کد خبر: 460982
|
۱۳۹۹/۱۱/۰۷ ۰۹:۰۷:۱۷
| |

دردسرهای فروش طلای قسطی برای خریدار!

یکی از مشکلاتی که اخیرا مردم و به طور خاص، بانوان با آن مواجه شده اند، تغییر قیمت نهایی طلایی است که قبلا به صورت قسطی خریداری کرده اند و حالا اقساط آن در حال پایان یافتن است.

دردسرهای فروش طلای قسطی برای خریدار!
کد خبر: 460982
|
۱۳۹۹/۱۱/۰۷ ۰۹:۰۷:۱۷

اعتمادآنلاین| این معضل زمانی ایجاد می شود که قیمت طلا به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند، در این شرایط فروشنده ای که طلا را به قیمت روز و در توافقی شفاهی با خریدار به صورت قسطی به روش رسانده، با قرار گرفته قیمت این کالا بر نمودار صعود به این نتیجه می رسد که باید ما به التفاوت کالایی که قبلا به صورت قسطی به فروش رسانده را از خریدار بستاند و اینجاست که مشکل ایجاد شده و خریدار متضرر می شود.

در یکی دو سال اخیر که قیمت طلا به شکل عجیب و غریبی رو به فزونی گذاشت و بویژه در یکسال اخیر، این مشکل بیشتر خود را نشان داد و بانوانی که تنها راه سرمایه گذاری یا تبدیل به احسن کردن سرمایه های اندک نقدی شان را خرید طلا آنهم به صورت قسطی می دانستند، حالا با مشکل افزایش قیمت غیر منتظره کالایی که چند ماه پیش خریده بودند، مواجه شده اند، برای مثال وقتی اقساط انگشتری که 6 ماه پیش به مبلغ 8 میلیون تومان آنهم به صورت اقساط خریده اند، تمام می شود تازه متوجه می شوند که مثلا باید یک میلیون تومان دیگر هم در قبال افزایش نرخ طلا در بازار بپردازند!

خرید قسطی طلا کار امسال و پارسال نیست، در واقع این نوع خرید طلا همیشه در ایران وجود داشته است، اما اینروزها این نوع خرید، با توجه به افزایش نابسامان قیمت ها مشکلاتی را برای خریدار و فروشنده ایجاد کرده است، هرچند نکته عجیب کار اینجاست که وقتی نرخ طلا کاهش پیدا می کند، فروشنده حاضر به کم کردن مابه التفاوت ایجاد شده از نرخ کالای فروخته شده به نفع خریدار نخواهد بود و این مسئله تنها به حساب بدشانسی خریدار گذاشته می شود و صد البته که این نکته آخر درخصوص تمامی کالاها صدق می کند و حق عموما با فروشنده است!

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اراک عقیده دارد که از آنجاکه طلا کالایی است که دچار نوسان قیمت است در نتیجه نمی‌توان آن را به صورت قسطی خرید و فروش کرد.

غلامرضا پورتوکل اظهار کرد: برای خرید طلا به صورت قسطی باید رضایت طرفین جلب و نرخ خرید مشخص شود، در غیر این صورت خرید طلا به صورتی که نرخ آن مشخص نباشد شرعا مشکل دارد مگر اینکه نحوه معامله به صورت قطعی مشخص شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اراک بیان کرد: معامله به این صورت ممکن است ضرر هر دو طرف یا ضرر یک طرف و سود طرف دیگر و در نهایت نارضایتی را به همراه داشته باشد. هر خرید و فروشی باید به صورت قطعی و با قرارداد مشخص انجام شود.

پورتوکل بیان کرد: در حال حاضر بازار طلا با توجه به نوسان قیمت در وضعیت رکود قرار دارد. اگر قیمت طلا با کشورهای دیگر همخوانی و تعادل نداشته باشد، موجب سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه نسبت به ماه گذشته معاملات طلا حدود 16 درصد کاهش داشته است، گفت: در این مدت برخی واحدهای این صنف نیز به دلایل مختلف به تعطیلی کشیده شده‌اند که البته این تعطیلی در تمامی صنوف وجود دارد و تنها مربوط به صنف طلافروشی نیست.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها