عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران مطرح کرد؛
بی رغبتی کشاورزان به خرید بذر اصلاح شده مهم ترین شاخص کاهش تولید گندم
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: بی رغبتی کشاورزان به استفاده از بذور اصلاح شده مهمترین شاخص کاهش سطح زیر کشت و تولید گندم است.
اعتمادآنلاین| عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، درباره آخرین وضعیت نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنیاد ملی گندمکاران موضوع تجدید نظر در نرخ خرید تضمینی گندم را همچنان از طریق مکاتبه با سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضاییه در حال پیگیری است چرا که سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل روز به روز در حال کاهش است.
وی افزود: اخیرا انجمن تولیدکنندگان بذر کشور نامهای به بنیاد ملی گندمکاران مبنی بر ورشکستگی شرکتهای تولید بذر اصلاح شده ارسال کردند که این امر نشان میدهد کشاورزان تمایلی به استفاده از بذور اصلاح شده ندارند.
هاشمی با اشاره به اینکه بی رغبتی کشاورزان به استفاده از بذور اصلاح شده مهمترین شاخص کاهش سطح زیر کشت و تولید گندم برای سال آینده به شمار میرود، بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی سطح زیر کشت، پیش بینی میشود که در سال زراعی آینده میزان خرید نسبت به امسال حداقل 20 درصد کاهش یابد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه گندمکاران به افزایش نرخ خرید تضمینی گندم امیدوار هستند، بیان کرد: با توجه به ورود قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور امیدوار هستیم که نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید افزایش یابد.
وی درباره تاثیر منفی افزایش نرخ بنزین بر قیمت تمام شده تولید گفت: با توجه به آنکه سوخت تراکتور تنها گازوئیل است، از این رو افزایش نرخ بنزین در حمل و نقل و جو روانی حاصل از این گرانی حتی بر هزینههای کارگری تاثیر گذار است که به همین خاطر اگر دولت بخواهد به اندازه امسال تولید داشته باشد، باید در نرخ خرید تضمینی گندم تجدید نظر کند.
هاشمی درباره آخرین وضعیت واردات گندم افزود: اگرچه دولت برای ذخایر استراتژیک در نظر دارد 1.5 تا 2 میلیون تن گندم وارد کند، اما بنیاد ملی گندمکاران پیشنهاد داده که دولت برحسب قیمت جهانی اقدام به خرید از کشاورزان کند چرا که تامین این میزان به عنوان ذخایر استراتژیک به سهولت ظرف مدت زمان 15 روز قابل تهیه است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان تصریح کرد: با توجه به نارضایتی کشاورزان از نرخ 2 هزار و 200 تومانی، سطح زیر کشت حداقل نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است و تا زمانیکه این نرخ اصلاح نشود، کاهش سطح زیر کشت ادامه دار خواهد شد چرا که براساس هزینههای تولید و تورم حداقل قیمت تضمینی گندم باید 2 هزار و 500 تومان باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید