وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
احتما خرید بیشتر گندم با افزایش تولید
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تولید بذر غنیشده گندم در کشور از پیشبینی این وزارتخانه برای خرید بیشتر گندم ، کلزا و چغندر قند در سال جاری خبر داد و گفت:موفق شدهایم 2 هزار تن بذر هیبرید دانههای روغنی را تولید کنیم.
اعتمادآنلاین| سیدکاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز (سهشنبه 17 فروردین) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و بعد از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی درباره توزیع نهادههای دامی اظهار داشت: حدود 70 درصد بخش زراعت را گندم تشکیل میدهد و برنامهریزیهای خوبی برای سال جاری صورت گرفته است چرا که شاکله اصلی بخش زراعت گندم است.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی افزود: 315 هزار تن بذر گواهی شده درجه یک گندم را موفق به تولید شدهایم این در حالی است که این رقم در سال 99 به 433 هزار تن رسید که حکایت از رشد 36 درصدی دارد همچنین غنیسازی بذر گندم هم انجام شده است و تلاش کردیم با این کار ضمن توجه ویژه به سلامت مردم افزایش غلظت هم داشته باشیم که برای این کار 115 هزار تن را به صورت رایگان غنیسازی کردیم؛ سنزدگی در گندم هم به 0.3 درصد کاهش پیدا کرده است.
خاوازی گفت: گندم از نظر کیفی در سراسر کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است، 92 درصد گندمهای مورد بررسی قرار گرفته از نظر کیفیت خوب بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش خرید تضمینی گندم از کشاورزان گفت:در سال 98 خرید تضمینی گندم از کشاورز 7.7 میلیون تن بوده است که برای سال 99 این رقم به 8.5 میلیون تن رسیده است اما پیشبینی کردهایم در سال 1400 این رقم به 8.8 میلیون تن برسد.
وی گفت:در بحث دانههای روغنی که مورد تأیید مقام رهبری است واردات بذر هیبرید که به شدت به آن وابسته هستیم به شدت کاهش پیدا کرده و 2 هزار تن بذر این بخش تولید شده است.
خاوازی گفت:در موضوع کشت کلزا که پیش از این در 203 هزار هکتار در کشور تولید صورت میگرفت با اقدامات صورت گرفته به 220 هزار هکتار توسعه پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: عواید تصمیمات خرید تضمینی کلزا و چغندر قند را در سال جاری خواهید دید که البته این کار با همراهی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.
وی افزود: کشت قراردادی دانه های روغنی را تا 200 هزار هکتار افزایش دادیم از مجلس بابت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی تشکر می کنیم. به واسطه این قانون ما تصمیمات خوبی را گرفتیم که عواید آن در سال زارعی پیش رو مشخص خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای خرید تضمینی چغندر تصمیمات خوبی گرفته شده است اظهار داشت: 3 ارقام آفتابگردان، گلرنگ و کلزا که از دانههای روغنی هستند که در برنامه ما قرار دارد، گیاه کاملینا که گیاه جدیدی است در تولید دانههای روغنی مورد توجه قرار گرفته و میتواند سیمای آن را تغییر دهد؛ براساس طرح جهش تولید به راحتی در ظرف 4 سال آینده میتوانیم 800 هزار تن روغن در داخل کشور تولید کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال 98 تولید چغندر قند ما 3.5 میلیون تن و در سال 99 ، 5.5 میلیون تن است و قطعا در سال پیش رو به خودکفایی در شکر خواهیم رسید.
خاوازی تصریح کرد: در بحث پنبه در سال 98 ، 229 هزار تن برداشت داشتیم و در سال زراعی قبل 270 هزار تن برداشت داشته و پیش بینی میشود در سال زراعی جدید به 327 هزار تن برسد.
وی گفت: در بحث دیم زارها که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود کار گسترده ای در حال انجام است که میتواند به جهش تولید انجامیده و هم تثبیت شغل باشد و هم درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد کنند. تراز تجاری ما به دو میلیارد و 363 ارتقا یافته که با زحمات کشاورزان است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در محصولات پروتئینی چه گوشت قرمز که به تولید 881 هزار تن رسیدیم و چه شیر که بالغ بر 11 میلیون تن تولید داریم و چه گوشت مرغ که دو میلیون و 500 هزار تن تولید داریم امروز با مشکل تولید مواجه نیستیم، از ابتدای سال گذشته تا بهمن ما با بالاترین میزان جوجه ریزی مواجه بودیم و جوجه ریزی توسط چند سیستم تحت کنترل است میزان انحراف از جوجه ریزی 1.2 می باشد.
وی گفت: ما امروز با احتکار و منجمدکردن رو به رو هستیم در شهر تهران که نیاز 1200 تن میباشد به ترتیب در 3 شیفت هزار تن بسته بندی اتفاق افتاده است در نهایت دولت تصمیم گرفت کارگروهی را تشکیل دهد و مسئولیت آن با وزیر جهاد است، سه روز کاری از تشکیل این کارگروه میگذرد اما اقدامات خوبی در حال انجام است ما در تلاش هستیم تا فضای مناسبی را در بازار ایجاد کنیم تنها در استان کهگیلویه و چند استان دیگر در تامین مرغ مشکل وجود دارد که برای آنها نیز استان معین تعیین شده است.
خاوازی تصریح کرد: در سال 99 ما در تولید کره به خودکفایی رسیدیم و واردات گوشت ما به یک پنجم کاهش یافت براساس تصمیم سران قوا تمامی مسئولیتها در بخش کشاورزی چه صادرات و چه واردات و چه تنظیم بازار به عهده وزارت جهاد نیست.
وی گفت: من به نمایندگی از دولت از مردم عذرخواهی کرده و ان شاءالله با کارگروه تشکیل شده قول میدهم که به زودی آرامش به بازار کشور بازگردد؛ هزینههای حمل و نقل، خدمات ماشینی و نیروی کار افزایش یافته و بر روی قیمت نهایی که کشاورز ارائه می دهد تاثیرگذار است.
دیدگاه تان را بنویسید