چرا میلیونها تن کالای اساسی مورد نیاز مردم زودتر از انتخابات آمریکا ترخیص نشد؟
تعدادی از نمایندگان مجلس در نامهای به رییسجمهور با ادعای اینکه میلیونها تن کالای اساسی مورد نیاز مردم همزمان با انتخابات ریاست جمهور آمریکا از گمرک ترخیص شده، خواستار شفافسازی در این زمینه شدند.
اعتمادآنلاین| تعدادی از نمایندگان مجلس در نامهای به رییس جمهور با ادعای این که میلیونها تن کالای اساسی مورد نیاز مردم همزمان با انتخابات ریاست جمهور آمریکا از گمرک ترخیص شده، خواستار شفافسازی در این زمینه شدند.
متن کامل نامه نمایندگان به حسن روحانی به شرح زیر است:
«هوالحکیم
جناب آقای روحانی؛ رئیسجمهور محترم
سلام علیکم
همانگونه که استحضار دارید کشور در جنگ اقتصادی تحمیلی نظام سلطه به سرکردگی آمریکای جنایتکار قرار دارد و لذا تمام تصمیمات و تدابیر مسوولان کشور در این شرایط باید متناسب با نیازهای تهاجمی و تدافعی جنگ اقتصادی باشد و با هرگونه شائبه همکاری با دشمن یا بازی در نقشه او باید به اشد وجه مقابله و برخورد نمود.
در چند ماه اخیر میلیونها تن کالای اساسی علیرغم نیاز شدید اقتصاد کشور و معیشت مردم به دلیل عدم هماهنگی میان دستگاههای مختلف اجرایی از جمله بانک مرکزی و وزارت صمت در گمرکات کشور دپو و رسوب شده بود که به عنوان مثال در یکی از بنادر کشور، دهها هزار تن گندم 165 روز، شکر 170 روز، برنج 260 روز، روغن خوراکی 235 روز و کود شیمیایی 240 روز معطل مانده بود.
مجموعا حدود 4 میلیون تن کالای اساسی رسوب شده در 13 بندر کشور طی حدود فقط 10 روز (6 تا 16 آبان) با برگزاری چهار جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و کارگروه تنظیم بازار و جلسه هماهنگی مسوولان اجرایی و نظارتی به شرح ذیل تشکیل و با حذف الزام کد رهگیری تامین ارز، به یکباره دستور ترخیص صادر شد:
1- مصوبه 14گانه جلسه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مورخ 1399/08/06 که 12 آبان توسط آقای نهاوندیان به شش وزیر و رییس کل بانک مرکزی ابلاغ شد.
2- مصوبه محرمانه تکبندی جلسه 178 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مورخ 1399/08/11 (یک روز قبل از ابلاغ مصوبه قبلی!) که 13 آبان ماه توسط آقای نهاوندیان به وزرای اقتصاد، صمت و بانک مرکزی ابلاغ شد؛ در این مصوبه عملا بند هفت مصوبه جلسه قبلی اصلاح و الزام به ارائه کد رهگیری ارزی برای ترخیص کالای اساسی حذف شد.
3- جلسه 11 آبان به منظور ایجاد هماهنگی بین گمرک و دستگاههای نظارتی که در محل وزارت صمت برگزار شد.
4- جلسه فوقالعاده شماره 111 کارگروه تنظیم بازار که روز سهشنبه 1399/08/13 برگزار شد و تصمیمات ده گانه آن با تعیین مسوول و زمان انجام آنها با قید آنی و حائز اهمیت به دستگاههای مسوول 16 آبان توسط آقای قبادی ابلاغ شد.
جناب آقای روحانی!
ما از حل معضلات کشور به صورت فوری توسط دولتمردان و خصوصا ترخیص کالاهای اساسی رسوب شده مورد نیاز کشور ـ که بارها از سوی رهبرانقلاب و نیز نمایندگان مجلس تذکر داده شده بود ـ استقبال و حمایت می کنیم، اما از جنابعالی مجدانه می خواهیم به این شبهه مطرح شده توسط تحلیلگران و افکار عمومی پاسخ دهید که چرا وظایف چند ماهه دولت که نیازمند اراده مجریان بوده است تنها طی چند روز آنهم دقیقا منطبق با زمان بندی انتخابات آمریکا با عجله و حتی در روز تعطیل (13 آبان - میلاد پیامبر اعظم ص) دقیقا مصادف با روز برگزاری انتخابات آمریکا حل و فصل شده است؟ و چه کسی پاسخگوی تلاطم ارزی حاصل از این عجله کاری در آینده خواهد بود؟
آیا عجیب و نگرانکننده نیست دولتی که در افکار عمومی با کمترین محبوبیت تمام ادوار جمهوری اسلامی در سال پایانی خود مواجه است و متهم به پیری و کم کاری است، تمام اقدامات اصلاحی خود را برای ایجاد آرامش در بازار و سفره معیشت مردم بطور فشرده و فوقالعاده و آنی به روزهایی موکول کند که وضعیت رقابت انتخاباتی بین ترامپ و بایدن (دو نماد ظلم و ستم علیه مظلومان جهان و خصوصا مردم ایران عزیز) تعیین تکلیف می شود؟
آقای رئیسجمهور!
جنابعالی در شعارهای انتخباتی خود گفته بودید که هفتاد درصد مشکلات اقتصادی کشور ریشه در بیتدبیری داخلی دارد و سهم تحریم کمتر است و البته برای رفع تحریم هم وعده کرده بودید که چرخ اقتصاد همزمان با سانتریفیوژ بچرخد و چنان رونق اقتصادی ایجاد خواهید کرد که مردم از یارانههای ماهیانه بی نیاز شوند؛ اما اکنون علاوه بر نابسامانی اقتصادی و عدم تحقق وعدهها ـ ناشی از اعتماد کامل به غرب و گذاشتن تمام تخم مرغها در سبد پاره شده برجام ـ اتفاق خطرناک تری پیش چشم مردم در حال وقوع است که با توهم تاثیرگذاری غرب و خصوصا آمریکاییها در سرنوشت جریانات سیاسی کشور و غربگرایان در انتخابات آینده، استقلال سیاسی و اقتصادی کشور دچار آسیب جدی خواهد شد و در این میانه آنچه به گروگان گرفته شده، سفره و معیشت مردم است.
لذا از جنابعالی درخواست می کنیم ضمن توضیح به افکارعمومی در این خصوص، علاوه بر تلاش مستمر با تکیه بر توانمندیهای داخلی و همکاری و تعامل با مجلس یازدهم و قوه قضاییه (که در حال گره گشایی از گمرک و تولید است) مراقبت نمایید تا منافع ملی و معیشت مردم بیش از این به اتفاقات خارجی گره نخورد و به طور جدی مانع شوید که کشور از سوراخ اعتماد به وعده آمریکا دوباره گزیده شود.
والسلام علیکم و رحمه الله
سهشنبه 27 آبان 1399»
این نامه به امضای ابوالفضل ابوترابی، زهره الهیان،هادی بیگی نژاد، محسن پیرهادی، مجتبی توانگر، محمد رشیدی، جلال رشیدی کوچی، ابراهیم رضایی، اقبال شاکری، مالک شریعتی نیاسر، مصطفی طاهری، مهدی طغیانی، حسین عباسزاده امامی، ابوالفضل عمویی، احمد حسین فلاحی، حجت الله فیروزی، فاطمه قاسمپور، روحالله متفکرآزاد، الیاس نادران، روحالله نجابت و علیرضا نظری رسیده است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید