کد خبر: 473529
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۷ ۱۲:۲۱:۰۰
| |

بیش از 60 درصد مردم درآمد متوسط به پایین دارند

کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از عدم کنترل قیمت ارز در سال 99 گفت: در سال گذشته نتوانستیم حوزه عرضه را به خوبی کنترل کنیم. در حالی که بر اساس تجربه 50 ساله اخیر این کار کاملا امکان پذیر است.

بیش از 60 درصد مردم درآمد متوسط به پایین دارند
کد خبر: 473529
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۷ ۱۲:۲۱:۰۰

اعتمادآنلاین| یحیی آل اسحاق در مصاحبه با رادیو قدرت پول ملی و قدرت خرید مردم را دو موضوع مهم در حوزه کلان اقتصادی و مدیریتی دانست و گفت: متاسفانه قدرت پول ملی ما در مقابل ارز خارجی کم ارزش شده ست. یک زمان در مقابل هر چهار هزار یا پنج هزار تومان یک دلار بود الان حدود بیست و چند هزار تومان یک دلار است یعنی قدرت پول ملی تا این حد تضعیف شده است.

وی افزود: نتیجه این کار در حوزه‌های مختلف از جمله در معیشت مردم، تامین مواد اولیه و واردات اثر منفی دارد و اگر این مدیریت نشود آثار سوء‌اش در جامعه به ویژه در حوزه تولید نقش کاملا جدی دارد.

وی ضمن بیان کاهش قدرت خرید مردم گفت: مردم ما از نظر طبقه بندی از وضعیت خاصی برخوردارند. بالای 60 درصد از مردم ما دارای درآمدهای متوسط به پایینند. تورمی که حاصل از پایین آمدن قدرت خرید پول می‌شود به هم اثر می‌کند مخصوصا به این گروه. این مجموعه یا کارمندان دولت هستند و یا حقوق بگیر بخش خصوصی‌اند و یا کاسبان جزء هستند که معمولا با درآمدهای شبه ثابتی رو به رو هستند.

آل اسحاق افزود: هزینه‌های این گروه در 5 حوزه درآمدشان را خرج می‌کنند. معیشت، اجاره مسکن، پوشاک، بهداشت و آموزش. 75 درصد از درآمد این مجموعه در این پنج حوزه صرف می‌شود. متاسفانه اگر تورم عمومی حدود 40 درصد باشد، تورم این حوزه بالای 70 درصد است. یعنی گرانی که شامل این گروه می‌شود نزدیک به دو برابر تورم کلی جامعه است. فشارهای عظیمی به این مردم به دلیل قدرت خرید پایین‌شان وارد می‌شود. وقتی درآمدش به آن 5 حوزه رفت دیگر قدرتی ندارد برود و محصول دیگری بخرد. فرش خانه‌اش را عوض کند و یا لوازم خانگی بخرد که باعث افزایش تولید شود. لذا اثر این مستقیما روی تولید و تقاضای کالای داخلی می‌رود.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها