مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران:
گوهر اعتماد عمومی در اقتصاد ایران قربانی شده است
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: متأسفانه آنچه در اقتصاد و جامعه ایرانی قربانی شده، گوهر «اعتماد عمومی» است.
اعتمادآنلاین| مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، امروز در چهارمین مراسم اعطای نشان امینالاضرب که به مناسبت 136 سالگی تأسیس اتاق تهران در تالار وحدت برگزار شد، گفت: اگر چه امروز به پاس گرامیداشت بزرگان کارآفرینی گردهم آمده ایم و باید متناسب با این مراسم شادمان و مسرور باشیم، اما چه باید گفت که ملت بزرگ ایران، در این ایام سراسر اندوه و متاثر در متن حوادث تلخی بسر می برد که برخی ناشی از شرارت امریکا و برخی ناشی از قصور و فقدان مدیریت کارآمد در حل بحران ها و حوادث پیش روی است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در ابتدا از طرف خود و قاطبه همکارانم شهادت سردار وطن، اسطوره مقاومت و پایداری شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همچنین شهادت بیش از 170 تن از بهترین فرزندان و نخبگان و برگزیدگان کشور را تسلیت عرض می کنم.
وی افزود: متأسفانه آنچه در اقتصاد و جامعه ایرانی قربانی شده، گوهر «اعتماد عمومی» است.
خوانساری گفت: جوان ایرانی که با هزار امید و انگیزه از دانشگاه به شایستگی بیرون آمده، نسلی که تمنای پیشرفت و توسعه دارد، مردمی که قلبشان برای این آب و خاک میتپد و آموختهاند که باید در همین سرزمین زیست کنند، چطور باید با حسی توام با نگرانی و بیاعتمادی به فکر کسب و کار فردایشان باشند؟
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: متاسفم بگویم امروز هرکجا سرمایه نمادینی وجود داشته، با بیتدبیری و نابخردی از میان رفته و یا حداقل به پایینترین حد تنزل کرده است. نتیجه اینکه امروز جامعه نگران، مضطرب و بیاعتماد به ارکان سیاستگذار و مدیران کشور شدهاست.
وی اظهار داشت: قیاس این وضعیت با دهه 60 تا حدودی روشنگر است. تاریخ شهادت میدهد که مردم ایران در این دهه چطور با دل و جان و در بحبوحه جنگ، از مرزها دفاع کردند یا در دهه 70 به شوق سازندگی گامهای بلندی برداشتند و در دهه 80 به انگیزه اصلاحات امیدها آفریدند و در ادامه کسانی ناکارآمد که با شعار سودای عدالت در سر داشتند، سرخوردگی ملت را رقم زدند. دهه 90 هم دوره آشتی با جهان و احیای تدبیر و امید بود که البته آنهم دستخوش ناامیدی های زیادی شد. در همه این دورهها یادمان باشد که مردم پای کشور ایستادند و جامعه اقتصادی هم قدمی عقب نگذاشت.
خوانساری گفت: جامعه کارآزموده اقتصادی ایران دوران سختی دارد و همواره در نشیب و فراز روزگار دست و پنجه نرم کرده است.
وی افزود: عدهای از صاحبان کسبوکار در زمانهای که قحطی بر کشور حاکم بود، پا پیش گذاشتند تا دردها را درمان کنند. از سرمایه و مالشان گذشتند تا مسئولیت اجتماعیشان را به سرانجام برسانند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: این قدمهایی ولو کوچک بخش خصوصی کشور بیش از توان و طاقت دولتها در نگاه و قلب مردم جایی گرفت و آنها را به معتمدان جامعه تبدیل کرد. این چنین است که در طول سالیان دراز یادگارهایی مانند مسجد، مدرسه، بیمارستان و دیگر مراکز خدماتدهی توسط صاحبان کسب و کار و بازاریان در سراسر کشور ایجاد شد و برای جامعه اقتصادی و بخش خصوصی اعتبار و آبرو به ارمغان آورد.
خوانساری گفت: کارآفرینان؛ سرمایههای انسانی این کشور به حساب میآیند. حاکمیت میتوانست مستمرا و طی چندین دهه آنها را به نمادهایی از وطنپرستی، دینداری و انسان دوستی تبدیل کند و به جامعه بشناساند ولی افسوس که نگاه توام با سوظن اجازه نداد چنین اقدام مهم و مشروعی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: نمونه آنکه امروز کجای این کشور میتوان موزه ای از صنعت، کارآفرینی و اقتصاد پیدا کرد؟ چرا در هیچ کتاب درسی نامی از آنها نیست؟
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در همین جمع؛ کسانی حضور دارند که در دهه هشتم و نهم زندگیشان کماکان به سازندگی ادامه میدهند. آنها در طول حیاتشان، انقلاب، جنگ، تحریم و انواع درگیریهای سیاسی و اجتماعی که زندگی مردم را فشل کرده ، دیدهاند. اما هیچ گاه چرخ کارخانههایشان از حرکت نیفتاد و از طول و عرض سفره کارگرانشان کاسته نشد.
خوانساری بیان داشت: همه شما عزیزان مرحوم قندچی را میشناسید. او ایران کاوه را بنیان گذاشت، پس از انقلاب مظلومانه به زندان رفت و از زندان به جبههها نقل مکان کرد تا ماشینهای جنگی را تعمیر کند. پس از جنگ بازهم در خط تولید حاضر شد تا کارخانه را از نو بسازد. او تا صبح آخرین روز حیاتش در کارخانه حاضر بود. این تنها یک نمونه از دهها مثال است.
وی افزود: علی اکبر رفوگران در دهه نهم زندگی درگیر این است که خط تولید عطر بیک را توسعه دهد. او که کودتای امریکایی در دهه 30 را دیده، روزهای طلایی را پشت سر گذاشته و پس از جنگ تا زندان و تحمل مشقتهای فراوان هم پیش رفت. آیا اگر قرار بر ناامیدی باشد، کسی از این دو محقتر یافت میشود؟
خوانساری ادامه داد:اینکه شما بدانید کشور در تحریم، جنگ اقتصادی و منازعات سیاسی است ولی کلنگ راهاندازی کسبوکاری متناسب با این زمانه را بر زمین میزنید، یعنی حماسه آفریدهاید. یعنی میتوانید الگو و مولد باشید.
وی گفت: جوان استارتآپی که در افق اندیشهاش دهها ایده و طرح برای راهاندازی کسبوکار متکی به سرمایه اندک دارد، کارآفرینی که نگاهش به توسعه خط تولید است، تحلیلگری که از میان خبرهای منفی خطی از امید و معطوف به آینده پیدا میکند، شایسته قدردانی است و نباید آنها را با انواع واکنشها از کار انداخت.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: قاطبه شما عزیزان روزانه در برابر اخباری در مورد فساد این و آن قرار دارید. انواع رانتها در اقتصاد و جامعه توزیع میَشود ولی چند درصد از جامعه کارآفرینی دستش آغشته به رانت است؟
خوانساری تصریح کرد: اتاق بازرگانی بارها از حاکمیت خواسته است: به رانت ارزی پایان دهد، در مقابل فساد ایستادگی کند، انواع توزیع غیرهدفمند یارانهها را متوقف کند و بستر رقابت را بسازد.
وی افزود: در این موقعیت چرا نباید کارآفرینان را به عنوان انسانهای کمالگرا، پرشور و امید و در عطش ساختن ایرانی آزاد و آباد به مردم معرفی کرد؟ کسانیکه عاشق این مرز و بوم اند و تمام سرمایهشان را برای ساختن این کشور به کار گرفته اند. آنها قلبشان برای این مردم می تپد و زیر فشار تحریم و کمبود، همچنان سبد مصرف مردم را متنوع نگاه میدارند. چرا دولتها صدای این منادیان سلامت و امید را نمیشنوند و چرا گوشها بسته شدهاست؟
رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: جوانان پر از شوق پیشرفت، عطش «اعتماد به نفس» دارند و چه کسانی را میشناسید که بیش از کارآفرینان «نماد اعتماد به نفس» باشند.
خوانساری عنوان داشت: امروز رسالت تکتک کارآفرینان این است که از ابزارهای فرهنگی، هنری و اقتصادی برای توسعه مفهوم کارآفرینی استفاده کنند. انزوا طلبی راهکار امروز نیست. اگر دلها برای آینده ایران میتپد که قطعا چنین است در معرفی اسطورههای کارآفرینی استنکاف نکنید. اگر پیش از این کارآفرینان سعی میکردند به دور از هیاهوی جامعه و در خلوتشان کار کنند، امروز باید به صحنه بیایند و اجازه دهند جامعه با آنها آشنا شود. درهای کارخانهها را به روی مستندسازان باز کنید، اجازه دهید زندگیتان کتاب شود، فرصت دهید نسل جوان در جلسات و همایشها، پای صحبتهای شما بنشینند و تجربیات جدیدی بیاموزند.
وی تصریح کرد: این تمنای ما از شماست که اتاق بازرگانی را در مسیر معرفی الگوهای ارزشمند زیست، در زمانه بحران، یاری کنید. داستان زندگی هرکدام از شما ارجمندان میتواند، جوانی را نجات دهد و تلاشتان برای گذر از سختیهای زمانه میتواند انگیزه و امید بخش نسل جوان باشد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: بیایید همه با هم از کارآفرینان نماد بسازیم نه برای اینکه تنها اقتصاد، توسعه پیدا کند، بلکه برای بازگشت نشاط به کشور، بازگشت امید به مردم و ساختن دوباره این سرزمین. آنچه امروز در پیشگاه شما قرار میگیرد، تلاشی اندک از سوی ماست و شما کارآفرینان گرامی این مسیر را میتوانید با نهایت قدرت و انگیزه به پیش ببرید. خدا یار و مددکارتان باد.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید