رییس اسبق پژوهشکده بانک مرکزی مطرح کرد:
سیگنال منفی به اقتصاد در پی اختلاف مجلس با دولت/بودجه سه دوازدهم فضای ناامنی را در بازار و اقتصاد ایجاد میکند
احمد مجتهد، کارشناس امور بانکی اظهار داشت: اگر دولت در دو هفته زمان مقرر نسبت به اصلاح بودجه اقدام نکند، به سمت بودجهبندی یک دوازدهم و سه دوازدهم میرویم که به طور قطع بودجه سه دوازدهم باز هم فضای نااطمینانی را در بازار و اقتصاد ایجاد میکند که به ضرر کشور تمام میشود.
اعتمادآنلاین| احمد مجتهد درباره آثار اقتصادی اقدام مجلس از رد کلیات لایحه بودجه 1400 اظهار داشت: اینکه نه بودجه تلفیقی تصویب شد و نه بودجه دولت، باعث ایجاد نااطمینانی در بازارها میشود و آثار سوئی در بازار ارز و سرمایه و به تبع آن سایر بخشهای اقتصادی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه اختلاف بین دولت و مجلس سیگنال خوبی به اقتصاد نمیدهد، تاکید کرد: اقدام مجلس در رد کلیات بودجه علامت منفی به اقتصاد است و برای کشورهای خارجی هم نشان دهنده عدم توافق بین دولت و مجلس است که باعث ضعف دولت در مذاکرات خارجی میشود.
رییس اسبق پژوهشکده پولی و بانکی افزود: اگر دولت در دو هفته زمان مقرر نسبت به اصلاح بودجه اقدام نکند، به سمت بودجهبندی یک دوازدهم و سه دوازدهم میرویم که به طور قطع بودجه سه دوازدهم باز هم فضای نااطمینانی را در بازار و اقتصاد ایجاد میکند که به ضرر کشور تمام میشود.
مجتهد ادامه داد: یکی از آثار نااطمینانی در بازارها افزایش قیمت است و از نظر بین المللی هم برای کشورمان وجه خوبی نخواهد داشت.
وی درباره یکی از اختلاف بین مجلی و دولت نسبت به تعیین تکلیف ارز 4200 تومانی گفت: اظهارات زیادی درباره حذف ارز 4200 تومانی شده و اغلب کارشناسان اقتصادی هم موافق تغییر نرخ ارز ترجیحی هستند اما آثار ارز 11 هزار و 500 تومانی و 17 هزار و 500 تومانی مشخص نیست فعلا نمیتوان درباره اثرگذاری هر یک از این ارقام با اطمینان صحبت کرد. البته نظر بانک مرکزی این است که تغییر این نرخ تا 17500 تومان آثار تورمی بر جای خواهد گذاشت.
رییس اسبق پژوهشکده بانک مرکزی افزود: از سوی دیگر مجلس تصمیمات دست و دلبازانهای گرفته و به دنبال استفاده از این مابه التفاوت در بخشهای دیگر است. اما به هر صورت کشور با کسری بودجه مواجه بوده و درآمدهای نفتی متاثر از تحریمها بسیار کاهش یافته و مجلس در حقیقت به دنبال درآمدسازی است.
مجتهد تاکید کرد: هدف مجلس این است که پرداختها به اقشار ضعیف را افزایش دهد و مخارج خاص در نظر گرفته، بنابراین ناچار است که درآمدسازی کند. اما باید توجه داشته باشیم که افزایش سقف یارانهها اثر تورمی دارد و باید از مجلس پرسید که چه انگیزهای دارد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید