احمد حاتمی یزد، کارشناس امور بانکی:
با تبدیل بانکهای کشور به موسسات قرض الحسنه، هیچ کس سپرده گذاری نمیکند
احمد حاتمی یزد، کارشناس امور بانکی گفت: اگر بانکهای کشور را به موسسات قرض الحسنه تبدیل کنند، به طور قطع کسی در این سیستم سپرده گذاری نخواهد کرد.
اعتمادآنلاین| احمد حاتمی یزد، کارشناس امور بانکی درباره پیشنهاد ایجاد بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران در طرح بانکداری اسلامی گفت: بانک توسعهای عملکرد مشابه بانک مرکزی ندارد اما در حال حاضر بانکهای متعددی در زمینه توسعه از جمله بانک صنعت و معدن، بانک کشاورزی، مسکن و توسعه صادرات داریم که چهار بخش مهم اقتصاد را پوشش میدهد.
وی ادامه داد: بانکهای توسعهای تخصصی هستند و باید در زمینه خاصی فعالیت کنند برای مثال میتوان در حوزه نفت تصمیم به ایجاد بانک جدید گرفت اما راه اندازی این بانک تخصصی نیازی به قانون ندارد و تصمیم درباره آن در اختیار مجامع عمومی بانکها است.
این کارشناس امور بانکی گفت: در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد هم بانک قرض الحسنه مهر را تشکیل دادند که پروسه تصویب قانون برای آن طی نشد و با مصوبه مجمع عمومی این بانک را تاسیس کردند.
حاتمی یزد افزود: اگر دولت بخواهد بانک توسعهای راهاندازی کند اختیارات لازم در این زمینه را دارد و احتیاجی به لایحه و طرح نیست.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی از این پیشنهادات، جذاب کردن طرح بانکداری اسلامی است، گفت: عدهای تحت عنوان شورای فقهی میخواهند نظام بانکی را از سیستم کارشناسی جدا کنند.
این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه عدهای با مطرح کردن بانکداری اسلامی اهداف سیاسی خاصی را دنبال میکنند، اظهار داشت: در مجلس هشتم هم یکبار این اقدام صورت گرفت و آقای مصباحی مقدم در آن زمان سردمدار این طرح بود و توانست طرحی را در این زمینه تصویب کند اما با ورود دولت جدید، مسئولان بانک مرکزی مجلس را قانع کردند که این طرح را به اجرا نرسانند.
حاتمی یزد افزود: امروز هم عدهای میخواهند از فرصت پایان دوره مجلس استفاده کنند و این اتفاق یک بار هم در مجلس هشتم افتاد.
وی گفت: امیدوارم این بار طرح بانکداری اسلامی در مجلس به اجرا نرسد و شاهد آن هستیم که تمام بدنه کارشناسی بانکی کشور و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با این طرح مخالفند چراکه عواقب بسیار بدی برای اقتصاد کشور و نظام بانکی خواهد داشت.
این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه برخی تصمیمات مجلس غیرکاشناسی، ضعیف و جناحی است و کارکرد ملی ندارد، ادامه داد: کسی نمیتواند جلوی نمایندگان را بگیرد تا چنین طرحهایی را تصویب نکنند. مجلس میتواند هر طرحی را مصوب کند ولو اینکه قابلیت اجرا نداشته باشد.
وی با اشاره به شعار بانکداری بدون ربا در طرح جدید بانکداری اسلامی گفت: بانکداری بدون ربا از آن مفاهیم بسیار مبهم است که نتوانستند بر روی آن توافق کنند. قانون فعلی بانکی در سال 62 تصویب شده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است و اعلام شده که ربوی نیست اما همچنان عدهای مخالف آن هستند.
حاتمی یزد اظهار داشت: اگر این گروه جدید موفق شوند با تصویب قوانینی، بانکهای کشور را به موسسات قرض الحسنه تبدیل کنند، به طور قطع کسی در این سیستم سپرده گذاری نخواهد کرد.
این کارشناس امور بانکی با تاکید بر اینکه ممکن است مجلس با بانکداری اسلامی موافقت کند اما در صورت تصویب هم به اجرا نمیرسد، گفت: مدیران عالی و بدنه کارشناسی بانک مرکزی و اهل فن سیستم بانکی مخالف بانکداری اسلامی به این شکل و محتوا هستند و باید معایب این طرح به صورت گسترده اطلاع رسانی شود.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید