خاوازی:
گوشت مرغ فراوان وارد استان تهران شده است/ آرامش به بازار مرغ سراسر کشور باز میگردد
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در پی اقدامات اخیر دولت، گوشت مرغ فراوان وارد استان تهران شده به طوری که با مازاد این کالا روبهرو هستیم، گفت: بهزودی آرامش به بازار مرغ سراسر کشور باز خواهد گشت.
اعتمادآنلاین| «کاظم خاوازی» امروز (سهشنبه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در تشریح وضعیت فعالیتهای وزارت جهاد کشاورزی در ماههای اخیر، ضمن عذرخواهی از مردم به نمایندگی از دولت به دلیل اتفاقاتی که بازار محصولات کشاورزی طی ماه های اخیر رخ داد، ابراز امیدواری کرد: با تشکیل قرارگاه ساماندهی، در یک فرصت کوتاه آرامش را به بازار کل کشور تعمیم دهیم.
به گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: براساس اقدامهای انجام شده قرارگاه ساماندهی مرغ کشور، اکنون روزانه یکهزار و 850 تن گوشت مرغ وارد استان تهران می شود، در حالی که پیش از این حجم ورودی مرغ به این استان 400 تن در روز بود.
خاوازی اظهار داشت: با توجه به حجم ورودی کنونی گوشت مرغ به استان تهران، با مازاد این کالا روبهرو هستیم.
تقلب شرکتهای بستهبندی و صنوف، بازار را ملتهب کرد
وزیر جهاد کشاورزی تصریحکرد: اکنون 881 هزار تن گوشت قرمز، 11 میلیون تن شیرخام، 2 میلیون و 500 هزار تن گوشت مرغ، تخم مرغ و عسل در کشور تولید شده و مشکلی در تولید محصولات پروتئینی نداریم، اما اتفاق نامیمونی در روزهای گذشته افتاد که فضا را ملتهب کرد.
وی اضافهکرد: طبق آمارهای موجود، از ابتدای سال 99 تاکنون در هیچ دورهای به اندازه بهمنماه گذشته جوجهریزی نداشتیم و جوجه ریزی هم توسط سازمان دامپزشکی کشور و بیمه تحت کنترل است، زیرا به ازای هر جوجهریزی باید بیمه انجام شود و افراد ناظری هستند که این کار را انجام میدهند.
خاوازی گفت: براساس اطلاعات میدانی ما، میزان انحراف از جوجهریزی 1.3 دهم درصد است بنابراین جوجهریزی و تولید گوشت مرغ به اندازه کافی انجام شده است زیرا ما در برخی دورهها 90 میلیون، 100 میلیون یا 110 میلیون قطعه جوجهریزی داشتیم اما چنین مشکل و التهابی در بازار گوشت مرغ کشور را شاهد نبودیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مدیریت خرید گوشت مرغ توسط مردم هم کمکی به این بازار ملتهب نکرد، افزود: پس اتفاقات دیگری در بازار افتاد که منطبق با تولید نبود، امروز آمار احتکار و منجمد کردن گوشت مرغ را داریم بهطوری که در تهرانی که حداکثر نیاز روزانهاش به گوشت مرغ یکهزار و 200 تن است مشخص شد فقط نزدیک یکهزار تن در سه شیفت بستهبندی اتفاق افتاده است.
وی اظهار داشت: تقلبهای بسیار گستردهای در شرکتهای بستهبندی و در سطح صنوف انجام شده است.
خاوازی تصریح کرد: در این زمینه بالاخره دولت تصمیم گرفت کارگروهی را با مسوولیت وزیر جهاد کشاورزی و همکاری سایر دستگاهها ایجاد کند که در سه روز کاری با هماهنگی استانداران قیمتها مناسب شده است.
رفع مشکل مرغ سه استان دیگر در دست پیگیری است
وی گفت: اکنون سه استان کهگیلویه و بویر احمد، آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان با مشکل کمبود گوشت مرغ روبهرو هستند که برای رفع این معضل استانهای معینی تعریف کردیم و این موضوع در حال پیگیری است.
خودکفایی در کره
وزیر جهاد کشاورزی در بحث تامین کره کشور افزود: اتفاق خوبی که در سال 99 افتاد بی نیازی از واردات کره بود، بهطوری که پیش از این 45 تا 50 هزار تن کره به کشور وارد میشد که رفع شد.
وزارت جهاد کشاورزی فقط متولی تولید است
وی گفت: براساس تصمیم روسای سه قوه، همه مسوولیت ها تجارت در بخش کشاورزی از جمله صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی از وزارت جهاد کشاورزی گرفته شد و طبق تبصره یک مصوبه هیات وزیران، مسوولیت تنظیم بازار و ذخایر راهبردی کالاهایی چون گوشت مرغ، گوشت قرمز، روغن، برنج و گندم بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست.
توسعه دیمزارهای کشور و افزایش 300 هزارتنی تولیدات
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون به صورت نمونه و پایلوت در 6 استان و 70 شهرستان در سطح 74 هزار هکتار بهرهبرداری را شروع کردیم و پیشبینی میشود با تثبیت شنهای روان و درآمدزایی بیشتر برای کشاورزان در همین سطح 300 هزار تن به تولیدات کشاورزی اضافه شود که نوید خوبی برای توسعه دیمزارها است.
بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی
خاوازی درباره تراز تجاری بخش کشاورزی نیز اظهار داشت: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال زراعی 98 منفی 6 میلیارد و 767 میلیون دلار بود که در سال زراعی 99 به منفی 2 میلیارد و 463 میلیون دلار ارتقا یافت که همه اینها به زحمات کشاورزان برمیگردد.
390 هزار تن سیب درختی در انبارها موجود است
وی، وضعیت تولیدات باغبانی را مناسب دانست و گفت: در سیب درختی هنوز 390 هزار تن از تولیدات ما در انبارها موجود است و 830 هزار تن سیب درختی به کشورهای هدف صادر شد.
وزیر جهاد کشاورزی اضافهکرد: 275 هزار تن پرتغال و 64 هزار تن کیوی در انبارها و سردخانههای کشور موجود است و از نظر پسته، کشمش و خرما و سایر محصولات وضعیت مناسبی داریم.
افزایش هزینههای تولید در قیمت نهایی محصول موثر است
خاوازی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسوول قیمت محصولات کشاورزی و تنظیم بازار نیست، گفت: بخش کشاورزی مانند همه بخشهای دیگر بخش رقابتی و متاثر از قیمت سایر کالاها از جمله نهادهها و عوامل تولید است.
وی افزود: میانگین دستمزد روزانه نیروی کار از سال 98 تا سال 99 نزدیک به 49 درصد و هزینههای حمل و نقل 30 درصد و خدمات ماشینی 68 درصد افزایش یافته و همه اینها در قیمت نهایی که کشاورز کالایش را باید بفروشد تاثیرگذار است.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشانکرد: در بخش کشاورزی فقط چهار نهاده ذرت، کنجاله، جو و سویا ارز 4200 تومانی دریافت میکنند و بقیه نهادههای بخش کشاورزی همگی با قیمت آزاد و متاثر از اتفاقات دیگر اقتصاد کشور هستند.
دیدگاه تان را بنویسید