دوم سال به چه صورت خواهد بود» گفت: قطعاً ریشه تورم فقط در موضوعات اقتصادی نیست که بتوان آن را پیش‌بینی و محاسبه کرد، بلکه به شدت به موضوعات سیاسی پیوند خورده است.

او اضافه کرد: اگر شرایط سیاست خارجی ما تغییر کند و به نحوی پیش برود که بتوانیم از ظرفیت صادرات نفت استفاده کنیم و این وضعیت را سروسامان دهیم، طبیعی است که کشور درآمد بیشتری به دست می‌آورد و تورم و نقدینگی مهار می‌شود.

نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس در پایان گفت: اگر موفق نشویم این کار را انجام دهیم، ممکن است شرایط حتی بدتر از وضعیت فعلی شود. پس باید در عرصه داخلی و خارجی به نحوی عمل کنیم که شرایط اقتصادی بیش از این به هم نریزد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها