کد خبر: 473479
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۶ ۱۷:۰۱:۰۰
| |

دلار 10 هزار تومانی بستگی به مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد

اگر ما به fatf نپیوندیم حتی اگر به برجام بازگردیم و تحریم‌ها هم کمرنگ شوند، همچنان در بازار ارزمان مشکل داریم. حتی اگر نفت هم بتوانیم بفروشیم از نقل و انتقالات پولی معذوریم و ارزی به کشورمان نمی‌آید

دلار 10 هزار تومانی بستگی به مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد
کد خبر: 473479
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۶ ۱۷:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| از روز گذشته بازار ارز فراز و نشیب خود را از سر گرفته و در شرایط بلاتکلیف سیاستگذاران در این روزها، هر یک از کارشناسان سناریوی متفاوتی را برای نرخ ارز سال 1400 مفروض می‌گیرند.

در میان تضارب‌آرا بر سر معرفی مهمترین عامل اثرگذار در بازار امسال، سهراب اشرفی، تحلیل‌گر بازار ارز دست روی عامل متفاوتی می‌گذارد و پیوستن یا نپیوستن ایران به fatf را اثرگذارترین تصمیم بر نوسانات سال جاری میداند.

او می‌گوید: سه عامل مهم وجود داشت که سال 99 بازار ارز ما را تحت تاثیر قرار داد و عامل اصلی نوسانات بود، این سه عامل اکنون همچنان پابرجا و احتمالا در سال 1400 هم اثرگذار است.

به گفته او اولین عامل اولی پاندمی کرونا، دومی افزایش شدت‌ تحریم‌های آمریکا و سومی بحث fatf است. این کارشناس عنوان می‌کند: در سال 1400 آنچه برای بازار ارز ما از همه چیز مهم‌تر است موضوع fatf است. مجمع قرار شده در فرودین ماه همین سال آن را تعیین تکلیف کند. بعد از تعیین تکلیف ما با fatf ، تکلیف نوسانات نرخ ارز و افزایش یا کاهش ارزش پول ملی ما در امسال نیز روشن می‎‌شود.

اشرفی ادامه می‌دهد: اگر ما به fatf نپیوندیم حتی اگر به برجام بازگردیم و تحریم‌ها هم کمرنگ شوند، همچنان در بازار ارزمان مشکل داریم. حتی اگر نفت هم بتوانیم بفروشیم از نقل و انتقالات پولی معذوریم و ارزی به کشورمان نمی‌آید. پس برطرف شدن مشکل تحریم‌ها تنها 50 درصد مشکلات بازار ارز ما را حل می‌کند. اگر به برجام بازنگردیم هم با پذیرش ftaf می‌توان در تراز تجاری کشور تغییرات مثبتی ایجاد کرد و وضع بازار ارز را بهبود بخشید اما برعکس آن نشدنی نیست.

به باور این تحلیلگر اگر امسال با بهتر شدن کرونا ما هم به fatf بپیوندیم و مشکلات برجام را حل کنیم، برخلاف گفته برخی تحلیلگران که دلار کمتر از 20 هزار تومان را برای 1400 منطقی نمی‌دانند، ممکن است دلار تا 10 هزار تومان هم کاهش پیدا کند.

البته در ادامه حرف‌هاش تاکید می‌کند: برای رسیدن به این نرخ لازم است تفکر دولت، مجلس و نهادهای حاکمیتی تغییر کند و دست به دست هم بدهند تا تولید و صادرات را هم بهبود ببخشند. نه این که دولت دائما دنبال پوشش کسری‌ بودجه‌اش با افزایش قیمت دلار باشد.

او می‌افزاید: دولت و مجلس در این زمینه توانمند نیستند. لازم است دولتی روی کار بیاید که بتواند یک سناریو اقتصادی قدرتمند را دنبال کند. البته امسال دو دولت نصفه و نیمه داریم و بعید است به اعمال یک برنامه جدی برسیم بنابراین همین که دولت و مجلس جلوی پای بخش خصوصی سنگ اندازی نکند کافی است.

منبع: تجارت‌نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها