«اعتمادآنلاین» وضعیت خریدهای اینترنتی شهروندان در روزهای قرنطینه خانگی را پیگیری میکند:
برخی فروشگاهها از هجوم مردم 18 میلیارد تومان درآمد کسب کردند/ شهرستانها در زمینه خریدهای آنلاین مشکل دارند/ اختلاف قیمت برخی کالا در فروشگاههای اینترنتی با نرخ مصوب/ برخی اجناس حتی با تخفیف هم گران است
طی روزهای گذشته، قیمت بسیاری از اقلام اساسی نسبت به چند روز قبل خود با افزایش قیمت چشمگیر مواجه شد. به نظر میرسد به رغم عزم مسئولان برای به دست گرفتن کنترل قیمتها در بازار کالاهای اساسی، همچنان زور هیجان به نظارتها چربیده است.
اعتمادآنلاین| فرشته بهروزینیک- شیوع ویروس کرونا بازار خریدهای آنلاین را داغ کرده است. گفته میشود برخی از فروشگاههای بزرگ تنها در یک روز خود رقمی در حدود 18 میلیارد تومان درآمد کسب کردهاند، در حالی که در روزهای عادی این رقم به مراتب کمتر بوده است.
همین اتفاق کافی است تا دریافت که مردم با وجود هشدارهای مسئولان برای حفظ آرامش و پرهیز از خریدهای غیرضروری، همچنان جنون خرید و مصرف دارند؛ اتفاقی که نه تنها موجب کمبود برخی کالاها در بازار میشود که به جو روانی گرانی نیز دامن خواهد زد.
طی روزهای گذشته، قیمت بسیاری از اقلام اساسی نسبت به چند روز قبل خود با افزایش قیمت چشمگیر مواجه شد. به نظر میرسد به رغم عزم مسئولان برای به دست گرفتن کنترل قیمتها در بازار کالاهای اساسی، همچنان زور هیجان به نظارتها چربیده است.
به نظر میرسد پای اختلاف طبقاتی در میان است؛ یعنی آن گروه از دهکهای درآمدی برخوردار جامعه به اندازه دهکهای ضعیف و آسیبپذیر اعتراضی نسبت به گرانیها ندارند.
این روزها پای صحبت متولیان بازار از جمله اصناف و سازمان بازرسی و تعزیرات که بنشینید میشنوید: «همه چیز آرام است.» با این اوصاف، اما واقعیتی که زیر پوست شهر جاری است حکایتی غیر از این دارد.
چنانکه بررسی میدانی اعتمادآنلاین نشان میدهد، قیمت بسیاری از کالاها در فروشگاههای بزرگ حتی با تخفیف نیز نسبت به بازار گرانتر است. البته مردم در این باره اظهارنظرهای متفاوتی دارند. به نظر میرسد پای اختلاف طبقاتی در میان است؛ یعنی آن گروه از دهکهای درآمدی برخوردار جامعه به اندازه دهکهای ضعیف و آسیبپذیر اعتراضی نسبت به گرانیها ندارند.
اینترنتیها در چه حالاند؟
با وجود این، این روزها بازار داغ خریدهای آنلاین بسیار پررونق شده است. به قول یکی از شهروندان: «اگر سرعت اینترنت و رمز پویا و شبکه بانکی یاری کند، در روزهای قرنطینه خریدهای اینترنتی بخش عمدهای از مشکل رفتوآمد شهروندان به بازار را حل خواهد کرد.»
این روزها پای صحبت متولیان بازار از جمله اصناف و سازمان بازرسی و تعزیرات که بنشینید میشنوید: «همه چیز آرام است.» با این اوصاف، اما واقعیتی که زیر پوست شهر جاری است حکایتی غیر از این دارد.
با این تفاصیل اما گرانی، عدم تحویل بهموقع کالای سفارش دادهشده و در مواردی نیز کیفیت پایین محصولات ارسالی از مهمترین مسائل و مشکلاتی به شمار میرود که این روزها موجب گلایهمندی شهروندان شده است.
از سوی دیگر به نظر میرسد تب احتکار برخی کالاهی اساسی و ضروری حالا به فروشگاههای اینترنتی نیز رسیده است؛ البته در این باره اخبار تاییدشدهای وجود ندارد و مبنای این فرض از اظهارنظرهای برخی شهروندان و خریداران اینترنتی وام گرفته است؛ اما ذکر این نکته ضروری است که بر سر کمبود برخی از کالاها حتی در فروشگاههای بزرگ اتفاق نظر وجود دارد.
کمبودی در مواد غذایی وجود ندارد
این احتکار احتمالی یا شاید هم کمبود بیشتر در محصولات آرایشی بهداشتی، نوشیدنیها و حتی چسب زخم مشاهده شده است؛ در مقابل مواد خوراکی به وفور در دسترس است.
یکی از شهروندان که حالا در روز پانزدهم قرنطینه خانگی خود به سر میبرد درباره تجربه خریدهای آنلاین خود به اعتمادآنلاین میگوید: «من بیشتر از [...] خرید میکنم. تا پیش از شیوع ویروس کرونا و زمانی که همه چیز عادی بود، این فروشگاه سفارشهای اینترنتی را سهروزه تحویل میداد، اما حالا اعلام کرده به دلیل حجم بالای سفارشها مدت تحویل محصولات از سه روز به یک هفته افزایش پیدا کرده است.»
این شهروند درباره قیمت محصولات این فروشگاه معروف آنلاین میگوید: «فاصله قیمت با بازار کاملاً مشهود است،، اما چارهای نیست.» به گفته این شهروند از زمانی که مردم شایعه قرنطینه شدن تهران را شنیدهاند بیش از همیشه به فروشگاهها برای خرید مایحتاج ضرور و غیرضرور خود هجوم بردهاند.
از مشکلات شهرستانها بنویسید
«وضعیت فروشگاههای اینترنتی شهرستانها خوب نیست.» این مطلب را علی، یکی از ساکنان شهر اصفهان به اعتمادآنلاین میگوید. او شغل آزاد دارد، اما از بیم گرفتار شدن به کرونا هفتمین روز قرنطینه خانگی خود را سپری میکند. علی در این باره گفت: «در اصفهان خرید اینترنتی بسیار کم است و ما مجبور هستیم به مغازه برویم، آنها هم جنسها را دولاپهنا با ما حساب میکنند. یک مسواک را که تا همین چند روز پیش 2 هزار تومان میخریدم، به تازگی به قیمت 25 هزار تومان تهیه کردم. یک شیشه الکل کوچک را 15 هزار تومان خریدم.»
شهروند دیگری در اینباره به اعتمادآنلاین میگوید: «احساس میکنم یکی از اصحاب کهف هستم، قیمتها روزانه و ساعتی بالا میرود، انگار هیچ نظارتی هم وجود ندارد.»
حال اقتصاد خوب نیست. این را میتوان از ناتوانی دولت در قرنطینه شهر تهران فهمید. جستهگریخته و تلویحاً از اظهارنظر مسئولان اینطور برمیآید که زیرساختها برای اقدام مزبور آماده نبوده است. اوضاع امروز شهر که بسیار نامطلوب شده است، اگر حاصل ناکارآمدیهای اقتصادی و سیاستگذاری نیست، چه میتواند باشد؟
دیدگاه تان را بنویسید