کد خبر: 434833
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۳ ۱۲:۰۲:۵۲
| |

خودروی کف بازار 100 میلیون شد

از ابتدای سال جاری همزمان با مصوبات کمیته خودرو که در راستای کاهش التهابات بازار ابلاغ می‌شد بازار به‌طور مقطعی روند کاهشی به خود می‌گرفت حال آنکه این بار بازار در مقابل این مصوبات هم از خود مقاومت نشان داد.

خودروی کف بازار 100 میلیون شد
کد خبر: 434833
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۳ ۱۲:۰۲:۵۲

اعتمادآنلاین| تب افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو هنوز فروکش نکرده، این در شرایطی است که طی هفته جاری برخی محصولات موجود در بازار به‌خصوص پرتیراژها، قله‌های جدیدی را فتح کرده‌اند.


در شرایطی بازار خودرو همچنان ملتهب است به نظر می‌رسید آخرین مصوبات کمیته خودرو بتواند همانند پاشویه، تب بازار خودرو را اندکی کاهش دهد، اما این اتفاق نیفتاد. از ابتدای سال جاری همزمان با مصوبات کمیته خودرو که در راستای کاهش التهابات بازار ابلاغ می‌شد بازار به‌طور مقطعی روند کاهشی به خود می‌گرفت حال آنکه این بار بازار در مقابل این مصوبات هم از خود مقاومت نشان داد. بر اساس آخرین مصوبات کمیته خودرو دو خودروساز بزرگ کشور موظف شدند تا پایان سال جاری هر دو هفته یک‌بار فروش فوق‌العاده برگزار کنند. از مسیر این فروش فوق‌العاده‌ها هر ماه حدود 25 هزار دستگاه خودرو به متقاضیان عرضه می‌شود. سهم ایران خودرویی‌ها حدود 18 هزار دستگاه و سهم خودروسازی سایپا 7 هزار دستگاه خواهد بود. همچنین کمیته خودرو مصوب کرد شرط داشتن پلاک فعال در خانواده حذف شود و تنها شخص متقاضی شرکت در قرعه‌کشی نباید پلاک فعال داشته باشد. در کنار تسهیل در روند ثبت‌نام متقاضیان با حذف شرط پلاک فعال در خانواده اما اعضای کمیته خودرو متقاضیان را مکلف کردند تا از فروش‌های فوق‌العاده بعدی 10 درصد از قیمت اعلامی برای خودروی منتخب خود را به یک حساب واسط که در اطلاعیه فروش خودروسازان اعلام می‌شود، واریز کنند. این پول تا زمان مشخص شدن نتیجه قرعه‌کشی در حساب واسط یاد شده بلوکه می‌شود و چنانچه نام متقاضی در میان منتخبان قرعه‌کشی نبود، متقاضی می‌تواند آن را برداشت کند.

پیش‌تر مصوبات کمیته خودرو و همچنین مشخص شدن برنامه فروش‌های فوق‌العاده (فروش‌های فوری سابق) روی قیمت‌های بازار اثر گذار بود و به‌صورت مقطعی منجر به کاهش یا ثبات قیمت‌ها می‌شد. بی‌اثر شدن مصوبات کمیته خودرو روی قیمت‌ها در بازار نشان می‌دهد که سه آیتم نرخ ارز، وضعیت عرضه خودرو به بازار توسط شرکت‌های خودروساز و تورم انتظاری بیشترین تاثیرگذاری را روی قیمت‌ها در بازار خودرو دارد.

در این زمینه یک فعال بازار می‌گوید که التهابات بازار ارز به‌صورت لحظه‌ای به بازار خودرو سرایت می‌کند. او تاکید می‌کند تا زمانی که وضعیت بازار ارز نوسانی باشد قیمت خودرو نیز آرام نمی‌گیرد و به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. این فعال بازارخودرو به عرضه قطره چکانی توسط خودروسازان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید این وضعیت عرضه در کنار نرخ ارز التهابات بازار را تشدید می‌کند.

حال سری به بازار خودرو بزنیم و ببینیم این هفته قیمت‌ها چه میزان رشد را تجربه کردند. پراید 131 به عنوان خودروی کف بازار در حال حاضر با قیمت 102 میلیون تومان داد و ستد می‌شود. ورود پراید 131 به کانال 100 میلیون تومانی به آن معناست که کف قیمت خودرو 9 رقمی شد. دیگر عضو خانواده پراید یعنی پراید 111 نیز این هفته با قیمت 118 میلیون تومان در بازار در دسترس خریداران قرار داشت. تیبا صندوقدار که با حذف خانواده پراید کف قیمت را در بازار را به خود اختصاص می‌دهد از سوی فروشندگان با قیمت 125 میلیون تومان به بازار عرضه شد. دیگر عضو خانواده تیبا یعنی تیبا 2 نیز این هفته با قیمت 137 میلیون تومان در بازار حضور داشت. ساینا نیز که به‌طور معمول قیمتی نزدیک به تیبا 2 دارد با قیمت 138 میلیون تومان در بازار این هفته خرید و فروش شد. نگاهی هم به قیمت خانواده پژو 206 در بازار بیندازیم. 206 تیپ دو با عبور از قیمت 200 میلیون تومان این روزها با قیمت 203 میلیون تومان در بازار قابل خریداری است. تیپ 5 این خودرو و همچنین 206 صندوقدار نیز به ترتیب با قیمت‌های 249 میلیون و 248 میلیون تومان در بازار حضور دارند.

منبع: خبرآنلاین

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها