کد خبر: 474768
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۱۳:۱۷:۲۷
| |

هادی کهولی در یادداشتی نوشت:

سه چالش صنعت آب در سال 1400

سال جدید از راه رسیده و طبیعت جامه نو به خود پوشیده است، نو شدن سال همیشه فرصتی برای نو شدن رویکردها و تجدید نظر در روش‌هاست، از این رو در این یادداشت سه چالش اصلی صنعت آب در سال جاری به اختصار معرفی می‌گردد تا با همکاری و همدلی دستگاه اجرایی و بدنه مهندسی صنعت، بتوانیم به بهتر شدن حالمان در سال جدید امیدوار باقی بمانیم. 

سه چالش صنعت آب در سال 1400
کد خبر: 474768
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۱۳:۱۷:۲۷

اعتمادآنلاین| سال جدید از راه رسیده و طبیعت جامه نو به خود پوشیده است، نو شدن سال همیشه فرصتی برای نو شدن رویکردها و تجدید نظر در روش‌هاست، از این رو در این یادداشت سه چالش اصلی صنعت آب در سال جاری به اختصار معرفی می‌گردد تا با همکاری و همدلی دستگاه اجرایی و بدنه مهندسی صنعت، بتوانیم به بهتر شدن حالمان در سال جدید امیدوار باقی بمانیم.

به گزارش تعادل، چالش پروژه‌های نیمه‌تمام: یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت احداث در تمام بخش‌ها از جمله در بخش آب پروژه‌های نیمه‌تمام می‌باشد، ده‌ها هزار پروژه نیمه‌تمام و نیمه‌جان در گوشه‌کنار این مرزوبوم رها شده و علاوه ‌بر اینکه ده‌ها هزار میلیارد تومان سرمایه ملی بدون استفاده و قبل از رسیدن به بهره‌برداری در معرض استهلاک قرار گرفته است همچنین باعث مستهلک شدن نیروهای انسانی کارفرمایی و پیمانکاری و مهندسی کشور در این بخش شده است. راهکارهایی همچون امکان استفاده از سرمایه‌گذاری و مشارکت عمومی و خصوصی، خاتمه دادن قراردادهای بلاتکلیف، رعایت عدالت بودجه‌ای برای سال جاری از جمله اقدامات مدیریت چالش یادشده می‌تواند باشد.

چالش استقرار دولت جدید: سال جاری سال انتخابات و سال تغییر دولت خواهد بود، یکی از چالش‌های تمام بخش‌ها از جمله بخش آب، بلاتکلیفی‌های ناشی از تغییرات خواهد بود، مدیران از اردیبهشت ماه درگیر بلاتکلیفی و مشغله‌های انتخاباتی شده و سپس تغییرات در دستگاه‌های اجرایی چندین ماه بلاتکلیفی برای صنعت به همراه خواهد داشت. راهکارهایی همچون مطالبه تسریع در تصمیم‌گیری‌ها همزمان با استقرار دولت جدید و همچنین مشارکت فعالانه سندیکاهای تخصصی در فرایند انتخاب مدیران اجرایی مربوطه می-تواند از راهکارهای مقابله با چالش یادشده باشد.

چالش محدودیت بودجه عمرانی: دولت دوازدهم و همچنین دولت آتی به دلیل کاهش درآمدهای نفتی، دچار کسری شدید بودجه بوده و این کسری معمولا در کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در طرح‌های زیرساختی خود را نشان می‌دهد. راهکارهایی همچون تلاش برای تقویت بیشتر روش‌های جدید تامین مالی پروژه به خصوص تقویت مشارکت عمومی و خصوصی، پیگیری استفاده از اوراق بدهی برای پیشبرد پروژه‌ها از جمله راهکارهای پیشرو برای مدیریت این چالش خواهد بود. در مجموع به نظر می‌رسد که سال جاری سالی دشوار برای صنعت آب خواهد بود، اگرچه امیدهایی از جمله امکان گشایش‌های بین‌المللی، موضوع گردش دولت و مسوولان اجرایی به شرط مستقر شدن دولت توسعه‌گرا می‌تواند امیدهای پیشروی صنعت باشد ولیکن در مجموع سال جاری، همچنان سال سختی برای صنعت خواهد بود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها