رییس اتاق تعاون اعلام کرد؛
بسته پیشنهادی ضد کرونا روی میز سران 3 قوه
رییس اتاق تعاون ایران از ارائه بسته پیشنهادی بخش تعاون در راستای کاهش اثرات منفی شیوع ویروس کووید 19 بر اقتصاد بخش تعاون به روسای قوای سه گانه خبر داد.
اعتمادآنلاین| بهمن عبداللهی گفت: در راستای کاهش اثرات منفی شیوع ویروس کووید 19 بر اقتصاد بخش تعاون، بسته پیشنهادی اتاق تعاون ایران در 6 بخش در حوزه های بیمه و تامین اجتماعی، مالیات، بانکی، حوزه حمایت از تولید (کالا و خدمات)، حوزه خدمات و تجارت الکترونیک و سامانه های هوشمند و حوزه مدیریت صادرات و واردات به ویژه تامین اقلام اساسی، تهیه شده و به دفتر رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس ارائه شده است. بسته پیشنهادی
وی با اشاره به شوک ناشی از بحران کرونا، ابراز داشت: شوک ناشی از کرونا، اقتصاد را هم با شوک عرضه و هم با شوک تقاضا مواجه میسازد. از یک طرف عرضه نیروی کار کاهش یافته و از طرف دیگر در تأمین مواد اولیه تولید نیز مشکلاتی ایجاد شده است. شوک عرضه، شوک تقاضا را به همراه خواهد داشت. تعطیلی کسب و کارها، منجر به تعدیل نیروی کار میشود و کاهش درآمد خانوار، کاهش تقاضا را به همراه دارد.
عبداللهی ادامه داد: از طرف دیگر عدم اطمینان نسبت به آینده، خانوار را به تصمیم پسانداز بیشتر و به تعویق انداختن خرید اقلام غیرضروری ترغیب میکند. همین امر کاهش تقاضای کل بیشتری را موجب میشود، بنابراین انتظار میرود رکود اقتصادی ناشی از شوک ارزی و تحریمها تشدید شود و لذا لازم است تا سیاستهای حمایتی هم از خانوار و هم از کسب وکار صورت گیرد.
بسته پیشنهادی اتاق تعاون ایران
رییس اتاق تعاون ایران تصریح کرد: در شرایطی که دولت با تنگنای مالی مواجه است و علاوه بر کاهش درآمدهای ناشی از تحریم و کاهش قیمت نفت و فرآوردههای نفتی، با افزایش هزینههای بهداشتی و درمانی ناشی از کرونا نیز روبهرو است، منابع برای سیاستهای حمایتی به شدت محدود است. از این رو بسیار مهم است که سیاستهای حمایتی، بهینه اتخاذ شود، بر این اساس سیاستهای افزایش تقاضای کل از طریق جلوگیری از کاهش اشتغال و درآمد خانوار باید در اولویت قرار گیرند.
وی با اشاره به آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر فعالیت های اقتصادی اذعان داشت: آثار اقتصادی شیوع این ویروس بر کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی در کشور را می توان از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد. نگرانی نسبت به شیوع ویروس بر رفتار مصرفی خانوارها اثرگذار است. از سوی دیگر با کاهش تقاضا، بنگاه های اقتصادی، کسب و کارها بویژه کسب و کارهای کوچک تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار می گیرند. با این وجود تمام بخش های اقتصادی به یک نسبت دچار رکود نمی شوند، بخش هایی از اقتصاد که محدودیتهای کنترلی از سوی دولت جهت کنترل و کاهش ابتلاء اعمال می شود، مانند گردشگری و حمل و نقل از حمله بخش هایی هستند که به سرعت تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار می گیرند، به نظر میرسد بیشترین آسیب را بخش خدمات و زیربخش های آن در مقایسه با سایر بخشهای اقتصادی متحمل خواهند شد.
به گفته وی، هرگونه سیاستی که برای کنترل شیوع کرونا به اجرا گذاشته میشود باید به طور همزمان به بررسی آثار اقتصادی آن نیز بپردازد و در مقابل هرگونه سیاست حمایتی از کسبوکارها و مردم که صورت میگیرد، باید به طور همزمان به کنترل شیوع کرونا نیز کمک کند.
عبداللهی خاطر نشان کرد: اتاق تعاون ایران با اعلام فراخوان عمومی بین اتحادیه ها و تعاونی های سراسری کشور اقدام به گردآوری مشکلات این بخش کرده و با راه اندازی کمیته ویژه نسبت به بررسی کارشناسی مشکلات پرداخته است ، نهایتا در راستای کاهش اثرات منفی شیوع کرونا بر اقتصاد بخش تعاون بسته پیشنهادی در حوزه های بیمه و تامین اجتماعی، مالیات، بانکی، حمایت از تولید (کالا و خدمات) ، خدمات الکترونیک و مدیریت صادرات و واردات به ویژه تامین اقلام اساسی، تدوین و به روسای قوای سه گانه ارائه شده است. بسته پیشنهادی
رییس اتاق تعاون ایران در حوزه بیمه و تامین اجتماعی با توجه به مشکلات و تاثیرات فعالان اقتصادی این حوزه، « اعطای معافیت بیمه سهم کارفرما به مدت سه ماه کاری (فرودین، اردیبهشت و خرداد)، پرداخت 15 درصد حق بیمه سهم کارفرما توسط دولت، پوشش بیمه بیکاری برای شاغلین فعال در حوزه حمل و نقل بار و مسافر درون شهری، صنایع دستی و فرش، مرز نشینان و ملوانان (در حال حاضر شاغلین این بخش ها تحت پوشش بیمه بیکاری نیستند)، استمهال پرداخت جرایم تامین اجتماعی در رابطه با بدهی های گذشته بصورت تقسیط بلند مدت، پرداخت سه ماه بیمه بیکاری برای شاغلانی که سابقا از بیمه بیکاری استفاده کرده اند و اکنون دارای محدودیت قانونی جهت دریافت بیمه بیکاری هستند همچنین بخش های اقتصادی پر ریسک که به دستور ستاد ملی مبارزه با کووید 19، تعطیل شدهاند ، لیست بیمه آنها تا زمان بازگشایی مجدد، مورد تایید واقع شود و مبلغ حق بیمه توسط دولت از محل اعتبارات در نظر گرفته شده به خسارت دیدگان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند» را خواستار شد.
عبدالهی در در خصوص حوزه مالیات نیز، درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی، تمدید مهلت ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد سال 98 اتحادیه ها و تعاونیها به مدت 2 ماه تا تاریخ 31 شهریور ماه 1399 همچنین پرداخت مالیات عملکرد دوره مالی منتهی به سال 1398 بصورت اقساط مساوی بلند مدت، سازمان امور مالیاتی از وصول چکهای تقسیط مالیات مربوط به ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر که بابت مالیات، مالیات برارزش افزوده و جرایم دریافت کرده است، خودداری و وصول چکهای این سه ماه، به بعد از آخرین قسط منتقل شود را پیشنهاد داد. بسته پیشنهادی
رییس اتاق تعاون ایران بر اهمیت و تاثیر حوزه بانکی بر کسب و کار و فعالیت های اقتصادی ابراز داشت: اعطای تسهیلات به فعالین اقتصادی با سود 12 درصد و درخواست وثایق نامتعارف باعث عدم رغبت بخش اقتصادی در استفاده از این تسهیلات شده است. لذا درخواست ایجاد کمیته مشترک با حضور اتاق تعاون ایران و بانک مرکزی در مورد نحوی اخذ وثایق و شکل تسهیلات پرداختی وجود دارد.
وی افزود: علیرغم مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در رابطه با عدم کسر اقساط ماهانه و استمهال آن، متاسفانه هیچگونه وحدت رویه در بانک ها وجود ندارد، برای مثال اقساط وام های خودرو از ضامن کسر شده است. همچنین پرداخت تسهیلات مصوب هیت وزیران با نرخ 12 درصد برای جبران خسارت واحدهای آسیب دیده مشروط به عدم قطع همکاری حتی یک نفر نیروی انسانی شاغل در آن کارگاه است، این در حالی است که برخی از کارگران با توجه به شیوع ویروس کرونا بدلیل فضاهای بسته کارگاه های تولیدی ترجیح به قطع همکاری کرده اند و عملا با این شرط پرداخت تسهیلات مقدور نیست.
به گفته این مقام مسئول، موارد مطروحه در حوزه بانکی در 7 بند، در حوزه حمایت از تولید (کالا و خدمات) در 10 بند، در حوزه خدمات الکترونیک، تجارت (کالا) الکترونیک: سامانه های هوشمند در 2 بند و در حوزه مدیریت صادرات و واردات به ویژه تامین اقلام اساسی کشور در 9 بند تهیه شده است.
منبع: ایبِنا
دیدگاه تان را بنویسید