کد خبر: 359141
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۹ ۱۶:۲۲:۰۲
| |

در مراسم تجلیل از مفاخر فرش ایران:

دست باف: 75 درصد کار فرش دستباف به عهده زنان است/ محسنی: قبل از اینکه نام ایران بدرخشد فرش ایرانی زبانزد بود

مراسم بزرگداشت استادان فرش دستباف ایران، شیرین صور اسرافیل، محسن محسنی و احمد دانشگر یک شنبه 19 آبان با همکاری مرکز ملی فرش دستباف ایران ، پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ،گروه هنر شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محل دائمی نمایشگاه های بین الملی تهران برگزار شد.

دست باف: 75 درصد کار فرش دستباف به عهده زنان است/ محسنی: قبل از اینکه نام ایران بدرخشد فرش ایرانی زبانزد بود
کد خبر: 359141
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۹ ۱۶:۲۲:۰۲

اعتمادآنلاین| فرشته دست پاک، رئیس مرکز ملی فرش ایران در مراسم تجلیل از مخافر فرش ایران با قدردانی از خدمات و زحمات پژوهشگران و محققان فرش گفت: این مرکز آماده پذیرش ایده‌های نو در زمینه فرش دستباف است از همه کسانی که در این زمینه طرح‌های تحقیقاتی دارند استقبال می‌کنیم و از آن حمایت خواهیم کرد.


او در ادامه گفت: موسسه مطالعات پژوهشی وزارت صمت نیز اعلام آمادگی کرده تا از طرح‌های پژوهشی در زمینه فرش حمایت کند.


رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم نهاد (سمن ها) قوی فعال در زمینه فرش دستباف نداریم، افزود:​ به جای اینکه برخی ایده‌های نو برای رفع مشکلات فرش ارائه کنند به فکر این هستند که مرکز ملی فرش دستباف به صورت هیئت امنای اداره شود در حالی باید برای مشکلات این صنعت راه حل پیدا کنند.

حل مشکل بیمه قالیبافان از سوی صندوق بیمه عشایری


خانم دست پاک به مشکلات بیمه قالیبافان اشاره کرد و گفت: صندوق عشایری و روستایی اعلام کرد به جزء بیمه سلامت مشکل بیمه قالیبافان را حل خواهد کرد.


او افزود: 75 درصد کار فرش دستباف به عهده زنان است که متاسفانه نتوانستیم مطالبات آن‌ها را بررسی و پرداخت کنیم.


رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف جایگزینی ندارد، چون در چندین هزار سال عمر این هنر صنعت توانسته علاوه بر هنر، اشتغال نیز ایجاد کند به گونه‌ای که بالاترین جمعیت اشتغال را فرش دارد و در هر منطقه‌ای از کشور فرش دستباف بافته می‌شود.

محمد پروین، معاون تحقیقات و پژوهش مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه براساس برنامه ریزی های انجام شده از سال های آینده در این همایش از افراد بیشتری تجلیل خواهد شد، گفت: 22 منطقه ثبت جهانی و 52 منطقه ثبت ملی در کشور در حوزه فرش داریم و 19 منطقه در حال ثبت جهانی از طریق سازمان مالکیت جهانی است .

او به امضا تفاهمنامه همکاری با دانشگاه شهید بهشتی و مرکز مطالعات علوم انسانی با مرکز ملی فرش در راستای توسعه علمی اشاره کرد .

در ادامه این مراسم سید عبدالمجید شریف زاده، مدیر پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی با اشاره به حمایت از هنرمندان فعال در صنعت فرش توضیح داد: پژوهش در هنرهای سنتی و فرش اهمیت وافری دارد چرا که بدون آگاهی نمی توان به کسب دانش دراین ورطه ناشناخته رسید.

ادامه همکاری‌های بدون واسطه، لازمه رونق صنعت فرش

حشمتیان، مشاور و دستیار وزیر صمت در این مراسم با اشاره به اینکه وزیر صمت علاقه ای خاص به صنعت فرش دارد گفت: همکاری برای توسعه صنعت فرش باید بدون واسطه ادامه داشته باشد تا این صنعت رونق بیشتری داشته باشد و وزارت صمت در این میان تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهداف والا و جایگاه اصلی صنعت فرش انجام می دهد.

بیژن اربابی عضو هیات علمی دانشگاه هنر هم مشکل صنعت فرش را نداشتن یک ساختار واحد عنوان کرد .

محسن محسنی، پیشکسوت حوزه فرش با اشاره به اینکه فرش ایران 5 هزار سال سابقه دارد تصریح کرد: قبل از اینکه در زمان کوروش و حتی داریوش نام ایران بدرخشد نام فرش ایرانی زبانزد دنیا بود. فرش ایران و نقش های آن بسیار شاهکار است و طرح های بداهه آن که آفریننده دست و ذهن زنان این مرز و بوم است را نمی توان با هیچ طرح و نقش و نویسنده ای مقایسه ای کرد هر تکه از این فرش داستانی گهربار دارد.

فرش ودست بافته های پاکستان، افغانستان، هند و چین چون هویت ایرانی ندارند

شیرین صوراصرافیل، محقق وپژوهشگر فرش نیزدر این مراسم گفت: کار پژوهش کار سختی است و نیاز به حمایت دارد.

او با بیان اینکه فرش ایران آدرس، هویت، فرهنگ و تاریخ دارد گفت: فرش ودست بافته های پاکستان، افغانستان، هند و چین چون هویت ایرانی ندارند اگرچه به نام ایرانی عرضه شود، بازهم محبوبیت ندارد.

صوراصرافیل با اشاره به انجام کارهای تحقیقاتی توسط دانشجویان توضیح داد: پژوهش کار دشواری است و باید از دانشجویان محقق حمایت شود تا حیات فرش مستدام گردد.

احمد دانشگر نیز در مراسم با بیان این مطلب که نخستین و مهمترین کار علمی کمک کننده برای ورود به دانش فرش بافی به میدان سایر علوم این است که کلیه مفاهیم این هنر -صنعت بر طبق روش های علمی تعریف شوند و این ظرایف تعریف شده نشانه گذاری ،طبقه بندی و ثبت شود.

در پایان این مراسم به شیرین صور اسرافیل، محسن محسنی، احمد دانشگر به پاس سال های فعالیت تحقیقی و پژوهشی در فرش دستباف کشور تندیس و لوح یادبود اهدا شد.

تجلیل از مفاخر فرش ایران

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها