کد خبر: 470258
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۸ ۱۱:۴۷:۰۴
| |

یک مقام مسئول تشریح کرد:

سدهای تهران به لحاظ آب رضایت‌بخش نیستند/ احتمال قطعی آب در تابستان چقدر است؟

محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به کاهش 64 میلیون متر مکعبی حجم ذخایر سدهای پنجگانه از مردم خواست: مصرف بهینه را مدنظر قرار دهند تا به منابع محدود و ذخایر سدها فشار وارد نشود.

سدهای تهران به لحاظ آب رضایت‌بخش نیستند/ احتمال قطعی آب در تابستان چقدر است؟
کد خبر: 470258
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۸ ۱۱:۴۷:۰۴

اعتمادآنلاین| محمد شهریاری درباره آخرین وضعیت ذخایر آبی سدهای تهران اظهار داشت: در حال حاضر مجموع ذخیره سدهای پنجگانه تهران 567 میلیون متر مکعب است که در مقایسه با روز مشابه سال گذشته که 631 میلیون متر مکعب بود 64 میلیون متر مکعب کاهش ذخیره داریم.

سدهای تهران چقدر آب دارند؟

به گزارش ایلنا، وی با اشاره به میزان ذخایر سدها به تفکیک افزود: اکنون سد امیرکبیر 101 میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد در حالی که سال گذشته در چنین روزی 105 میلیون متر مکعب آب داشت، لتیان 28 میلیون متر مکعب آب دارد و در روز مشابه سال گذشته 36 میلیون متر مکعب آب داشته است، سد لار امسال 24 میلیون متر مکعب و سال گذشته 28 میلیون مترمکعب، سد طالقان 268 میلیون متر مکعب امسال و سال گذشته 276 میلیون متر مکعب و ماملو امسال 145 میلیون متر مکعب و سال گذشته به میزان 185 میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشته است.

فقط 379 میلیون متر مکعب آب وارد مخازن شده است

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به کاهش 64 میلیون متر مکعبی حجم ذخیره آبی سدها گفت: از ابتدای سال آبی (اول مهرماه- تاکنون) 379 میلیون متر مکعب آب به دریاچه سدهای پنجگانه تهران وارد شده که این میزان در مقایسه با 396 میلیون متر مکعب سال گذشته 4 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در 16 روز اسفند ماه امسال میزان ورودی‌ آب به سدها با کاهش 45 درصدی مواجه شده، ادامه داد: این کاهش به این معناست که روند ورودی آب به سدها با افت شدیدی مواجه شده، بطوری‌که ما از ابتدای اسفند تا شانزدهم اسفند ماه سال گذشته 91.9 میلیون متر مکعب ورودی داشتیم، اما امسال در این مدت حجم ورودی به 51 میلیون متر مکعب رسیده است.

دلایل کاهش آورد سدها

شهریاری یکی از دلایل کاهش میزان آورد را کم شدن نزولات و ریزش‌های جوی دانست و گفت: از ابتدای سال آبی امسال تاکنون 191 میلی‌متر بارش در سطح استان داشتیم که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته که 252 میلی‌متر بوده 24 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

کاهش 90 درصدی بارندگی در اسفندماه

وی با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در اسفندماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خاطرنشان کرد: سال گذشته در 16 روز اسفندماه 85 میلی‌متر بارندگی داشتیم در حالیکه امسال این میزان بارش به 5٫2 میلی‌متر رسیده است و این یعنی بیش از 90 درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم که همین موضوع بر روی روان‌آب‌ها اثر گذاشته و میزان آب ورودی به سدها کم شده و بر همین اساس شاهد کاهش 64 میلیون متر مکعبی ذخیره آب در مخازن سدها هستیم.

ذخایر برفی رضایت‌بخش نیست

این مقام مسئول در شرکت آب منطقه‌ای تهران ابراز امیدواری کرد که بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در روزهای باقیمانده از اسفندماه و همچنین در فروردین ماه بارش‌های نرمالی داشته باشیم تا بخشی از کمبودهای کاهش بارندگی و ورودی آب به سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران جبران شود، در غیر اینصورت ذخیره برفی فعلی برای آبگیری سدها رضایت‌بخش نیست.

شرایطی که کرونا به 5 سد تهران تحمیل کرد

وی در ادامه یادآور شد: شرایط کرونایی حاکم در کشور و استان تهران روند رو به رشد مصرف آب را به سیستم تامین و انتقال آب تحمیل کرده است که بخشی از آن را در کاهش حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران شاهد هستیم.

بهینه مصرف کنیم تا به سدها فشار وارد نشود

شهریاری از مردم خواست با توجه به فصل خانه‌تکانی و استفاده زیاد از آب حتما مصرف بهینه را مدنظر قرار دهند تا افزایش مصرف ناشی از رعایت پروتکل‌های بهداشتی به منابع محدود و ذخایر سدها فشار وارد نکند و بتوانیم در پیک مصرف با‌ کم‌ترین چالش آب مطمئن و پایدار تهران و کرج را تامین کنیم.

احتمال قطعی آب در تابستان چقدر است؟

وی در ادامه درباره احتمال قطعی آب با توجه به کاهش بارندگی و افزایش مصرف توضیح داد: ما اکنون به لحاظ ذخیره آبی با کاهش 64 میلیون متر مکعبی مواجه هستیم، البته هنوز به فصل آبگیری سد و بارش‌های انتهای اسفند امیدواریم، شاید در فروردین و اردیبهشت ماه شرایط باثبات‌تری به لحاظ بارش‌های بهاری و آبگیری سدها داشته باشیم.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌ریزی و مدیریت مخازن سدها به نحوی است که تا انتهای سال آبی جاری با چالش جدی مواجه نشویم و ذخیره مخازن سدها به نحوی است که ما را دچار مشکل نکند ولی در صورت نیاز در خصوص احجام استراتژیک ذخیره آب مخازن سدها در انتهای شهریورماه تجدیدنظر می‌کنیم.

چالش تهران در سال آبی آینده

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به ظرفیت ذخیره سدها و پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته مشکل جدی در تامین آب شرب تابستان سال آتی و پیک مصرف نداشته باشیم، اما ممکن است سال آبی آینده چالشی‌تر از امسال باشد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها