کد خبر: 416880
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۴ ۱۶:۴۸:۱۵
| |

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی:

کشور به 2500 کمباین برنج در سال نیاز دارد

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در خصوص ویدیوی منتشر شده در فضای مجازی توضیحاتی ارائه کرد.

کشور به 2500 کمباین برنج در سال نیاز دارد
کد خبر: 416880
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۴ ۱۶:۴۸:۱۵

اعتمادآنلاین| چندی پیش ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن یکی از شرکت‌های کمباین سازی داخلی مدعی شد که واردات کمباین برنج با ارز 4200 تومانی خط تولید داخلی را متوقف می کند. در این ویدیو همچنین مطرح شده بود که علت اینکه کمباین داخلی نمی‌تواند با نمونه خارجی آن رقابت کند، به کیفیت ‌آن ربطی ندارد و موضوع پیگیری برخی افراد برای واردات آن است.

در واکنش به این اظهارات رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که این شرکت حدود 5 ماه است که حتی یک پیش فاکتور برای کمباین غلات صادر نکرده و به دلیل اینکه کشور در سال به 2500 کمباین برنج نیاز دارد، جامعه کشاورزی را نمی‌توان معطل تولیدات محدود یک شرکت کرد.

کامبیز عباسی با بیان اینکه برنج دومین غذای اصلی مردم کشور است، گفت: در کشور حدود 620 هزار شالیزار داریم. در ابتدای دولت 10 تا 15درصد اراضی مکانیزاسیون بودند و در 75 تا 90 درصد اراضی کشت و کار دستی انجام می شد، در حالی که از سال 1392 تا به امروز 75 تا 80 درصد اراضی مکانیزه شدند و کشت و کار با ماشین انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه در بخش برنج کشور یک میلیون و 200هزار بهره بردار داریم که این جمعیت با خانواده‌هایشان جامعه 6 میلیون را تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: ابتدای دولت تکلیف شد که شیوه کشت و برداشت برنج تغییر کند و مکانیزه شود، زیرا برازنده نظام جمهوری اسلامی نبود که مردم در شالیزارها و در گل و لای فرو بروند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به ادعای مطرح شده توسط یکی از شرکت‌های کمباین سازی کشور اشاره کرد و گفت: شرکت کمباین سازی ایران مدعی است که واردات کمباین برنج به تولید داخل ضرر می زند و هیچ گونه حمایتی از تولیدات داخل نمی شود. باید به این نکته توجه کرد که کشور در سال به 2500 کمباین برنج نیاز دارد و جامعه کشاورزی را نمی‌تواند معطل تولیدات محدود یک شرکت کرد.

به گفته وی در سال 1397 با تغییر سیاست‌های ارزی، هیات دولت با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی به این نتیجه رسید که کمباین برنج و نشاکاری باید ارز دولتی بگیرند و چون این شرکت ها نتوانستند ارز دریافت کنند، معترض هستند.

عباسی در ادامه گفت:سال 1397 شرکت کمباین سازی ایران یکی از واردکنندگان کمباین از چین بود. بعد از مدتی اعلام کرد که قصد تولید کمباین دارد و نیمه دوم سال 1398 یک نمونه ساخت. این نمونه پس از رفع ایرادات تاییدیه گرفت و این کارخانه اولین کمباین برنج خود را عرضه کرد. البته 80 درصد قطعاتی که در تولید کمباین استفاده می شدند، وارداتی بودند.

وی با اشاره به اینکه این شرکت 12 کمباین برنج ساخته‌است، گفت: از پایان سال 1398 تاکنون به دلیل اینکه ارز دولتی به واردات کمباین تعلق نگرفت، این شرکت حتی یک دستگاه هم تحویل نداده‌است. حدود 5 ماه است که یک پیش فاکتور هم برای کمباین غلات توسط این شرکت صادر نشده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: آنها معترض هستند که چرا کمباین کامل ارز دولتی می‌گیرد ولی وزارت صمت برای واردات قطعات آن ارز تخصیص نمی‌دهد. البته ما اعلام کردیم که این موضوع را باید از وزارت صمت پیگیر شوند.

وی در پایان گفت: کالایی که 80 درصد آن وارداتی است تولید داخل نیست و قیمتی که آنها برای کمباین اعلام کرده‌اند 2.5 برابر قیمت نمونه‌های وارداتی است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها