کد خبر: 345332
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۵ ۱۵:۵۶:۰۱
| |

در کارخانه متروکه اطراف میدان آزادی چه می‌گذرد؟

کارخانه ای که از اواخر دهه 60 تاکنون در محدوده میدان آزادی تهران متروکه مانده بود، امروز چهره جدید به خود گرفته است.

در کارخانه متروکه اطراف میدان آزادی چه می‌گذرد؟
کد خبر: 345332
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۵ ۱۵:۵۶:۰۱

اعتمادآنلاین| اسماعیل قادری‌فر، معاون توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: با بهره برداری کامل از طرح کارخانه‌ نوآوری تا دو ماه آینده، بیش از 3 هزار و 500 نفر از فعالان زیست بوم نوآوری و استعداد‌های برتر وارد فضای کسب و کار می‌شوند.

اسماعیل قادری‌فر در تعریف کارخانه‌های نوآوری گفت: یکی از هدفگذاری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که به جای صرف منابع محدود دولت در ایجاد فضا‌های جدید، استفاده و بهینه سازی از پهنه‌های شهری متروکه را محور قرار دهد.

او سپس به کارخانه متروکه‌ای در محدوده میدان آزادی تهران اشاره و خاطرنشان کرد: فضای این کارخانه از اواخر دهه 60 متروکه مانده بود و به دلیل مناسب بودن محل قرارگیری آن و مجاورت به دانشگاه صنعتی شریف برآن شدیم تا فضای آن را بهسازی و تبدیل به فضای کار اشتراکی کنیم، تا محل تولد ایده‌ها و کسب و کار شود.

قادری فر افزود: با بهره برداری کامل از این طرح تا دو ماه آینده، بیش از 3 هزار و 500 نفر از فعالان زیست بوم نوآوری و استعداد‌های برتر وارد فضای کسب و کار می‌شوند و ارزش افزوده‌ای که از کنار آن خلق می‌شود ده‌ها و صد‌ها برابر آن چیزی است که کاربری قبلی داشت.

کلانتری نژاد مدیر استارتاپی یک شرکت هم به دیگر مزایای کارخانه نوآوری اشاره و تصریح کرد: اکوسیستم کارآفرینی کشور نیازمند در کنار هم قرار دادن استعداد‌ها و ظرفیت هاست و کاهش دادن هزینه‌ها شاید در نگاه اول مهمترین هدف آن‌ها از اجرای چنین طرح‌هایی باشد.

او افزود: اما از نظر من مهمترین مزیت این مراکز، ایجاد چهارسوی تلاقی تمامی فعالان این زیست بوم است.

کلانتری نژاد ادامه داد: مزیت دیگر، اینست که بن مایه‌ی تشکیل این نهاد‌ها که در کنار نهاد‌های خصوصی شکل می‌گیرند، ایجاد فضای همکاری و تعامل با کسب و کار‌های بزرگ است.

خواجه پور به عنوان کارشناس هم در تشریح ویژگی‌های مراکز نوآوری گفت: بسیاری از افرادی که وارد این عرصه می‌شوند دانش آموختگان دانشگاه‌های مطرح کشور و صاحب ایده‌های خلاقانه‌ای هستند که حل کننده مشکلات روز صنایع کشور است.

او افزود: در حال حاضر با کمک این ایده‌ها توانستیم تجهیزاتی بسازیم که نیاز گلوگاهی صنایع بوده و بسیاری از مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف صنعت را مرتفع کرده است.

کارخانه‌های نوآوری بازیگران جدید اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی هستند که مفهوم نوینی را از هم‌افزآیی برای فعالان زیست بوم نوآوری با خود همراه می آورند.کارخانه‌های نوآوری محل تجمع شرکتهای نوپا یا همان استارتاپ ها هستند و خدمات مورد نیاز و مرتبط با آنها نیز بصورت متمرکز در کنار آنها فراهم می‌شود. قرار است در محیط کارخانه‌ها نوآوری بجوشد و راهکارهای جدید برای حل مسائل موجود ارائه شود.

این نام از شکل‌گیری استیشن اف پاریس در جهان مطرح شد که فضای قدیمی ایستگاه راه‌آهن قدیمی پاریس که غیر قابل استفاده بود را با معماری مدرن و جذاب به یک فضای استارتاپی تبدیل نمودند. این موضوع به سرعت به تغییر فضاهای قدیمی مثل کارخانه‌هایی که با گسترش شهرها، جز محدوده داخلی شهرها قرار گرفته و تعطیل و متروکه شده‌اند به فضاهای استارتاپی و نوآوری در سایر کشورها منجر شد و الان شما در بسیاری از شهرهای بزرگ مثل برلین و لیسبون نمونه آنهایی را می‌توانید ببینید. البته نام آنها لزوما کارخانه نیست و از اسامی متنوعی ازجمله کارخانه هم استفاده می‌کنند. این فضاها مختص مجموعه های نوپا است و عمدتا نقش مربی‌گری و توانمندسازی را بخش خصوصی انجام می‌دهد و عملا شرکتهای بزرگ حتی فناور در کارخانه‌ها حضور ندارند و فقط می‌توانند دفتری برای ارتباط با استارتاپ‌ها داشته باشند و یا نهایت مرکز نوآوری خود را آنجا مستقر کنند. به نوعی مدل جدیدی از پارکها و مراکز رشد فناوری هستند.

پارک فناوری پردیس از ابتدای تاسیس تاکنون همواره در پی تکمیل سبد پذیرش خود بوده و سعی داشته طیف کاملی از بازیگران اقتصاد دانش بنیان (از استارتاپها تا شرکتهای فناور توانمند در حوزه‌های Hi-tech‌) را مورد حمایت خود قرار داده و در راستای تقویت و توسعه تکنولوژی و همچنین بازار کمک نماید. لذا با توجه به تقاضای مجموعه‌های مختلف برای ایجاد شعب خود در تهران و خلائی که در این خصوص برای اکوسیستم استارتاپی در محل خود پارک وجود داشت تصمیم گرفته شد که حمایت از استارتاپها و شتابدهنده‌های کسب و کار و نوآوری را به دلیل ملاحظاتی که دارند در محل فضاهای متمرکزی در شهر تهران و تحت عنوان شعب پارک انجام دهد. از جمله نیازهای این حوزه نزدیکی به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی می‌باشد که با نزدیکی این نقاط تجمع به شبکه دانشگاهی، می‌توان آن را مرتفع نمود.

مطالعات مکان یابی و مقدماتی ایجاد کارخانه نوآوری آزادی هم با مشارکت پارک با یکی از شرکتهای عضو پارک به نام هم‌آوا از سه سال پیش شروع شد و مجموعه‌ای که امسال بصورت رسمی فعال شده، حاصل تلاش و همکاری دولت و بخش خصوصی می‌باشد که در آینده بسیار نزدیک به صورت کامل به ثمر خواهد نشست. در حال حاضر این کارخانه به عنوان اولین شعبه پارک فناوری پردیس در مساحت 18هزار و پانصد متر مربع در غرب تهران ایجاد شده است. تا کنون بیش از 300 نفر از فعالان زیست بوم کارآفرینی ایران در قالب 40 تیم در محل کارخانه نوآوری مشغول فعالیت هستند.

کارخانه مذکور در محل سابق کارخانه الکترود سازی آما واقع شده است. کارخانه آما از 10 سوله و یک بخش مرکزی تحت عنوان ساختمان U تشکیل شده است. سوله‌های 10گانه این کارخانه نوآوری توسط شرکت‌های بخش خصوصی تبدیل به یک شتابدهنده یا مرکز نوآوری شده که این امر فرصت مناسبی برای تیم‌های استارت‌آپی است تا بتوانند از امکانات این شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری استفاده کنند.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها