کد خبر: 408959
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۲ ۱۷:۱۶:۵۵
| |

گزارش میدانی از تغییر قیمت خانه در سه ماه‌ونیم گذشته

چرا فروشنده‌ها از فروش ملک صرف‌نظر کردند؟

گزارش میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که در میان فایل‌های فروش مسکن، از هر 10 خانه‌ای که برای فروش گذاشته شده بوده، تقریبا 6 مورد از آنها برای فروش دست نگه داشته‌اند.

چرا فروشنده‌ها از فروش ملک صرف‌نظر کردند؟
کد خبر: 408959
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۲ ۱۷:۱۶:۵۵

اعتمادآنلاین| اتفاقات بازار مسکن در دو سه ماه اخیر به حدی عجیب بوده که حالا باعث شده روایت‌های گوناگونی از وضعیت آتی بازار مسکن شنیده شود. اگرچه کرونا در ایجاد چنین شرایطی بی‌تقصیر نبوده است، اما همین موضوع بهانه‌ای شده که امروز فایل‌های فروش مسکن به حداقل برسد و حتی بسیاری از فروشنده‌ها، از فروش خانه صرف‌نظر کنند.

گزارش میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که در میان فایل‌های فروش مسکن، از هر 10 خانه‌ای که برای فروش گذاشته شده بوده، تقریبا 6 مورد از آنها برای فروش دست نگه داشته‌اند. در مراجعه به چند بنگاه املاک، هنگام تماس با فروشنده‌ها برای بازدید از خانه، این جمله بسیار شنیده شد: «فعلا تصمیم‌مان برای فروش تغییر کرد و از فروش خانه صرف‌نظر کرده‌ایم. »

به نظر می‌رسد انتظار افزایش قیمت مسکن در ماه‌های آینده در این موضوع بی‌اثر نبوده است؛ اگرچه مشاوران املاک نیز به این موضوع دامن می‌زنند و در مراجعه به بنگاه‌های املاک، عنوان می‌کنند اگر می‌توانید، برای فروش دست نگه دارید؛ قیمت‌ها در بازار رو به بالا است.

از نگاه دلالان بازار مسکن، در حال حاضر ریسک تبدیل ملک در بازار افزایش یافته است؛ تا جایی که همین موضوع باعث شده فایل‌های فروش ملک ته‌نشین شده و در مقابل، قیمت‌های پیشنهادی، نجومی شوند؛ به‌طوری که قیمت‌ها با ارزش روز خانه‌ها همخوانی ندارند.

گرانی خانه در سه ماه و نیم گذشته

با این وجود، اگر در سه ماه اخیر، یعنی از قبل از کرونا تا به امروز در میان فایل‌های فروش مسکن دنبال خانه گشته باشید، متوجه می‌شوید قیمت خانه در همین بازه زمانی 3 ماه و نیم حدود 3 میلیون گران شده است.

گذر از میان املاکی‌ها در جنوب تهران، منطقه خانی‌آبادنو حاکی از آن است که خانه‌ای که قبل از سال 99 در اوایل اسفندماه برای فروش متری 9 میلیون تومان برای فروش گذاشته شده بوده، در حال حاضر این خانه 12 میلیون تومان قیمت دارد.

همچنین در منطقه شرق تهران، در خیابان نیروی هوایی، واحد مسکونی نوسازی که اول اسفندماه با قیمت 20 میلیون تومان برای فروش فایل شده بوده، حالا کمتر از 23 میلیون تومان فروخته نمی‌شود.

نبض منطقه‌ای معاملات ملک پایتخت در اردیبهشت ماه 1399 حاکی از آن است که بالاترین رشد ماهیانه قیمت به میزان 25.7 درصد به منطقه 6 تعلق داشته که جزو 10 منطقه پر تقاضای تهران محسوب نمی شود. پس از آن بیشترین رشد قیمت به ترتیب در منطقه 16 به میزان 23 درصد، منطقه 7 بالغ بر 19.7 درصد، منطقه 14 به میزان 14.4 درصد، منطقه 12 بالغ بر 14.1 درصد، منطقه 3 به میزان 13.3 درصد، منطقه 5 بالغ بر 13.2 درصد، منطقه 21 به میزان 12.7 درصد، منطقه 17 بالغ بر 12.6 درصد و منطقه 11 به میزان 12.5 درصد رقم خورده است.

روایت بانک مرکزی از افزایش قیمت‌ها

در این میان، در جدیدترین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن در اردیبهشت ماه امسال، تعداد معاملات، 11 هزار و 310 واحد مسکونی اعلام شده که نسبت به اردیبهشت سال گذشته 6.7 درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین در این گزارش متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران 16 میلیون و 972 هزار و 700 تومان برآورد شده است که نسبت به اردیبهشت سال قبل 33.9 درصد افزایش نشان می‌دهد.

بنا به این گزارش، مجموع تعداد معاملات واحدهای مسکونی شهر تهران در دو ماهه نخست سال‌جاری به 12 هزار و 553 فقره رسید که نسبت به دو ماهه سال گذشته 19.3 درصد کاهش داشته است.

متوسط قیمت هر متر واحد مسکونی در مجموع دو ماهه فروردین و اردیبهشت امسال 16 میلیون و 134 هزار و 300 تومان بوده که نسبت به دو ماهه ابتدایی 98 معادل 34.8 درصد افزایش داشته است. این در حالی است که متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در دو ماهه ابتدایی سال 97 پنج میلیون و 753 هزار و 400 تومان بود که رشد بیش از سه برابری (300 درصدی) قیمت طی دو سال در بازار مسکن تهران رقم خورده است.

افزایش قیمت مسکن به اندازه تورم

تحلیلگران بازار مسکن، دلیل افزایش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر را تغییر شاخص‌های اقتصادی از جمله افزایش قیمت دلار، طلا، مصالح ساختمانی و نرخ دستمزد می‌دانند.

حسام عقبایی، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت مسکن در سال جاری می‌گوید: پیش‌بینی من این است که حداقل تا شهریور ماه قیمت‌ها به روند افزایشی خود ادامه دهند و این افزایش قیمت در شهرهای بزرگ حداکثر به اندازه نرخ تورم خواهد بود.

به اعتقاد وی، سونامی قیمتی نخواهیم داشت. در شهرهای کوچک‌تر احتمالا افزایش قیمت کمتر از نرخ تورم خواهد بود.

افزایش طول دوره انتظار مسکن

یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است: هم اکنون طول دوره انتظار مسکن به بیشترین حد تاریخی خود رسیده است و هیچ گاه به این اندازه نبوده است.

به گفته بهروز ملکی، هرچند نسبت قیمت مسکن به درآمد خانوار در کشورمان طی 3 دهه گذشته با نوساناتی مواجه بوده، اما در مجموع می توان روند کلی آن را صعودی دانست. در چنین شرایطی بدیهی است که طول دوره انتظار مسکن نیز افزایش یافته است.

وی عنوان می‌کند: اطلاعات موجود نیز موید آن است که هم اکنون طول دوره انتظار مسکن به بیشترین حد تاریخی خود رسیده است و هیچ گاه به این اندازه نبوده است.

این کارشناس اقتصاد مسکن تصریح می‌کند: این به معنای آن است که خانوارهای ایرانی فاقد مسکن می بایست برای خرید مسکن، مدت بیشتری (نسبت به پیشینیان) در انتظار بمانند. این موضوع، یکی از دلمشغولی های بزرگ من است.

منبع: خبرآنلاین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها