تامین 741 میلیون دلار ارز برای روغن خام در 7 ماهه امسال
صدیف بیک زاده، مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت، گفت: عمده نیاز روغن کشور از مسیر واردات تامین میشود و ضریب وابستگی به واردات در این کالا نسبت به کالاهای دیگر بیشتر است.
اعتمادآنلاین| مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت از تأمین 741 میلیون دلار ارز برای روغن خام و 664 میلیون دلار ارز برای دانههای روغنی در 7 ماهه امسال خبر داد.
صدیف بیک زاده اظهار کرد: عمده نیاز روغن کشور از مسیر واردات تامین میشود و ضریب وابستگی به واردات در این کالا نسبت به کالاهای دیگر بیشتر است.
وی با بیان اینکه در سال 1399 برنامه اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز برای روغن خام را داریم، گفت: در این راستا باید 1.9 میلیون تن واردات روغن خام انجام شود تا بتوانیم بازار این محصول را تنظیم کنیم.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت با اعلام اینکه بخشی از روغن مورد نیاز از محل دانههای روغنی وارداتی و تولید داخل تامین میشود، تصریح کرد: از حدود 3 میلیون تن دانه روغنی وارداتی 18 درصد آن تبدیل به روغن خام میشود که بخشی از روغن مورد نیاز کشور از این محل تامین میشود.
بیک زاده با اعلام اینکه در 7 ماهه امسال میزان تخصیص ارز برای روغن خام 933 میلیون دلار بوده است، گفت: همچنین در 7 ماهه امسال 773 میلیون دلار نیز برای دانه های روغنی تخصیص ارز شده است. 741 میلیون دلار نیز تامین ارز برای روغن خام و 664 میلیون دلار تامین ارز برای دانههای روغنی در 7 ماهه امسال انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه این تامین تامین ارز ها با یک وقفه معمولاً یک ماهه تبدیل به کالا می شود و از طریق گمرکات ترخیص و وارد کشور خواهد شد، تصریح کرد: هر زمان جریان تامین کالا با هر دلیل از جمله کمبود ارز با مشکل مواجه شود، از این ذخایر راهبردی استفاده می کنیم. موجودی ذخایر شرکت بازرگانی دولتی برای روغن خام مکفی است و حتی تا چند ماه آتی در صورت اختلال در واردات میتوانیم این محصول را در کشور تامین کنیم.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در پایان اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزی تامین و توزیع روغن خوراکی، تولید روغن خوراکی در داخل کشور مطابق برنامه انجام شده و روند تولید نیز ادامه خواهد داشت و نیاز داخلی روغن خوراکی نیز به موقع تامین می شود.
از اواخر شهریورماه مشکلات بازار روغن خبرساز شد؛ تا جایی که در روزهای اخیر برخی فروشگاهها تعداد روغنی که به هر فرد میفروشند را محدود کردند. این وضعیت باعث شده افزایش قیمت روغن هم شده، بهطوریکه شاخص تورم در مهرماه نشان میدهد قیمت در گروه روغن و چربیها نسبت به شهریورماه 16.2 و در مقایسه با مهر سال قبل 34.8 درصد افزایش داشته است. البته طبق اعلام گمرک عدم مبادله اسناد مالکیت بین شرکت خریدار ایرانی و فروشنده خارجی به دلیل تامین نشدن ارز، گره اصلی عدم ترخیص روغن خام وارداتی است که تبعات ناشی از آن در بازار داخلی خود را نشان میدهد. در نهایت ساعاتی پیش معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد که در حال حاضر شرایط روغن خانوار و صنف و صنعت در تعادل قرار دارد و 70 هزار تن از ذخایر برای خانوار در زنجیره تامین در حال توزیع است.
طبق اعلام انجمن صنفی روغن نباتی ایران 50 تا 55 درصد مواد اولیه روغن های جامد، وارداتی و 40 تا 45 درصد نیز از دانههای روغنی تولید داخل استحصال میشود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید