مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران:
ترخیص 82 هزار تن برنج از امروز آغاز میشود/ واردات ذرت 4 درصد کاهش یافت/ ترخیص 23 هزار تن کاغذ از گمرک شهید رجایی
مهرداد جمال ارونقی، درباره آخرین آمار میزان واردات برخی از کالاهای اساسی به کشور از ابتدای امسال تا اواسط آذرماه اظهار داشت: از تاریخ یک فرودین 98 تا 16 آذر 98، یک میلیون و 268 هزار و 940 تن انواع دانههای روغنی وارد کشور شده است که در مدت مشابه در سال گذشته این رقم دو میلیون و 163 هزار و 151 تن بوده است.
اعتمادآنلاین| معاون فنی و امور گمرکی گفت: در حال حاضر 23 هزار تن کاغذ در گمرک شهید رجایی موجود است که اختلاف نظرهایی درباره تعیین تعرفه و مالیات و عوارض آن مبنی بر کاربرد و نوع کالا وجود داشت. در راستای رفع این اختلافنظرها تفاهمی بین سازمان استاندارد، گمرک و وزارت صمت انجام شده است که این تفاهم از امروز ابلاغ میشود و پس از ابلاغ آن ترخیص کاغذ آغاز خواهد شد.
مهرداد جمال ارونقی، درباره آخرین آمار میزان واردات برخی از کالاهای اساسی به کشور از ابتدای امسال تا اواسط آذرماه اظهار داشت: از تاریخ یک فرودین 98 تا 16 آذر 98، یک میلیون و 268 هزار و 940 تن انواع دانههای روغنی وارد کشور شده است که در مدت مشابه در سال گذشته این رقم دو میلیون و 163 هزار و 151 تن بوده است.
وی درباره میزان واردات برنج و مقایسه آن نسبت به سال گذشته گفت: از ابتدای سال تا 16 آذرماه، یک میلیون و 46 هزار و 927 تن برنج وارد شده است که در سال گذشته این رقم یک میلیون و 34 هزار و 734 تن بوده که از نظر وزنی واردات امسال 1.18 درصد افزایش داشته است.
معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود : از ابتدای امسال تا 16 آذرماه یک میلیون و 125 هزار و 152 تن روغنهای خوراکی نیمه جامد و مایع وارد شده است که این رقم در سال گذشته 820 هزار و 393 تن در سال گذشته بوده است.
وی درباره میزان واردات کاغذ چاپ تحریر و خمیر کاغذ بیان داشت: از ابتدای سال تا 16 آذرماه بیش از 233 هزار و 730 تن کاغذ چاپ و تحریر وارد شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 225 هزار و 790 تن بوده است و میزان واردات خمیر کاغذ از ابتدای سال تا 16 آذرماه 166 هزار و 589 تن بوه است که نسبت به سال گذشته افزایش 1.16 درصدی دارد.
ارونقی با اشاره به کاهش 4 درصدی واردات ذرت گفت: میزان واردات ذرت از 1 فرودین 98 تا 16 آذرماه 98 ، پنج میلیون و 926 هزار و 314 تن بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته شش میلیون و 198 هزار و 964 تن ثبت شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه موجودى فعلى بنادر، 83 هزار پی ای یو کانتینر کالا مى باشد اعلام کرد: بیشترین کالاهاى کانتینرى در بندر شهیدرجایی، بندر امام، انزلی، بوشهر، چابهار و خرمشهر است.
وی افزود: اگر تعداد باکسهای کانتینر را لحاظ کنیم این میزان کانتینر کمتر از 60 هزار باکس خواهد بود که موجودی این رقم در بنادر قابل قبول و منطقی است و اگر کمتر از این اعداد باشد جای نگرانی خواهد داشت که حجم واردات کالاهای سرمایهاى در کشورمان کاهش یافته است.
معاون گمرک ایران با بیان اینکه ظرف یک هفته توانستیم پنج هزار کانتینر در بنادر کشور ترخیص کنیم، گفت: هر روز به صورت متوسط هزار تا 1500 کانتینر در بنادر کشور ترخیص میشود که این نشان از پویایی عملیات ترخیص و تخلیه دارد.
وی با اشاره به آغاز واردات برنج به عنوان کالای اساسی در کشور تاکید کرد: حدود 82 هزار تن برنج در جریان انجام تشریفات گمرکی قرار دارد که از امروز ترخیص 56 هزار تن آن البته با استثنائاتى، بدون اخذ تعهد در گمرکات کشور آغاز میشود.
ارونقی درباره مبدا واردات برنج گفت: عمدتا این برنجها هندوستانی و پاکستانی هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر ایران چهار میلیون تن است گفت: اغلب این کالاها را گندم، ذرت، جو، شکر خام، سویا برنج و دانههای روغنی تشکیل میدهند.
وی افزود: همچنین موجودی کالاهای غیرکانیتنری که جزو کالاهای اساسی هم نیستند مانند تجهیزات نیروگاهی، ماشین آلات راهسازی ، معادن و ماشین آلات خطوط تولید در حال حاضر حدود چهار میلیون تن برآورد میشود.
ارونقی اظهار داشت: 20 شناور با ظرفیت 3 هزار تن تا 30 هزار تن در بنارد جنوبی و شمالی کشور در حال تخلیه کالاهای اساسی هستند و 20 شناور هم در بندرگاه منتظر تخلیه کالاهای اساسی پهلو گرفتهاند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید