رونق بازار ماهیفروشان مازندران با کپور دریایی
بازار ماهی فروشان مازندران در روزهای نخست فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر بر خلاف سالهای گذشته ، با عرضه زیاد ماهی " کپور " در کنار گونه " کفال " با رونق بیشتری وارد فعالیت شده است.
اعتمادآنلاین| گزارش میدانی از چند بازار ماهی فروشی شهرهای مازندران از جمله ساری ، بابل ، بابلسر و فریدونکنار نشان می دهد که کپور دریایی در وزن های 300 تا 400 گرمی در کنار ماهی کفال به وفور وجود دارد و تقاضای خرید آن نیز زیاد است.
ماهی فروشان دلیل وجود کپور دریایی را رها سازی بچه ماهی طی سال های اخیر در رودخانه های استان عنوان کردند و گفتند که قیمت کپور حدود 400 گرمی در هر کیلو 13 تا 14هزار تومان است.
کپور دریایی که همواره یکی از گونه های مشتری پسند در بازار ماهی فروشان بود دستکم طی یک دهه گذشته به خاطر کمبود صید بندرت در بازار یافت می شد و بیشتر صید این گونه نیز با وزن بالای یک کیلوگرم و بیشتر قابل مشاهده بود.
اگر چه صید رسمی ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران از دیروز بیستم مهر شروع شد، ولی یک هفته پیش از آن صیادان عضو شرکت های تعاونی پره در شرق استان به صورت غیررسمی ولی با مجوز شیلات برای صید به دریا زده بودند.
محمد بخشی یکی از حجره داران در بازار ماهی فروشی فریدونکنار روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : امسال برخلاف سال های گذشته شاهد گونه کپور البته در اندازه ریز و با وزن پائین هستیم.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته ماهی کپور دریایی با وزن بالای 800 گرم و به مقدار کم در بازار ماهی فروشان استان برای عرضه وجود داشته است اما امسال و در نخستین هفته شروع صید، کپور 300 تا 400گرمی به وفور وجود دارد.
این فعال بازار ماهی فروشان ماهی کپور دریایی را خوش خوراک و پر طرفدار دانست و بیان داشت: وجود کپور درکنار کفال ، سبب رونق بیشتر بازار ماهی فروشی شده است.
بخشی قیمت ماهی کفال با وزن یک کیلو گرمی را 33 هزار تومان اعلام کرد و اضافه کرد: ماهی سفید با وزن 500 تا 700 گرمی نیز 25 هزار تومان خرید و فروش می شود که البته بسیار کم است.
این فروشنده ماهی گفت که با آغاز فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر قیمت انواع ماهی های پرورشی نیز تا 10 درصد کاهش یافته است.
وی قیمت ماهی های سفید ، کپور و فیتیباک را با وزن بیشتر از یک کیلو 200گرم به ترتیب 31 هزار ، 23 و 16هزار تومان اعلام کرد.
بخشی قیمت هر کیلو گرم ماهی قزل آلا را نیز 33 تا 35هزار تومان اعلام کرد.
10 سال رهاسازی بچه ماهی کپور در رودخانه ها
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران دلیل افزایش صید ماهی کپور در فصل صید سال جاری را نتیجه رها سازی این گونه بچه ماهی از سال 88 تا کنون دانست و گفت: رها سازی بچه ماهی کپور با چهار میلیون قطعه از سال 88 آغاز شده است.
قاسم کریم زاده با بیان اینکه از سال 89 تا 94 به دلایل مختلف از جمله عدم صید ماهیای مولد و آلودگی بیش از حد رودخانه ها تکثیر مصنوعی و طبیعی و سپس رها سازی بچه ماهی کپور صورت نگرفته است، ادامه داد: در سال 95 بیش از یک میلیون و 400هزار قطعه ، سال 96 حدود یک میلیون و 200هزار قطعه ، سال 97 نیز 2میلیون و 300هزار قطعه و امسال نیز هفت میلیون و 400هزار قطعه بچه ماهی کپور رها سازی شده است.
معاون شیلات مازندران از صیادان استان خواست تا با توجه به وزن گیری ناتمام ماهی کپور دریایی ، چشمه تورهایشان را طوی تنظیم کنند که این دسته ماهیان کم وزن در آنها گرفتار نشوند.
مرکز تکثیر، پرورش و باز سازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری که مسئولیت تکثیر بچه ماهیان را بر عهده دارد، هر ساله لارو های ماهی را پس از پرورش به وزن یک تا سه گرمی با هماهنگی اتحادیه صیادی پره، یگان حفاظت آبزیان شیلات و حفاظت محیط زیست در رودخانه های استان مازندران رها سازی می کند.
طبق آمار شیلات مازندران امسال نیز حدود 100 میلیون قطعه بچه ماهی سفید و کپور در 23 رودخانه شیلاتی منتهی به سواحل مازندرانی دریای خزر رها سازی شده است.
چهار هزار و 200 صیاد در قالب 54 شرکت صیادی پره در مازندران به کار صید ماهیان استخوانی در دریای خزر مشغول هستند.
گونه های کفال، ماهی سفید و کپور عمده ترین ماهیان استخوانی دریای خزر هستند که توسط ماهیگیران صید و در بازار عرضه می شود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید