طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
تحریم بانک مرکزی بر نظام بانکی و پولی تاثیر منفی نمیگذارد/ تحریم بانک مرکزی نشان از بغض و کینه ترامپ نسبت به ملت ایران دارد/ تحریم بانک مرکزی اثر منفی بر بازار دلار نمیگذارد/ اعمال دوباره تحریمها نشاندهنده درماندگی آمریکاست
طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی، گفت: این تحریمها پیش از آنکه بتواند تاثیر منفی بر سیستم بانکی ما بگذارد، نشان از نبود ظرفیتهای لازم در دولت آمریکا و همچنین نشان از کینه و بغضی است که آقای ترامپ از ملت ایران دارد.
اعتمادآنلاین| الیاس جرجندی - طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در مورد تحریم اخیر بانک مرکزی از سوی آمریکا به خبرنگار اقتصادی ا عتمادآنلاین گفت: بانک مرکزی چند ماه قبل هم تحریم شده بود و باید گفت که این تحریمهای تازه نه به صورت نمایشی اعمال شده و نه اینکه میتواند تاثیر منفیای بر نظام بانکی و پولی بانک مرکزی بگذارد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی توضیح داد: تحریمهای تازه آمریکا همان تحریمهای گذشته است و تاثیری بر محدودیتهای کار بانکی یا افزوده شدن بر شدت این محدودیتها نخواهد داشت. در مورد تحریمها و خصوصاً تحریم بانک مرکزی اشارهای میکنم به صحبتهای عبدالناصر همتی رئیس کل فعلی بانک مرکزی که گفته تجارت در دنیای بزرگ امروز تجارتی است که تحریمپذیر نیست.
او ادامه داد: این تحریمها پیش از آنکه بتواند تاثیر منفی بر سیستم بانکی ما بگذارد، نشان از نبود ظرفیتهای لازم در دولت آمریکا و همچنین نشان از کینه و بغضی است که آقای ترامپ از ملت ایران دارد.
مظاهری در پاسخ سوالی مبنی بر تاثیر این تحریمها بر بازار پولی و بازار ارز در داخل کشور گفت: با توجه به اینکه این تحریمها را قبلاً هم اعمال کرده پس در شرایط فعلی و با اعمال دوباره نمیتواند بر بازار پولی و ارزی کشور تاثیر منفی بگذارد. عوامل دیگری در اقتصاد کشور از جمله کسری بودجه، افزایش نقدینگی و سیاستهای ارزی دولت ممکن است بر بازار ارز تاثیرگذار باشد، اما تحریمهای دوباره بانک مرکزی، حتی اگر بارها هم تکرار شود، بیتاثیر است.
این اقتصاددان در پایان درباره نقش و تاثیر تحریمها بر عملکرد صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی خودبهخود فاقد هرگونه عملیات ارزی است و از بدو تاسیس تا به امروز منابع ارزی صندوق در بانک مرکزی سپردهگذاری میشود. پس میتوان اینگونه گفت که اعمال دوباره تحریم اثر تحریمی آن را بیشتر نمیکند و تنها نشاندهنده درماندگی تحریمکننده است.
دیدگاه تان را بنویسید