کد خبر: 446208
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۸ ۱۳:۴۰:۴۴
| |

برنامه‌های بانک مرکزی برای تقویت بازار سرمایه؛

سقف نرخ سود بین بانکی 20 درصد شد

رییس کل بانک مرکزی در خصوص برنامه‌های این بانک برای تقویت بازار سرمایه اعلام کرد: بانک مرکزی تأسیس صندوق‌های جدید سرمایه‌گذاری بادرآمد ثابت توسط بانک‌ها را بلامانع می‌داند.

سقف نرخ سود بین بانکی 20 درصد شد
کد خبر: 446208
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۸ ۱۳:۴۰:۴۴

اعتمادآنلاین| رییس کل بانک مرکزی در خصوص برنامه‌های این بانک برای تقویت بازار سرمایه اعلام کرد: بانک مرکزی تأسیس صندوق‌های جدید سرمایه‌گذاری بادرآمد ثابت توسط بانک‌ها را بلامانع می‌داند. به منظور تقویت بازار سرمایه و نیز ارتقای نقش بانک‌ها در اطمینان‌‌بخشی به فعالیت سرمایه‌گذاران در آن بازار، مواردزیر را به عنوان نظر بانک مرکزی درجلسه شورای عالی بورس اعلام کردم.

وجود و گسترش فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری فعال در بازار سرمایه، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاران است.ضمن توصیه به افزایش ظرفیت سرمایه‌گذاری دراین‌گونه صندوق‌ها، بانک مرکزی نیز برای کمک به تحقق این موضوع در خصوص صندوق ‌هایی که بانک‌ها مدیریت صندوق را به عهده دارند، افزایش سقف صندوق‌های با درآمد ثابت را تا مبلغ سی هزار میلیارد تومان بلامانع می‌داند.

بانک مرکزی تأسیس صندوق‌های جدید سرمایه‌گذاری بادرآمد ثابت توسط بانک‌ها را بلامانع میداند. برای شرکت‌های تأمین سرمایه متعلق به بانک‌ها که متقاضی افزایش سرمایه هستند، تمهیدات لازم برقرارخواهد شد و از تسهیلات فوق نیز برخوردار خواهند بود.

با توجه به نرخ سیاستی اعلام شده، بانک مرکزی نسبت به این نرخ در بازار بین بانکی پایبند و برنامه‌ریزی لازم در همین رابطه انجام داده است.بانک‌ها نیز توافق کرده‌اند با توجه به شرایط برخی از بانک‌های ناتراز، نرخ سودبین بانکی را حداکثر 20 درصد تعیین وعملیاتی کنند. عدم رعایت نرخ سودمصوب شورای پول واعتبار به هیچ‌وجه مجاز نیست.لذا، بانک‌ها ملزم به رعایت نرخ‌های مصوب سود سپرده‌ها هستند.بازرسان حوزه نظارت بانک مرکزی تخلفات گزارش شده دربانک‌ها را از روز شنبه شروع به رصد کرده‌اند و برای اعمال قانون گزارش خواهند داد. رییس کل بانک مرکزی از آمادگی نظام بانکی برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به خانواده‌های یارانه‌بگیر فاقد حقوق ثابت خبر داد و گفت: این تسهیلات در صورت موافقت دولت و تقبل مابه التفاوت نرخ سود این تسهیلات، از محل تسهیلات کرونایی پرداخت خواهد شد.

عبدالناصر همتی در نشست معاون اول رییس‌جمهوری با مدیران ارشد شبکه بانکی که به منظور بررسی عملکرد و برنامه‌های نظام بانکی در سال جهش تولید برگزار شد، گفت: 80 الی 90 درصد تامین مالی پروژه‌های کشور بر عهده نظام بانکی است و با توجه به پیچیدگی‌های شرایط کنونی، حفظ آرامش نظام بانکی باید در اولویت باشد.

وی با بیان اینکه کنترل همزمان نرخ تورم، نقدینگی و نرخ ارز و مراقبت از سایر بازارها و نیز حمایت از جهش تولید شرایط پیچیده‌ای را برای بانک مرکزی و نظام بانکی ایجاد کرده است، گفت: همچنین تکالیف دولت و مجلس به نظام بانکی با وجود تحریم‌ها و کاهش شدید درآمدهای نفتی به این پیچیدگی افزوده که خوشبختانه نظام بانکی تاکنون از این آزمون سربلند بیرون آمده است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ناکامی دشمنان در تحقق هدف فروپاشی اقتصادی کشور گفت: واضعان فشار حداکثری با ایستادگی ملت و مسوولان، ناکام شدند و بحمدلله در آینده ثبات بیشتری در اقتصاد خواهیم داشت.

همتی همچنین با پیش بینی بهبود شاخص‌های اقتصادی در آبان ماه نسبت به ماه قبل گفت: رشد بخش غیرنفتی کشور در نیمه دوم سال گذشته بهبود یافت و در سه ماهه اول امسال کمتر از یک درصد منفی شد و این مهم ریشه در حمایت بانک‌ها از جهش تولید به ویژه پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به بخش‌های اقتصادی و تولیدی کشور دارد؛ به‌طوری که سرمایه در گردش بخش‌های صنعت و کشاورزی به ترتیب 74 و 69 درصد رشد داشته است.

رییس شورای پول و اعتبار، اصلاح ناترازی بانک‌ها، تداوم ارایه تسهیلات هدفمند به بخش‌های اقتصادی در کنار کنترل نقدینگی و مدیریت بازار ارز را سه اقدام مهم بانک مرکزی در سال جاری دانست و افزود: اصلاح ترازنامه بانک‌ها و بهبود‌های صورت گرفته در آنها ادامه خواهد داشت و بانک مرکزی با قبول سرپرستی برخی موسسات اعتباری ناتراز در این مسیر مصمم است.

وی ادامه داد: مدیریت ترازنامه بانک‌ها و نحوه رشد آنها بر اساس توانمندی‌های واقعی و نیز ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح که تا پایان آذر ماه نهایی می‌شود از دیگر اقدامات بانک مرکزی در این خصوص است. همتی همچنین رشد 60 درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی در شش ماهه نخست سال جاری را مثبت ارزیابی کرد و افزود: حمایت بانک‌ها از جهش تولید به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

رییس کل بانک مرکزی افزود: کل تامین ارز کشور با وجود تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی از ابتدای سال تاکنون معادل 21.7 میلیارد دلار بوده که از این میزان 6.7 میلیارد دلار مربوط به کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی بوده و 15 میلیارد دلار نیز از طریق سامانه نیما و واردات در مقابل صادرات تامین شده است. خوشبختانه نرخ ارز در روزهای گذشته کاهنده بوده و با توجه به انتظارات مثبت ایجاد شده در خصوص رشد اقتصادی این روند با ثبات تداوم خواهد داشت و تعادل و آرامش در بازار برقرار خواهد بود.

رییس کل بانک مرکزی همچنین از آمادگی نظام بانکی برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به خانواده‌های یارانه‌بگیر فاقد حقوق ثابت خبر داد و گفت: این تسهیلات در صورت موافقت دولت و تقبل مابه‌التفاوت نرخ سود این تسهیلات، از محل تسهیلات کرونایی پرداخت خواهد شد.

منبع: تعادل

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها