کد خبر: 476510
|
۱۴۰۰/۰۱/۲۳ ۱۶:۲۹:۲۴
| |

حسن عباسی معروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی:

عرضه مرغ به صورت قطعه‌بندی به صورت مقطعی ممنوع است / اشباع بازار از مرغ در آستانه ماه مبارک رمضان

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره آخرین آمار عرضه مرغ یادآور شد: عرضه مرغ به صورت قطعه‌بندی به صورت مقطعی ممنوع است و در ادامه با اشباع بازار این ممنوعیت برداشته می‌شود.

عرضه مرغ به صورت قطعه‌بندی به صورت مقطعی ممنوع است / اشباع بازار از مرغ در آستانه ماه مبارک رمضان
کد خبر: 476510
|
۱۴۰۰/۰۱/۲۳ ۱۶:۲۹:۲۴

اعتمادآنلاین| «حسن عباسی معروفان» درباره روند ثبت سفارش و پیگیری تخصیص ارز نهاده‌های دامی، افزود: ثبت سفارش نهاده‌های دامی از 16 فروردین ماه 1400 به وزارت جهاد کشاورزی موکول شد و از همان روز شیوه‌نامه‌های اجرایی آن مصوب و نهایی شد.

به گزارش ایرنا، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره وقفه‌ای که در این زمینه ایجاد شد، تصریح‌کرد: تا پایان سال 99 تخصیص‌های بانک مرکزی مربوط به سال‌های قبل است و انتظار داریم در سال جدید بانک مرکزی تخصیص ارز را سرعت ببخشد تا وقفه‌ای نداشته باشیم.

معروفان اظهار داشت: احساس نمی‌کنیم وقفه‌ای ایجاد شده باشد، زیرا کالاها تامین و در بنادر موجود است و به محض تخصیص ارز، ترخیص می‌شود.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشور 40 شرکت به امر واردات نهاده‌های دامی مشغولند و امسال حدود 11 شرکت اقدام به ثبت سفارش جدید کرده‌اند.

وی ادامه‌داد: ثبت‌سفارش حدود 90 پرونده هم از ماه قبل به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده که تاکنون نیمی از آن‌ها بررسی شده است.

این مسوول درباره آخرین آمار عرضه مرغ گفت: دیروز چهار میلیون و 35 هزار قطعه مرغ به کشتارگاه فرستاده شده که استحصال آن بالای هفت‌هزار 300 تن مرغ است.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: باتوجه به اینکه سرانه مرغ برای هر نفر در طول سال 28 کیلوگرم است، همه نیاز کشور بیشتر از 2 میلیون و 200 هزار تن نیست و وقتی در یک روز هفت هزار و 300 تن به بازار عرضه می‌کنیم، یعنی بیش از نیاز عرضه داریم.

وی گفت: قیمت مرغ در شهریور سال 99، حدود 14 هزار تومان بود که اواخر آذر ماه به 20 هزار و 400 افزایش پیدا کرد و به‌تازگی به 24 هزار و 900 تومان رسید.

وی یادآور شد: نهاده‌های دامی با افزایش قیمت جهانی مواجه شده است، به عنوان مثال ذرت که 6 درصد مصرف طیور است، 220 یورو بود و به‌تازگی کمتر از 270 یورو خریداری نمی‌شود.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: عرضه مرغ به صورت قطعه‌بندی به صورت مقطعی ممنوع است و در ادامه با اشباع بازار این ممنوعیت برداشته می‌شود.

رشد 300 درصدی فاکتورهای تولید در یک سال اخیر

« علی آذروش» دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور هم در ادامه گفت: با توجه به شرایطی که سامانه بازارگاه برای تولیدکنندگان ایجاد کرده، دچار مشکلی خاصی نیستیم، اما برای تولید باید آرامش کلی داشته باشیم زیرا نمی‌توانیم با ریسک وارد تولید شویم.

وی اظهار داشت: تولید به پیش‌زمینه‌هایی نیاز دارد، صنعت ما دچار زلزله شده است، همه نهاده‌های مصرفی ما در دام و طیور از یک سال پیش با افزایش قیمتی مواجه شده و بعضی از فاکتورهای تولیدی در گوشت و مرغ 300 درصد افزایش یافته است.

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی تصریح‌کرد: وقتی میانگین تورم کشور بین 36 تا 40 درصد است، چطور توقع داریم که صنعت مرغداری روی پای خود بایستد.

بررسی بازار نشان می‌دهد که در یک تا 2 ماه اخیر نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ بین 40 هزار تا 60 هزار تومان به فروش می‌رسید، اما طی آخرین تصمیم‌گیری این قرارگاه قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده 17 هزارو 100 تومان و گوشت مرغ گرم 24 هزار و 900 تومان تعیین شد.

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، پارسال بیش از 2 میلیون و 500 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار عرضه شد.

پیش از این به دلیل کمبود نهاده های طیور، مدت زمان پرورش مرغ گوشتی 40 روز تعیین شده بود که به‌تازگی به 45 تا 50 روز افزایش یافت.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها