گزارش «اعتماد آنلاین» از نشست خبری رئیس مرکز ملی فرش ایران:
رئیس مرکز ملی فرش ایران: بازگشت ارز صادراتی فرش به 12 ماه افزایش یافت/ به خریداران فرش ایرانی تسهیلات بانکی اعطا میشود/ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: در سال جاری نزدیک به 200 میلیون دلار صادرات فرش داشتیم/ بیش از 35 درصد کالای لاکچرى دنیا را چینى ها م
فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مرکز چه اقدامی برای افزایش توان خرید فرش ایرانی انجام داده است با اعلام این خبر گفت: به دنبال آن هستیم تا این تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری به خریداران فرش ایرانی داده شود و علاوه بر بانک کشاورزی و صندوق کار آفرین، بانک صنعت و معدن نیز برای حمایت از این طرح اعلام آمادگی کرده است.
اعتمادآنلاین| فرشته دستپاک امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: فرش دستباف کالایی است که در شرایط مختلف توانسته به کمک کشور بیاید و نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد.
او ضمن اشاره به تفاوت فرش با سایر صنایع گفت: آمار گمرک نشان میدهد 80 درصد تولیدات فرش دستباف صادر و 20 درصد تولیدات، صرف بازار داخلی می شود. باید فضا را به این سو ببریم که مردم ایرانی نیز از این کالا بیشتر استفاده کنند.
دستپاک همچنین اعلام کرد: کار مشترکی در زمینه تاثیر بافت فرش دستباف در درمان بیماریهای روحی با دانشگاه شهید بهشتی در حال انجام است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مرکز چه اقدامی برای افزایش توان خرید فرش ایرانی انجام داده است با اعلام این خبر گفت: به دنبال آن هستیم تا این تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری به خریداران فرش ایرانی داده شود و علاوه بر بانک کشاورزی و صندوق کار آفرین، بانک صنعت و معدن نیز برای حمایت از این طرح اعلام آمادگی کرده است.
این مقام مسئول ضمن انتقاد از این موضوع که فرش دستباف تجاریسازی نشده است، خاطرنشان کرد: دانشگاههای زیادی در حال مطالعه در زمینه فرش هستند اما برای عملیاتی کردن تحقیقها تاکنون اقدامی انجام نشده بود. امروزه وزارت صنعت از طرحها و پایان نامههای دانشجویی در زمینه فرش دستباف حمایت میکند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: امروزه تشکلها و اتحادیههای قوی در حوزه فرش دستباف داریم، اما میخواهیم تشکلهای غیر دولتی دیگری نیز در کنار اتحادیهها تاسیس کنیم.
این مقام مسئول، تعهدات ارزی را یکی از مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: از آنجا که سال گذشته صادرات فرش با مشکل مواجه بود، زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات را به هفت ماه افزایش دادیم و به تازگی نیز با دستور وزیر صنعت، این بازه زمانی به یک سال افزایش یافته است.
دستپاک فرشهای مرجوعی به کشور را یکی از مشکلات این صنعت دانست و افزود: فضا آماده است و هماهنگی با گمرک انجام شده تا فرشها به جای اینکه به ترکیه رفته و برای آنها کسبوکار ایجاد کند، مجدد به کشور بازگردد.
او نمایشگاهها را یکی از راههای تبلیغ فرش ایرانی عنوان کرد و گفت: همواره یکی از دغدغههای بافندگان فرش، بیمه بوده است. این روزها دولت به دلیل کمبود بودجه، نتوانسته بیمه تامین اجتماعی بافندگان را تامین کند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به کشور چین گفت: امروز چین تمایل دارد فرش ایران را به کشورش وارد کند و به تازگی نیز نمایشگاهی در این کشور برگزار شد. بسیاری از تجار نیز برای حضور در نمایشگاههای بعدی اعلام آمادگی کردهاند.
دستپاک با اشاره به نمایشگاه فرش که مهرماه برگزار شد، گفت: بیش از 800 غرفه در این نمایشگاه حضور داشتند و میزان فروش فرش دستباف پس از برگزاری نمایشگاه، افزایش یافته است.
بیتاثیری تحریم بر صنعت فرش
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اعتقاد به اینکه تحریم تاثیر چندانی بر حوزه فرش نداشته است، گفت: میزان کمی واردات از برخی کشورها مانند چین داریم که در حال نوسازی صنایع هستیم تا همین میزان را نیز به صفر برسانیم.
«مجیدرضا حریری»، رئیس اتاق ایران و چین نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: از سال 2006 به صادرات به چین نگاه جدیتری داشتیم و فرش یکی از محصولات استراتژیک بوده است.
رئیس اتاق ایران و چین فرش را در دسترسترین کالایی دانست که میتوان به چین صادر کرد و افزود: امروزه حدود 200 میلیون دلار صادرات فرش داریم که با یک برنامه منظم پنج ساله میتوانیم حدود دو برابر این رقم را تنها به چین صادر کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید